Gündem içeride de dışarıda da çok yoğun
1170 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

05.11.2016

AÇIKÇASI beklenen oldu...
HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması sonrasında, bunların gözaltına alınması beklenmiyor muydu?
Bunlar hakkındaki iddiaları içeren fezlekeler, bugün tanık olduğumuz gelişmeleri işaret etmiyor muydu?
Gündemdeki beklenen gelişmeler yanında bir de beklenmeyen gelişmeler var. Bunların başında da, 8 Kasım Salı günü yapılacak Amerikan Başkanlık seçiminde Donald Trump'ın seçilme şansının Hillary Clinton'a eşitlenmesi geliyor.
Aslında bu gelişme dolayısıyla, Amerikan Başkanlık seçiminde yarışan iki ismin yanında, iki istihbarat kurumunun da yarıştıklarını gördük... Bu iki kurum CIA ve FBI'dır.

CIA ile FBI yarışıyor 
Clinton'lar CIA'ya yakın bir aile.
Aynı zamanda da FETÖ'cülerle yakınlar...
Mesela Fethullah Gülen hakkında FBI'nın soruşturma yapması Clinton'un başkanlığı döneminde engellenmiş ve Gülen CIA'nın etki alanına ve korumasına devredilmişti.
Seçime bir hafta kala FBI yılların birikimine olan tepkisini açığa koydu ve Hillary Clinton'un e-mailleri hakkında yeni bir soruşturma başlatıldığı, FBI Başkanı tarafından açıklandı. Sonuç Trump'ın tutulma oranının yükselmesi oldu. Son anketlere göre de iki adayın seçilme şansı birbirlerine eşit.
Açıkçası bu iki adaydan birinin diğerine göre daha tutarlı veya daha erdemli olduğunu söylemek zor. Bu adayların kişilikleri, Amerikan demokrasisinin kalitesinin de göstergesi. Ama bilinen bir gerçek var. Kim seçilirse seçilsin, Amerika'yı başkanlar değil derin devlet yönetiyor. Barışçı bir kişi olarak seçilen Obama'nın Ortadoğu'yu nasıl bir kaosa yönlendirdiği düşünülünce, bu gerçek doğrulanmıyor mu?
Evet... Gündem içeride de, dışarıda da çok yoğun. İzlemeye devam edelim.

http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/11/05/gundem-iceride-de-disarida-da-cok-yogun

Yorum:

Ters köşe

Geçtiğimiz hafta her ne kadar hareketli geçse de Sayın Barlas’ın da ifade ettiği gibi yaşananlarda bir sürpriz payı yoktu. HDP’li vekiller birkaç ay öncesine kadar kendi derin hesaplarına dayanarak gayet rahat bir şekilde dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyorlardı. Kendileri dışındakiler için geçerli olacak bu düzenleme onları hiç mi hiç tedirgin etmiyordu. Gel gör ki evdeki hesap çarşıya uymadı. Allah’ın mekri yine zalimi dize getirdi.

Yerini bulmayan darbe girişimi, OHAL süreci derken dokunulmazlıkların kaldırılması bizim halk çocuklarının, demokrasi bekçilerinin, kardeşlik elçilerinin ellerinde patladı. Ne yazık!

Bu kadar olaydan da bir şey anlamamışlarsa, bu topraklarda oldukları sürece uşaklığını ettikleri güçlerin değil, bu devletin gerçek sahiplerinin kuralları ile oynamaları gerektiğini anlasalar yeter. Allah’ın bu topraklardaki rahmeti de mekri de devam ediyor. İzleyelim, görelim.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 386 | Tarih: 6.11.2016
Ergün Diler
ByLock gerçekleri
İkinci darbeye karşı tedbir almalıyız
2184 Okunma
Süleyman Karagülle
Emre Kongar
Demokrasi istiyorsanız: Direneceksiniz!
Lafla Peynir Gemisi
1234 Okunma
Vahap Alma
Mehmet Barlas
Gündem içeride de dışarıda da çok yoğun
Ters köşe
1170 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Mesut Yılmaz uyarıyor: İdam gelirse şu 7 şey olur
AB ilahına kul olmak
1152 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Mesele, film değil, anlamadınız mı hâlâ? Bir skandal va
Sanki İslam tebliğ edilmeye dün başlanmış gibi!
983 Okunma
Ali Bülent Dilek