Dolar War!
1055 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

27.01.3017

1- Dolar War!

Üçüncü cihan savaşı içindeyiz. Silahla değil dolarla savaşılacak. Soros ve İngiliz sermayesi yenilecek. Trump bunun için getirildi. İngiltere Kraliçesi Baronları bıraktı, Sermaye’nin tarafına geçti. Türkiye ve Rusya da onların yanında olacak. Doları olan devletler, mesela Çin, doları istediği zaman batıracak güçtedir ama doları batırsa kendisi de kaybedeceği için batıramıyor. ABD bu işi kendisi yapacak. Yeni dolar hazırlığı var. 1,5 sene içinde yerine yeni dolar çıkmış olacak.

-  Dolar Amerika’da Nevada’da toplandı. Bunun böyle olacağını çok önceleri yazdım. Yazardan öğrendiğim bilgilerle bunu gördüm. Burada daha çözülmemiş olan hususlar vardır.  Nevada’da doları kim topluyor? Baskıyı kim yapıyor? Sermaye. Yine de o Sermaye Trump’u başa getiriyor. Faizli sistem artık çalışmıyor. Çünkü piyasa doymuştur. Sermaye yeni sisteme geçiyor. Savaşsız altın dolar çıkaracak. Yeni hakimiyetini böyle sürdürecek. Savaşamayınca bu yolu tutmuş olabilir. Burada başka oyun da olabilir. Çin’in dolarları batınca Çin ve Avrupa bilerek ABD’ye savaş açabilir. Rusya, İran ve ABD Sermaye ile birlikte savaşı kazanır ve doların yani altın doların hakimiyeti olabilir. Bunu Sermaye Adil Düzen ile yapmayı düşünmüş olabilir. İsrail’i bağımsız ama silahsız bir devlet haline kendileri getirebilir.  Kuran’ın dediği gerçekleşir. Çin ve Avrupa savaşa giremez. Doların karşısında Euro’yu büyütebilir, Çin’in de katıldığı Dolar-Euro savaşı olabilir.  Bizim görevimiz İnsanlığa Adil Düzen’i tanıtmaktan ibarettir. Süleyman Akdemir’in İnsanlık Anayasası ve Yalova Ahşap Evler girişimi, Hüseyin Kayahan’ın Bin Dil Üniversitesi, Erdoğan’ın faizsiz ekonomi girişimleri bunların birer habercisi olabilir.

 

2-Trump tehlikede

Reagan ve Trump halkın seçtiği başkanlardır. Reagan’a suikast yapıldı, ihtar edildi. Reagan sekiz sene başkan olarak kaldı. Buna da aynı ikaz yapılacak, eğer Reagan gibi yaparsa kalacak yapmazsa gidecek. Kraliçe 2013’te Rothschild ailesine ait bankayı ziyaret etti. Rothschildler’den birinci yetkili karşılamadı. Savaş başladı. Yaşlı Kraliçe şimdi kendi ailesini Rothschildler’in üstüne çıkarmak istiyor. Savaşlar Sermaye arasındadır. Türkiye’nin Lirası’nı ve Rusya’nın Rublesi’ni de Rothschildler idare ediyor. 100 trilyon sahte Dolar onun elindedir. Trump baş eğmeyecek gibi görünüyor.

- Geçen gün İsrail Devleti ile ilgili Kuran ayetlerini yorumladım. Yıllar önce yorumlamıştım. “İsrail devleti yeniden düzenlenecek. Bu 2019’da yahut 2099’da olacak.” demiştim. Şimdiki gelişmeler bunun 2019’da olacağını haber veriyor. Mahir Kaynak’ın tahmini de böyle idi. Benim de Kuran’dan ve tarihten edindiğim bilgi Sermaye’nin yenileceğidir.

 

3- Derviş’in fikri

Türkiye’den Derviş Trump’a müracaat etti. Onunla çalışmak istedi. Bizim hükümette, MİT’te ve başka önemli yerlerde böyleleri var. Rothschildler’in en kuvvetli teşkilatı artık Türkiye’de.

- Zeki kişiler vardır. Zekâlarıyla kimin galip geleceğini sezerler ve onun tarafında olurlar. Kimin galip geleceğini bilemiyorlarsa o zaman tarafsız beklerler. İktidarlar bunları bilerek kullanmaktadır. Çünkü ancak onlar sayesinde iş yaparlar. Çünkü her yerde bu menfaatçiler yerleşmiştir. Kendi aralarında çıkar paralelliği yerine, diğer gruplar arasında da çıkar paralelliği sağlarlar. Kuran bunları ‘münafık’, ‘kalplerinde maraz olanlar’ olarak adlandırır. Bunlardan yararlı olanlar müellefi kuluplardır. Bunları müzebzebin olarak vasıflandırır. Savaş bunlarla yapılmaz. Savaş düzenle yapılır. Düzende siz galip gelince tavan veya kerhen hepsi sizin yanınızda olurlar.  Bunları bakan, başbakan yapmamak gerekir.

 

4- Para, para, para…

Mevcut olmayan ama kaydı olarak üretilen dolar plastik para sistemi ile elenecek. Sterlin de böyle oldu. Kraliçe anlaştı. Euro batırılacaktı,  Sterlin ile Dolar kalacaktı. Sermaye’nin zenginleri yavaş yavaş Trump tarafına geçmeye başladı.

- Bugünkü faizli para sisteminin ömrü sona ermiştir. Bunun sebepleri şunlardır:

a) Dünya sanayi dönemine geçti. Artık tam istihdam sağlandı. Yeni paraya gerek yok.  Faizli sistem ancak yeni para ile yaşar.

b) İnsanlık artık uyandı. Silahla üçüncü cihan savaşını çıkaramıyor. Silah fabrikaları çalışmıyor. Kentler harabeye dönmüyor.

c) Bugünkü para sisteminde para reel değerler karşılığı çıkartılmıyor. Dolayısıyla karşılıksız dolarla ürettiğin gibi, basılan kaydı dolarla da üretilebiliyor. Bu da doları para olmaktan çıkarıyor. Bugün Rothschild ailesi bu işi yapıyor. Rockefeller ile onun için kavgadadır. Yarın bunu Çin yapabilir. Rusya, Türkiye, İran yapabilir. 

d) Uluslar kendi paraları ile iş yapmaya başladılar.  Euro da uluslararası olmaya başladı. Yarın başka para da çıkabilir. Plastik para ile bu çözülmez. Bu, ancak karşılığı olan para ile çözülür. Kişi çalıştı mı ücretini ödersiniz.  Ambara mal girdi mi adama para olarak ödeme yaparsınız. Biz Akevler uygulamasında demir çimento icat ettik. Kriz zamanında yetmedi. Hisse iştirak demir çimento olarak getirdik. Kooperatifimiz 50 senedir tüm saldırılara rağmen yaşamaktadır.

 

5-Sınır savaşı

Afrika’ya Fransa hakim. Devletler Fransızca konuşuyorlar ve Fransızlar gibi düşünüyorlar. Avrupa’ya 100’lerce milyar Dolar akıyor. ABD ve Kraliçe buraları Fransızlardan almak için anlaştı. Savaş devam ediyor. Türkiye ile iş birliği yapmak zorundalar. Savaşın sonunda sınırlar değişecek.

-Sermaye İslam uygarlığını batıya taşıyınca servet sahibi oldu. Hammadde alıp Avrupa’da mamul madde haline getirip dünyaya pazarlıyordu. Avrupalılar üretim yapmadıkları için makineleşmek zorunda kaldılar. Böylece sanayi inkılabı doğdu. Sermaye dünyayı yönetmek için Mason locaları oluşturdu ve Avrupa devletlerine dünyayı böldürdü. Sömürgecilik sistemi ortaya çıktı. Bugün ulaşım, haberleşme, elektrik ve bilgisayar sayesinde sömüren devletlere ihtiyaç kalmadı. İkinci cihan savaşından sonra sömürgeciliğe son vermek istedi. Avrupa Birliği bu karara direnmek için kuruldu. Türkiye’yi de yanlarına aldılar ama ortak da etmek istemiyorlar. Zararsız olsun yeter diyor. Sermaye şimdi üçüncü cihan savaşı çıkarmak istiyor.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

 

İki sorun, iki çözüm

Sermaye değişik yerlerde üçüncü cihan savaşını çıkartma hazırlığındadır.

           a) Türkiye ile İran’ı savaştırarak bu yolla dünya devletlerini savaşa sokmak. Ortadoğu politikası budur.

           b)Müslümanları terörist olarak organize edip devletlere baskı yaptırmak. Sonra devletlerle anlaşarak Müslümanları imha etmek ve devletleri emri altına almak.

            c)  Rusya ile ABD’yi birleştirip, Çin’i yedeğe alıp sıcak savaş çıkarmak.

            d)  Dolar-Euro soğuk savaşını sıcak savaşa çevirmek.

Türkiye’deki darbe hareketlerini Sermaye yönettiği gibi bugünkü olağanüstü hal ve Anayasa oyunlarını da Sermaye tezgahlıyor.

            ABD Rusya ile anlaştı ve birlikte savaş halindeler. İngiltere de şimdi devletler yanında yer alıyor. Çin henüz ses çıkarmıyor. Ya Dolar aşkına ABD’nin yanında yer alacak ya da batarsa batsın diyecek ve devletlerin yanında yer alacak. Batıya karşı ama Avrupa Birliği’ne karşı değildir. İngiltere de ayrılmayı askıya aldı.

            Dünyanın bugün iki sorunu vardır. Biri Dolar sorunu. Sermaye’nin bin fesadına doları yediği zaman yenmiyor. Karşılıklı parayı çıkardıkça devletlere hakim olamazlar. Bunun için ambara giren mal kadar mal senedi çıkar. Mal senetleri bankaya rehin olarak konur ve piyasaya para öyle çıkar. İkinci sorun ise İsrail sorunudur. İsrail sorununu çözemediği sürece Sermaye dünyayı sömürmeye devam edecektir. Çözüm; İsrail Devleti’nin sınırlarını, Tevrat’ın tarif ettiği yere çekip onu dünya ile barıştırmaktır.

          Bundan sonra, devletlerin güvenlerini sağlayacak, hukuk düzenini yaşatacaklar. Ekonomide ise dünyayı tekel olmayan büyük şirketler yönetecektir.  Gümrükler kalkacak, vizeler kalkacak, herkes her yerde çalışabilecek. Ulaşım, haberleşme, nakliye ve depolamalar vakıflarca yapılacak ve rekabetin olmadığı yerde vakıflar üretecek ve değiştirecek. Yani Adil Düzen gelecek.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Hüseyin Kayahan
01.02.2017
10:07

Yaklaşık 19-20 sene önce bir makale yazmış ve Kıbrıs adası ile İsrail devletini karşılaştırmış ve Yahudilerin Kıbrıs'a nakledilebileceklerini irdelemiştim.

Kıbrıs sorunu Türkiye ile Yunanistan sorunu değildir. Kıbrıs AB ile ABD arasında paylaşılamamaktadır. İsrail, AB'ye tam olarak güvenememekte, İngiltere, Türkiye aracılığıyla ABD'yi de arkalayarak adanın tamamen AB'ye geçmesini önlemeye çalışmaktadır.

Mekke; Hz Adem'in orada tüm insanlar(Nas) için bir mabet(mescit) yapması sebebiyle tüm insanların şehridir.

Medine ise yalnızca Hz. Muhammed orada mescit yaptığı için Müslümanların şehridir.

Kudüs; Hz. Yakub'un kurduğu ve Hz. Süleyman peygamberin oraya mabet(mescit) yapması sebeiyle; hem Yahudilerin, hem Hristiyanların, hem de Müslümanların şehridir.

Mekke ve Kudüs şu anki esaretlerinden kurtarılmalı, yönetimi ilgililerince ortak olarak yapılmalıdır.

İsrail devleti ve üzerinde yaşayan Museviler -isterlerse- Kıbrıs adasına nakledilmelidir. Geçmişte Teodor Herlz onu Abdülhamitten istemişti. Onu satın alacak maddi ve siyasi kudretleri vardır. Güvenliğini ise Türkiye sağlamalıdır.

Mekke ve Kudüs'ün statüsü çözülse, bu gerçekşebilecek bir öneridir.

Saygılarımla.

H:Kayahan





Sayı: 398 | Tarih: 29.01.2017
Ahmet Hakan
Ah şu 14 yıllık iktidar olmasaydı
AK Partinin intiharı
1060 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Dolar War!
İki sorun, iki çözüm
1055 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Çoğulcu demokrasinin sağlığı güçlü lidere bağlıdır
İşin tadı iyice kaçtı
991 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Avrupa dağılıyor, ABD çatırdıyor, dünya bize bakıyor...
DÜNYA BİZE BAKIYOR DA BİZ NEREYE BAKIYORUZ?
836 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler