Unutma
996 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

17.03.2017

1-Unutma

Amerika’da Sermaye ile Devletler çatışıyor. Sermaye Trump’a öneriler sunuyor. Trump direniyor. Türkiye, Rusya ve ABD’ye karşı Sermaye saldırıda.  Türkiye’de CHP, Meral Akşener, FETÖ Sermaye ile birlikte Erdoğan’a karşı.

-   ABD’de iki Sermaye, Rockefeller ve Rothschild anlaşmıştı. ABD’ye hakimdiler.  Erbakan Ecevit ile koalisyon yaptı. Böylece sol ile İslam arasındaki kavgayı sona erdirdi. Sermaye’nin oyunlarını anlattı. Humeyni etkilendi. İran’da inkılap yaptı. Gorbaçov etkilendi, inkılap yaptı. Tüm sol etkilendi, dine karşı savaşı bıraktı.

ABD’de Rothschild ekonomik krizler çıkarmak istiyordu çünkü o finans ekonomisini yönetiyordu. Rothchild ekonomik krize karşı çıktı. Çünkü fabrikaları kazanacaktı. Demokratlarla bir olan Rothschild seçimleri kazandı. Bu arada Rothschild devletleri savaşsız dize getirmek istedi. Bu sefer ABD halkı Cumhuriyetçi adayı seçti.

Oyun devam ediyor. Biz onların çatışmaları ile uğraşmamalıyız. Biz kendimize bakmalıyız.

    a) Olağanüstü hali derhal kaldırmalıyız

    b) Anayasa oylamasına ‘Hayır’ vermeliyiz.

    c) Komşularımızın iç işlerine karışmamalıyız. İktidarlarına saygılı olmalıyız. Yardım isterlerse ederiz. Hicret eden olursa kabul ederiz. Mülteciyi kabul etmeyiz.

    d) Sermaye-Devlet çatışmasında Devletler’in yanında olmalıyız. Aralarında tarafsız olmamalıyız.

 

2-Avrupa bitti

Hollanda iki bakanı ülkesine almadı. Kendiliğinden yapmadı. Almanya yaptırdı. ABD’de bir savcı Trump’ın şirketine el koyacaktı. Trump savcıyı görevden aldı. Çatışma devam ediyor. Türkiye’de Erdoğan yalnız.

-Mahir Kaynak üçüncü cihan savaşında Rusya-ABD’nin bir, Çin-AB’nin bir olacağını söylemişti. “Çin ile Rusya savaşamaz.” demiştim. Savaş İran’la Türkiye arasında olursa çıkar ve İslam alemini soykırımına uğratır, sonunda Sermaye istediği haritayı cetvelle çizer. Mahir Bey’in söylediği plan ortaya çıkıyor. İngiltere Avrupa Birliği’nden ayrıldı. ABD’de Rusya dostu biri cumhurbaşkanı yapıldı. Trump İslam alemini ikiye böldü. İran’a karşı cephe aldı. Türkiye’ye yakınlaştı. NATO’yu dağıtacaktı. Sermaye Türk bakanlarının gereksiz ve uygun olmayan bir yolla Hollanda’ya gitmelerini sağladı.  Bakanların yaptığı hata idi. Hollanda’nın da buna cevap vermemesi gerekirdi. O da hata taptı. Böylece Sermaye oyununu oynadı. Gaye Türkiye’yi Avrupa’dan koparıp İran’la karşı karşıya getirmektir.

Türkiye’nin Avrupa’dan kavga ederek kopması demek dünyadaki dengenin bozulması demektir. Avrupa Türkiyesiz, Türkiye de Avrupasız yapamaz. Avrupa Türkiye’den geçmek zorundadır. Türkiye de Avrupa ile iç içe olmak zorundadır. AB’ye girmek gerekmez ama her ikisi de barışmak zorundadırlar. Çin ve Rusya’nın savaşması demek dünyanın kan gölüne dönmesi demektir. Her ikisinin de yıkılması demektir. Sermaye üçüncü cihan savaşını çıkaramayacaktır, zannediyorum.

 

3- Rüyanın sonu

Çin ve AB bir, Rusya ve ABD bir savaş hazırlığı başladı. Türkiye AB’den ayrılacak. İngiltere atıldı. Sonuç olarak 60 senelik hayal bitti.

-Sermaye AB’yi kurmuştu. Gaye Sovyetler Birliği ve Çin’i durdurma idi.  Avrupa’da iki grup vardı. Almanlar ve Fransızlar bir de İngilizler ve İspanyollar. ABD Türkiye’yi AB’ye sokacak, İngiltere’yi güçlendirecek ve İngiltere ABD’nin emrine girerek AB’ye Türkiye ile hakim olacaktı. Türkiye ise Almanlarla bir olmayı tercih ediyordu. O manada Türkiye’nin AB’ye girişi engelleniyordu. Türkiye Avrupa Birliği’ne girmezdi. Avrupa Birliği de Türkiye’yi almazdı ama Avrupa Birliği ile Türkiye iyi ilişkiler içinde olmak zorunda idi. Sermaye Müslümanlarla Hristiyanları savaştırdı ve böylece varlığını bugünkü seviyeye çıkardı. Avrupa’nın gücü karşısında Müslümanlar dengeyi kuramadı. Dinler savaşı yerine rejimler savaşı başladı. Bu savaşı; Erbakan, Humeyni, Gorbaçov ve Obama sona erdirdi. Bugün herkes şaşkın. Kim Adil Düzen’e, İslam düzenine, peygamberler düzenine, Kuran ve Tevrat’a sahip çıkarsa o galip gelecektir.

 

4-Osmanlılar Protestanların yanında idi. Hollanda Protestanlığın merkezlerindendi. Bize saldırdılar. Katolik ve Ortodokslar tarafsız kaldı.

- Sermaye İslamiyet’i Batı’ya götürürken önce Papalığın gücünü bitirmek zorunda idi. Bunun için Protestanlığı icat etti. Protestanlık İslamiyet’in tesiri altında Katolikliğin ve Ortodoksluğun etkisiz hale getirilmesi için kullanılmalıydı. Osmanlılar iki sebeple Protestanlarla beraber idiler. Biri Protestanlar İslamiyet’e yakın şeyleri savunuyordu. Diğeri ise Osmanlıların dış siyasetinde Yahudiler hâkim idi. Sermaye Avrupa’ya hakim olunca Protestanlığı dinsizliğe çevirerek yok etme yoluna gitti.  Bu arada kilise yeniden Müslümanlarla anlaşarak Sermaye’ye karşı direnişe geçti.  Avrupa Birliği Papalığın zafere doğru gitmesidir.  Papalık şimdi İslamiyet’e daha çok yaklaşmış durumdadır. Müslümanları İbrahimi dinden kabul etmeleri ile aramızdaki savaş sona ermiştir. Gelecekte Ortodoks ve Protestanlık anlaşacak. Şiilikle Sünnilik anlaşacak. Protestanlık sona erecektir. İslam-İsevi birliği üçüncü bin yıl uygarlığını kuracak. Bunu ben söylemiyorum. Kuran söylüyor.

 

5- Avrupa’nın kabusu

Rotterdam’a gittik. Köpeklerin saldırdığı sokakları gördük. Her yere Almanlar hakim. Hollanda olayını Almanlar çıkardı. Bunun üç sebebi var. Birincisi Türklerin Afrika’da Almanlara rakip olması, ikincisi üçüncü hava alanı, üçüncüsü ise Katar sorunu. Krallık fonundaki Katar ile işbirliğimiz Almanları harekete geçirdi.

- Bugün yeryüzünde Sermaye’nin olmayan her hangi bir büyük işletme yoktur. Katar diye bir devlet yoktur. Henüz Almanya devlet olmamıştır. Türkiye’de Koç yoktur, Sabancı yoktur. Türkiye’deki KİT’ler kendi başına işletmelerdi. Onu da AK Parti bitirdi. Sermaye çeşitli kılıklara soktuğu işletmeler ve fonlar ile istediği oyunu oynamaktadır. Üçüncü köprüyü yapan onlar, varlık fonu kuranlar onlar, saldıranlar da onlar. Bütün halklar ve devletleri ona bağlıyor. Yatsı yaklaşmakta, yalancının mumu sönmektedir. AK Parti bizi dinlerse yalancının mumu sönmeden kendi mumunu yakar.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Tarih neye işaret ediyor?

Mahir Kaynak ve yazarla birçok konuda görüş birliği içindeyim.  Olayları takip ediyorum.  Ben tarih ve Kuran’a dayanarak olayları açıklarım. Gelecekte olacakları ona göre tahmin ederim. Şimdiye kadar kısa zamandaki tahminlerde yanıldıklarım oldu ama uzun zaman içinde tahminlerim hep gerçekleşti.

60 darbesinde DP ile CHP’nin aynı kadro olduğunu, bunların tasfiye olacağını dolayısıyla bizim parti kurmamız gerektiğini önerdim. Söylediklerim eksiksiz gerçekleşti.  1970’lerde liderlere ayrı ayrı mektuplar yazdım. Akevler Dergisi’nde yayınlandı. Israrla yeni anayasa getiremezseniz 27 Mayıs’ı bekleyin dedim. 81’de söylediklerim aynen gerçekleşti.

“Sivil cumhurbaşkanı olmaz.” dedim. Sezer’in ve Demirel’in cumhurbaşkanlığına karşı çıktım. 28 Şubat’ın mimarı Demirel oldu. Sezer Anayasa’yı fırlattı. Başbakanıyla askerler barıştırdılar. Özal Irak ile savaşa giriyordu.  Genelkurmay önledi. Gül Ergenekon ve Balyoz olaylarını önleyemedi. Ülke bugün OHAL ve Anayasa oylaması ile uçuruma gidiyor. Cumhurbaşkanı bunu önleyemiyor.

Başka bir tahmin de Sovyetler’in yıkılacağı idi. 20 sene sonra aynen gerçekleşti. Yanıldığım hususlar vardır. Milli Görüş’ün seçimle bu kadar başarı elde edeceğini bilemedim. AK Parti’nin 15 sene iktidarda kalabileceğini hiç bir zaman tahmin edemedim. Sermaye’nin bu kadar yaşayacağını sanmıyordum.

Şimdiki tahminim bu anayasa oylamasında % 40 ile 48 arasında ‘Evet’ oyu çıkacağıdır. Bunu iki sebebe dayandırıyorum. Biri Türk Milleti’nin şimdiye kadar kullandığı oya göre ekstrapolasyon yapıyorum, diğeri de Kuran’ın geleceğini bildirdiği tarihi akışın gidişi ile tahmin ediyorum. Bakalım yanılacak mıyım.

Allah’ın her zaman bizim bilmediğimiz hesapları olur.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
19.03.2017
09:11


1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2015...2016...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 906

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 906. Hafta - 18 Mart 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 906. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

Savaşa Hazırlık

Kanlı - Kansız

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Sermaye, tanrılaştırır.. sonra sömürmek ister...

‘Kul kûnû hicâreten ev hadîden’ ayeti ve demir

Adil Düzen gelecek, Sermaye hükümranlığı bitecek

Ve yekûlûne metâ hüve, kul asâ en yekûne karîben

‘Rabbukum e’lemu bikum…’ ayeti ve yönetim

Reşat Nuri EROL

 

***

 

İSRA SÛRESİ - 12. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ (1)

... ...

...






Sayı: 405 | Tarih: 19.03.2017
Ahmet Hakan
Alın şu lanet manşetinizi, alın şu pis faşistinizi
Cumhurbaşkanının dış politika danışmanları
1239 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Unutma
Tarih neye işaret ediyor?
996 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Emre Kongar
İslamofobi ve ithal mağduriyet
İslamoenemiga
954 Okunma
Vahap Alma
Mehmet Barlas
Artık İstanbul Rotterdam’ın kardeşi falan değil
Akıl tutulması
879 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
FETÖ kumpasına kurban gidenlerin mağduriyetleri gideril
Hukuk sistemi değişmeden mağduriyetler son bulmaz!
799 Okunma
Ali Bülent Dilek