Kilit ülke Türkiye
1122 Okunma, 2 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

17/02/2017

1- Kilit ülke Türkiye

Herkes Türkiye’ye geliyor. Türkiye merkezdir. Türkiye’yi yanına alan galip gelir.

Avrupa Birliği dağılacak, Euro ortadan kalkacak. Almanya ve Fransa devlet olarak kalacak. Diğerleri dolara teslim olacak.

-Yazarın yanıldığı noktalar. Türkiye önemli değil İslam alemi önemlidir. İslam alemi ikiye bölünürse, o ne tarafta olursa o taraf galip gelir. Türkiye’yi bölmek için de İran ve Türkiye’yi çatıştırmak gerekir. Türkiye’ye bunun için geliyorlar. İslam alemini ikiye bölüp birbirine boğazlatmak sonra köpeksiz köyde rahatlıkla dolaşmak. Yazarın ikinci yanıldığı husus Avrupa Birliği’nin dağılmasıdır. Avrupa Birliği Bismarck’ın başlattığı demokratik oluşum ile gelişmektedir. Silah zoru ile değil halkın birliği istemesinden oluşmaktadır. Yönetim dağılsa bile halk birlik içindedir. Papalık onu korumaktadır ve devam edecektir. Yazarın yanıldığı ikinci nokta ise Euro’nun batacağadır. Dolar kıymetlendiği için devletler Euro’dan dolara geçmektedir. Bu, suni kıymetlenmedir. Birden dolar çökecektir. Yerini Euro alacaktır. Herkes Euro’yu satıyor. Dolar alıyor ve Nevada banklarına yatırıyor. Peki, Euro’yu kim alıyor? Sermaye alıyor. Doları batırdığı zaman elinde Euro olsun diye sonra Euro’yu da batıracaktır. Yazarın yanıldığı başka bir nokta da şudur. Dolar kıymetlendiği için ABD ithalat yapar ama ihracat yapmaz. İç sanayi çöker. Euro düştüğü için ithalat yapamaz ama ihracat yapar böylece Euro’da kalan devletler zengin olur. Gresham Yasası bunu söyler; kötü para iyi parayı kovar.

 

2- Büyük oyun

Snowden Amerika’dan kaçtı. Rusya’ya iltica etti. Yıllardır oradadır. Rusya’ya ABD hakkında bilgi veriyor. Aslında CIA görevlisidir. Rusya’yı yıkmakla görevlidir. Putin konunun üzerinde durulmasını emretti.

- Bir yerde yöneticiyseniz karşınıza sizden görünen kişiler gelir. Kooperatif kurduğumuzda Mehmet Şen diye biri geldi. “Beni Maliye’den çıkardılar. Burada çalışmak istiyorum.” dedi. Baktık bilgisi fazla. Bize de böyle bir muhasip gerekliydi.  Biraz sonra görevli olduğunu anladım ama ben asla sezdirmedim. Kimseye söylemedim. Akevler’in sağlam muhasebesini kurdu. Akevler’in haberini de MİT'e taşıyordu. Bunu biliyordum ama bundan memnundum çünkü gizli bir şeyimiz yoktu. 4 milyon dolarlık Özdemir Çelik Döküm fabrikasını satın alınca, Sermaye rahatsız oldu. Akevler’i batırmaya karar verdi. MİT aracılığı ile kooperatife suç işletmeye başladı. Mehmet Şen Kooperatif’te kanunsuz işler yapmaya başladı. Ben ne yapacağına karar veremiyordum. Ortaklarımızdan biri bana bilgi vererek kanunsuz işlemi durdurdu.  Mehmet Şen karşımıza geçti MİT ile beraber aleyhimize ihbarlarda bulundu. Maliye Bakanlığı bize cephe aldı. Kırk sene süren mücadele sonunda biz galip geldik. Hala kooperatifimiz devam ediyor. MİT de Sermaye’nin emrinden çıktı, Ordu’nun emrine girdi. Artık sorunumuz yoktur.  Anlatmak istediğim Rusya Snowden’in ne olduğunu bilmez değildir.  Snowden cephe aldıkça ona dokunmaz. Yazarın onu deşifre etmesi,  görevi öğrendiğinden oradan alınmasını sağlamak için CIA’nın talimatı ile olmaktadır.

 

3- Brezilya örneği

2000’li yıllarda Türkiye’de ve Brezilya’da benzer oyunlar oynanıyor. Brezilya’da, Lula başa geçmiş, İMF uzaklaştırılmış. 3 Türk’ü kendisine danışman yapmıştı. Brezilya ekonomisi düzelmişken yolsuzluk operasyonları başlamış, baskılar, tutuklamalar, el koymakla sonunda Lula gitmiş, yerine gelen de gitmiş ve Brezilya eski durumuna dönmüştü. Türkiye’de Erdoğan sayesinde direniş devam ediyor.  

- Yazar olayları güzel anlatıyor. Sonuçlarda hatalar yapıyor. Türkiye’de oynanan oyun Adil Düzen kadrosunun siyaseti ile atlatıldı. Türk Ordusu’nun Adil Düzen kadrosuna sahip olmasından bu güne kadar geldik. Şimdi ne yapılıyor?  Adil Düzen kadrosu tasfiye edildi. Anayasa ile Türk Ordusu yok ediliyor, olağanüstü hal ile Sermaye aynı tutuklamaları yapıyor. Dolar aynı şekilde yükseltildi. İktidar halk oylaması ile oyalanıyor.  “Bir olalım, dikkatli olalım.” demek bir şey ifade etmez. Nasıl bir olacağız? Nasıl dikkatli olacağız?

1- Halk oylamasında devlet başkanı ve AK Parti tarafsız olmalıdır. Halka demeli ki; “Size arz ediyoruz. ‘Evet’ veya ‘Hayır’ bizim için aynı değerdedir. Dediğinizi yapacağız.”  

2- Olağanüstü hal derhal kaldırılmalıdır.  Hakemlerden oluşan adil yargı sistemi getirilmelidir. Tutuklu yargılama sistemi kaldırılmalıdır.

3- AK Parti kuruluştaki kadrosuna dönmelidir. Gül, Arınç, Atalay, Gönül, Çiçek, Şahin, Aksu, Davutoğlu, Babacan,  Erdoğan’ı temsilen Albayrak AK Parti’nin yönetimine geçmelidir. Gül başbakan olmalıdır.

4- Erdoğan devlet başkanı olarak siyasi parti başkanları ile her hafta toplantı yapmalı, onların görüşlerini değerlendirerek Ordu’nun görüşünü aldıktan sonra Başkanlık kararnamesini yayınlamalı, böylece ülke birlik içine girer. Kararnamelerle devlet gerekli tedbirleri almalıdır.

 

4- Rus ruleti

Biz devletlerin kendi kendilerini yönetmesini istesek de sonunda paranın dediği oluyor. Yunanistan’a ilticadan sekiz general Türkiye’ye iade edilmeli çünkü Yunanistan Rothschild’i bıraktı. İflas etti ve Rothschild işleri devraldı.  Yunanistan benzeri olaylar ABD’de oluyor. Trump bir çok kararında geri adım attı. Rusya’ya olan yakınlığı da gittikçe bitiyor.  Rothschild Yunanistan’dan Türkiye’ye saldıracak.

-15 Temmuz’daki başarısızlığın karşısında karargahını Yunanistan’da kurmuş olması akıllıca bir harekettir. Dünya Ege’den yönetilecek, ya Türkiye ya da Yunanistan. Bir gün Yunanistan Sermaye’ye isyan eder ve Türkiye’ye sığınmak zorunda kalabilir. Sermaye bizim Rusya ile aramızı açmak istediği gibi Yunanistan’la da açmak isteyecektir. Rusya bizden büyük bir devlettir. Sabır ona düşer. Uçağı düşürdüğümüz halde bize cephe almadı. Yunanistan da bizim uçağımızı düşürebilir. Sabır bize düşer. Sermaye’yi başka türlü yenemeyiz. (Generallerimiz yarın cephe değiştirip yanımızda yer alabilirler.)

 

5-Ajan war!

Trump Rusya’ya yakın isimleri atamıştı. Kısa zamanda Rus taraftarı iki bakan istifa etmek zorunda kaldı. Trump şimdi de Türk taraftarı bir korgenerali atadı. (Harward). CIA’nın içinde çetin savaş var. Sermaye’nin taraftarları ile Trump’un taraftarları çatışıyor.

- Türkiye ile İran karşı karşıya gelmedikçe üçüncü cihan savaşı çıkmaz. Sermaye ile Trump başlamadıkça Sermaye kısa zamanda yenilip gider.  İki nokta çok önemlidir.  İran ve Türkiye sıkı durmalı. Trump da sonuna kadar dayanmalı. ABD eyaletleri kendi paralarını çıkarmalı, böylece ABD içindeki dolar krizi sona erer. ABD dahil tüm devletler uluslararası para olarak altın doları benimsemiş olurlar.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Zafer

Büyük siyasetle Sermaye arasında soğuk savaş var. Sermaye er ya da geç yenilecektir. Tarihi akış böyledir. En az zayi ile devre dışı etmemiz gerekir. Bunun için yapılacak iş Adil Düzen para sistemine geçmektir. Her bucağın ayrı parası olacaktır, bu buğday bonosudur. Her ilin ayrı parası olacaktır, bu demir bonosudur. Her ülkenin ayrı parası olacaktır, bu emekle değerlendirilmiş taşınmaz hisse senedidir.  İnsanlığın ortak parası olacaktır. Bu kuyumculardaki altın karşılığı çıkarılan altın bonosudur. Devlet kuyumcuların bonolarına kefil olmalıdır. Bunun için taşınmazları teminatla alabilirler.

Uluslararası para olarak Dolar değil, Altın Bono kullanılmalıdır. ABD gibi federe devletler ulusal para kullanmalı. Avrupa Birliği devletleri de ulusal para kullanmalıdırlar.  Dağılan Sovyet ülkeleri de ulusal paralarını kullanmalıdırlar.

Yeryüzünde Avrupa Birliği değil, Avrupa Topluluğu oluşmalıdır. Topluluğa katılanlar ortak bir para çıkarırlar. Devletlerin paraları yalnız bu para ile değiştirilebilir. Böylece ekonomide birlik sağlanmış olur. İlerde Çin federe devletlere dönüşürse, birlikteliği ortak para ile sağlarlar. Hıristiyanlar da özel parası ile Müslümanlarla barışmış olur. Güney Amerika, Afrika böyle ortak para çıkararak ekonomik birlik sağlarlar.

Sermaye’nin doları ve bonoları tek uluslararası para olarak kaldığı müddetçe Sermaye kolay kolay devre dışı olmaz ve hepten de bitmez.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
19.02.2017
14:37


1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2015...2016...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 902

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 902. Hafta - 18 Şubat 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 902. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

KUR’AN VE BAŞKANLIK

NEDEN ‘HAYIR’?

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Kilit ülke Türkiye ve Erbakan’ca düşünüp çalışmak

‘Sizin düzeniniz size, benim düzenim bana’ (ayet)

Evet.. Her şey yeniden yapılanmalı.. Ama nasıl?..

Yeniden yapılanma, ‘ortaklık dönemi’ ve ‘idam’

‘Varlık fonu değil, havuz sistemi kurun’a gerekçe

Reşat Nuri EROL

 

***

 

İSRA SÛRESİ - 8. Hafta

 أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ (1)

... ... ...

...


Hikmet Güveloğlu
23.02.2017
10:52
Efendi Ergün; ajanlar olduğu doğru hemde çok doğru da ülke isimlerinde hedef saptırıyorsun....Bakın dostlarım fetö bu işin CIA MOSSAD ayağıdır..birde bu işin FBI ayağı vardır...Türkiyenin bölünme değil yok olması tehlikesi vardır. Yok AB dağılıyor yok bilmem batı şöyle olacak...mübarek sen fatih yavuz süleyman ne zaman oldun ki batının başına bir hal gelsin..15 tem. gecesi canımızı zor kurtarmışız...ayağınız biraz yere bassın...böyle şekil sakallar, kran tuvalet giysilerle olmuyor memleket meselesini idrak edip yorumlamak...başımıza ilk ciddi hal geldiğinde çoğunun kaçmak için bileti cebinde hazırdır.... huzuru mahşerde çok adamın ....tekme vurulacak savunma bile almadan...hemde vay be buda mı diyeceksiniz....saygılarımla




Sayı: 401 | Tarih: 19.02.2017
Ergün Diler
Kilit ülke Türkiye
Zafer
1122 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Referandumu kim kaybedecek
Yine kandırılıyorsunuz Cumhurbaşkanım
1110 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Siyaset mesleğinde başarının şartları bellidir
Temel Dersler
1045 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Türkiye’nin yörüngesini bulma mücadelesi...
GÜVEN ADASI NASIL OLUNUR?
914 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler