Rupi Deneyi
1073 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

03/02/2017

 

Türkiye’deki tüm hareketler dışarıda tezgâhlanmaktadır.

- Doğrudur ama içte ortam bulamazlarsa bir şey yapamazlar.

 

PKK’nın gayesi Kürt Devleti kurmak değildir.  Emperyalizme taşeronluk yapıyorlar.

-  PKK’yı CIA’nın tertibi ile MİT kurdu. Hala o besliyor. Askere, polise saldıran da onlar.

 

Geçen yaz Hindistan’da Rothschildler’in adamı olan Merkez bankası başkanı istifa etti. Yerine Trump’a yakın olan biri geldi.

- Demek ki Sermaye’ye karşı büyük hazırlık vardır. Bütün dünyada Devletler’e gerekli tedbirleri aldırdılar. 15 Temmuz anlaşması ile bu durum çelişkili. Bakalım Trump ne yapacak. Devletler’e ihanet edecek mi?

 

Hindistan merkez bankası yeni başkanı, para politikasını değiştirdi.  Basılmamış muhasebede hayali dolaşan paralara son vermek istedi.

- ABD’de parayı Rockefeller ailesi çıkarıyordu. Rothschild ailesine kredi veriyor ve işler yürüyordu. Rothschild de basılmamış para üretti ve Rockefeller’e galip geldi. Demokratları iktidar etti. Şimdi de Cumhuriyetçileri yanına aldı.  Rothschild, bu basılmamış dolarları yok etmeyi Rockefeller ile birlikte ele aldı. Şimdi Cumhuriyetçiler de Rothschild’in yanında. Yeni siyaset belirlemişlerdir.

 

Sermaye ile Devletler Afrika’da savaşmaktalar.

- Sermaye Birinci Cihan Savaşından sonra dünyayı Avrupalılara taksim etti. Onlara müstemleke yaptırdı, onların eliyle yönetecekti. Avrupalılara hakim olamayınca İkinci Cihan Savaşını çıkardı. Müstemlekeleri ellerinden aldı. Onlara bağımsızlık verdi. Ne var ki müstemleke halkı Avrupalılarla bir oldu. Sermaye Avrupalılara hakim olamadı. İşte tüm huzursuzluğu bundan. Hatta ABD’ye de hakim olamadı. Çatışma budur. Devletleri emrine almak isteyen Sermaye ile Devletler boğuşuyor. Sermaye şimdi ABD’yi Rusya ile birlikte yanına alarak dünyaya hükmetmeyi tasarlıyor.

 

Ortadoğu’ya da hükmetmek istiyor. Irak petrollerinde gözü var ama Türkiyesiz yapamıyor.

- Sermaye; Türkiye, Rusya ve ABD’yi yanına alıp üçüncü cihan savaşını çıkarmak istiyor. İran ve Türkiye yok olacak. Sonra Sermaye devletini kurmuş olacaktı. Yazarın ‘Türkiyesiz yapamazlar’ sözleri ile dünya Türkiye’ye tuzak kuruyor. İki taraf İran’la Türkiye’yi çatıştırma ve İslamiyet’i ortadan kaldırma çabasında. Türkiye ile İran’ın sıkı sıkıya kenetlenmesi dünyayı da, kendilerini de, İslam alemini de helakten kurtaracaktır.

 

Bir işadamı bir paşaya özel bir dosya veriyor. Projeyi veriyor. Paşa bunu başka bir işadamına veriyor. Kopya taşıyorlar ve kullanmıyorlar. Paşa dosyayı iade ediyor ama kaynağı değişmiş.

- Oh olsun. Birinci işadamı dosyayı Paşa’ya neden veriyor? Yazar kopya diyor.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Kilit ülkeler

Türkiye ve İran üçüncü bin yılın kilit ülkeleridir. Sermaye üçüncü cihan savaşını çıkarmak istiyor. Bu iki şekilde olabilir. Rusya ve Çin bir olur, Avrupa ve Amerika ile savaşır. Bu, benim tezim. Rusya ile Amerika bir olur Çin ve AB ile savaşır. Bu ise Mahir Kaynak’ın teziydi. Şimdilik Mahir Kaynak’ın tezi öne çıkmaktadır. Belli olmaz bir anda her şey değişebilir.

Sermaye savaşı kuvvetlerle dengelemedikçe çıkarmaz. Çünkü kısa zamanda savaş biter, Sermaye’ye bir şey kalmaz. Kuvvetleri dengeye getirir, savaşı öyle başlatır. İki taraf da nefes alamaz hale gelince kendisi devreye girer. Mağlubu galip getirir. Masaya ikisini oturtur. Sınırları cetvelle çizer. Bunun için savaşa başlamadan önce kuvvetler dengelenmelidir.

Kuvvetlerin dengelenmesi için İslam alemi ikiye ayrılmalıdır. İran ile Türkiye çatışırsa bu ayrılık yerine oturur. Denge tam sağlanır. İran ile Türkiye beraber oldukça İslam alemi beraber olur. Üçüncü cihan savaşı çıkamaz.  Türkiye ve İran’a büyük vaadlerde bulunur, iki tarafı da kandırarak birbirleri ile savaşa sokabilir. Buna dikkat etmek gerekir.

Humeyni ve Erbakan bu oyunları çok iyi bildikleri için İran ve Türkiye dostluklarını sürdürmektedir. Mezhep kavgaları son bulmuştur. Suriye’de de sorunu çözdüler.

Yeni Akit Gazetesinde yayınlanan makalelerimden birinde “AK Parti’nin kurucuları arasında ayrılık olmazsa AK parti devam eder.” demiştim. Bu dağılma vuku buldu. Gülen Sermaye tarafına geçti daha Gül grubu geçmedi. Gül kongreye katılmasın diye kongre bir gün önce yapıldı ama Gül de Davutoğlu da devletin yanında yer aldılar. Yarın bunların grubu da Sermaye’nin oyununa gelebilir. Gerilen her şey sonunda kopar. Olağanüstü hal ile, Anayasa oyunları ile bu gerginlik büyümektedir. Biz ‘Hayır’oyu vereceğiz. Gül’ün grubu da ‘Hayır’ oyu verecektir diye tahmin ediyorum.

Başka bir yazımda ise “İran’la Türkiye beraber oldukça üçüncü cihan savaşı çıkamaz.” demiştim ama Sayın Cumhurbaşkanımızın Rothschildler’le görüşmesi ve onları İstanbul’a davet etmesi bu tehlikeyi çağrıştırmaktadır. Putin ve Erdoğan gaflete düşer de Trump tarafında olurlarsa ve Çin ve İran’la savaşırlarsa korkunç bir dünya ile karşı karşıya kalacağız.

Benim korkum yoktur. Dünyayı tufan alsa da biz Akevler gemisindeyiz ve batmayacağız, diyorum. Selamet sahiline hepinizi çekmek durumundayız.

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 399 | Tarih: 5.02.2017
Ergün Diler
Rupi Deneyi
Kilit ülkeler
1073 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Ha sinsi kötü ha aşikâr kötü
AK Partinin intiharı-II
945 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Darbenin mi referandumun mu yılı olacak?
Düşünmeden ‘Evet’e ‘HAYIR’
882 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Türkiye’yi hafife almayacaksınız!
Kader ne der?
798 Okunma
Ali Bülent Dilek