Senaryo
1267 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

20/05/2016

1-

MHP’de olanlarla Brezilya’da olanlar aynı yerden yönetiliyor. Hillary Clinton ve Rothschild yeni senaryoların merkezinde, Meral Hanım da bunlardan.

- 2001 yılında Bay Bill Clinton’un 8 senelik başkanlığı dolmuştu. Ondan önce cumhuriyetçilerin adayı Bush başkanlık yapmıştı. Amerika’da Rockefeller ailesi hakimdi. İki defa demokratlar kazandığı halde mahkeme kararı ile Bush başkanlık yaptı. Sonunda Rothschild’in desteklediği Clinton başkan oldu. 2001 yılında Rockefeller demokratlardan iki aday çıkardı. Bir zenci, bir Müslümanın oğlu idi. Diğeri ise kadındı. ABD’de babaannesi Müslüman olan zenci biri başkan olamazdı. Seçimde Bayan Clinton çekildi. Obama başkan oldu. Clinton’u dışişleri bakanı yaptı.

Bugün Obama’nın 8 yılı dolmakta olduğu için Demokratların Obama’sı yerini Bayan Clinton’a bırakmak üzere.  Rockefeller savaşı bırakmış durumda. Rothschild yeniden hükümranlığı ele almıştır. Rothschild Amerikan sermayesinin merkezi. Rothschild Avrupa sermayesinin merkezi.  Rothschild Rockefeller ile şimdilik anlaşmış durumda. Merkez ABD’de olmak şartı ile Rothschild kaptanlık yapmaktadır.

Rothschild siyaseti, savaşla değil para ile dünyayı idare etmektir.  Erdoğan gidecek, Putin gidecek, Obama zaten gidiyor. Clinton ile uzlaşılmış durumda. Sorun, ABD halk ile Türkiye Halkı. Amerikan Hıristiyanları zor durumda, Bayan Clinton uzlaşmış, Trump görevden çekilmiş ama Clinton ne yapacağını bilmiyor. AB, Rusya, Çin, Türkiye ve İran’ın Sermaye’nin bu planına ne cevap vereceği belli değil.

 

2- Devlet Sorunu

Dünyada Rothschild yeni bir plan peşinde. ABD merkezîleşiyor. Bahçeli Rothschild planı için sorun.

- Para mı, silah mı? İnsanlığı başlangıçta din yönetmiştir. Sonra siyaset dünyaya hâkim oldu. Şimdi ekonomi hakimdir. Karşılıksız dolarla dünya dize getirilmiştir.  Sermaye ikiye ayrılmıştı. Rockefelleer’e göre para silaha sahip olur, silah zoru ile yönetilir. Rothschild ise “Silaha gerek yok para kendiliğinden dünyayı yönetir.” görüşündedir. Oysa ilahi takdirden bihaber olan bunlar ile Sermaye’nin hakimiyeti sona eriyor. Ne Sermaye, ne siyaset geleceğin hakimi olacak. Geleceğin hakimi ilim olacaktır. Bediüzzaman tarafından başlatılan bu çaba Akevler’de Adil Düzen olarak devam etmiştir. Yakında dünya siyasileri ve Sermaye bu gerçeği anlayacak ve er geç insanlık Kuran’a teslim olacaktır. Yazarın hatası bunu Erdoğan’a teslimiyet şeklinde anlamasıdır.  Bahçeli veya Meral, kim galip gelecek? Kuran’a teslim olan galip gelecek. Bugün Erdoğan’ı da Türkiye’yi de ayakta tutan Türk Ordusu’dur. Türk ordusu da Kuran’a teslim olursa galip gelecek. Teslim olmazsa başka bir Türk ordusu ortaya çıkacak.

 

3- Dış Saldırı

Genelkurmay Başkanının nikah şahidi olması ve nikâhta Kuran okunması,  devlete ve başkanına saldırılara sebep oldu. Afrika ve Ortadoğu dolarları Amerika’ya gidiyor, ama sadece Nevada’ya değil, aynı zamanda petrol merkezi olacak Güney Dakota da merkezîleşiyor.

- Topluluklar mıknatıs gibidir. İki kutbu vardır. İki kutup arasında kurulan engel ile varlığını sürdürür. Bunu bilen Sermaye her konuda ikili sistemler kurar. Birini Nevada’da topluyor, diğerini Dakota’da topluyor. Burada dikkat çekilecek husus her ikisi de Washington ve New York’tan uzakta. Bunun iki sebebi vardır. Biri doları Rockefeller’dan uzakta tutmadır. Diğeri de doları devlet yönetiminden uzaklaştırmaktır. Türkiye’de de aynı amaçla Merkez bankasının İstanbul’a taşınması isteniyor. Cumhurbaşkanı kızının nikahında, Gül, Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı şahitlik yapmışlardır.  Böylece Türkiye dünyaya “Boşuna uğraşıyorsunuz, biz beraberiz.” mesajı vermiştir. Demek ki görev değişikliği siyaset gereğidir. Cumhurbaşkanı yeni bir oluşum içindedir. İkinci Milli Görüş Partisi kurulabilir.

 

4- Haritacılar

Golmorad Halimov Tacikistanlıdır. Sekiz çocuğu var. Tacikistan’da oturuyor. Hem Rusya’nın hem ABD’nin adamıdır.  Onlardan 12 nişan almıştır. Amerikan üniformasını giymiştir. IŞİD saflarına katılmıştır. Kilis’e atılan bombaları o yağdırıyor.

Ortalıkta haritalar dolaşıyor. Türkiye bölünüyor, parçalanıyor. Sermaye her tarafta hazırlık içinde. Nevada ve Güney Dakota’da dolarları toplarken dünyayı da kendine göre düzenliyor. Yeni kadrolar oluşturuyor. Türkiye’yi parçalayamayacaklar.

- Mahir Kaynak tarafından ve benim de benimsediğim, dünya devletleri ile Sermaye arasında savaş vardır görüşü doğrudur.  Devletler galip gelecektir sanıyorum. Sermaye sıkıntıda, ABD halkı uyanıyor. Sermaye sömürüsüne son vermek istiyor.  Dünya devletleri artık Sermaye’ye itaat etmiyor. Rockefeller devreden çekilmiş durumda.  Daha önce Rothschild eliyle ABD’yi dolaysıyla dünyayı yönetiyordu. ABD’de Cumhuriyetçiler gidince dünyadaki Sermaye’nin gücü de zayıfladı. Rothschild ABD’yi doğrudan yönetmeye karar verdi. Bir ara merkezi ABD’den eski dünyaya taşıma kararı aldılar. İkiz kuleleri bundan dolayı yıktılar. Eski dünyanın merkez adaylarından biri Türkiye idi. Türkiye Derviş’i devlet başkanı yapsaydı, dolarlar Nevada’ya değil, Türkiye’ye taşınacaktı. Bunu başaramayınca şimdilik merkez Nevada’dır. Güney Dakota’dır.  Sermaye ABD ile anlaştığı gibi Rusya ile de anlaşmak istiyor. Zorla sözünü geçiremeyince dolarla Putin’i yanına almak istiyor. Rusya’ya bunun için gitti. Ukrayna’yı ona verme vaadi ile Putin’i yanlarına aldı. Türkiye’nin uçağı düşürmesi bu senaryo idi. Henüz Türkiye’ye sıra gelmedi. ABD sorunu çözülecek. Rusya sorunu çözülecek, Çin sorunu çözülecek ve sonra sıra Türkiye’ye gelecek. Davudoğlu’nun gitmesi onun hazırlığıdır. Erdoğan ya onlarla uzlaşacak, ya da gidecek. Planları öyle. Türkiye’de sorun ordu sorunudur. Ordumuz hesabı kitabı yapar. Yenemeyecekse savaşa girmez. Girerse de ya yok olur ya da yener. Yenilmez.

 

5-İhanet Geni

İngiltere’de bir dergi Erdoğan’a hakaret şiiri yarışmasını hazırladı. Yarışmayı Boris Johnson kazandı. Boris Johnson Ali Kemal’in torununun oğludur. Asıl adı Ali Rıza iken Namık Kemal’i çok sevdiği için Ali kemal konmuştur. İstiklal savaşına şiddetle karşı olan torunu İzmit’te linç edildi.

- Fitne ve fesat hep devam edecektir. Dışlananlar ihanet edecektir. Çağımız fitne kaynağı karşılıksız dolardır. İnsanlık tarım döneminden sanayi dönemine geçmiştir. Kimse ürettiklerini tüketmiyor. Üretilen malı tekel sermayeye satıyor ve tüketeceği malı alıyor. Sermaye çoğu zaman bu mübadele işini laikiyle başarmıyor. Bazen de kasten insanları işsiz ve aç bırakıyor. İşsiz ve aç kalan insanlar Sermaye’nin emrinde hain oluyorlar. Düzen değişmedikçe yapılacak başka bir şey yoktur.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Neler yapılacak?

Uygarlıkların ömrü bin yıldır. Hak uygarlıkları Miladi yılların başkalarında doğar, yaşlanır ve ölürler. Bunlar hukukta inkılap yaparlar. Kuvvet uygarlıkları Miladi 500 yıllarında doğar, ölürler. Bunlar teknoloji de hamle yaparlar. Bugün hak uygarlığı olan birinci Kuran uygarlığı dibe vurmuş ve ikinci Kuran uygarlığı doğmaktadır. Kuvvet uygarlığı ise en güçlü zamanını yaşamış ve artık gücünü kaybetmektedir.

Bugün dünyada ve Türkiye’de olan olaylar bu değişimlerin sancılardır. Üçüncü bin yıl uygarlığının sancılarını yaşıyoruz.

Srmaye Avrupa uygarlığı olarak kurulmuş ve Müslümanları Hristiyanlaştırarak dünyayı yönetmiştir. Şimdi Hıristiyan halk ile İslam halkı her yerde dost olmuşlardır. Birlikte Sermaye’nin sömürüsüne son vereceklerdir. Çinliler, Hintliler de bunlara katılacaktır. Afrika, Güney Amerika ve tüm okyanus adaları yarın ilahi düzene katılacaklardır. Üçüncü bin yıl uygarlığı barış uygarlığı olacaktır.  Sermaye ABD ile anlaşıyor. Doları ABD’de topluyor. Yeni para operasyonu yapacak. Rusya’yı yanına alıyor.  Çin’i dolara boğmuş durumda.   ABD’de Clinton ile anlaşma tamamdır. Bugün iki kişi yola getirilmiştir. Putin ile Erdoğan. Onları da aralarına almışlardır. Erdoğan da uzlaşmak veya gitmek durumundadır. Tek çözüm vardır. O da Kuran düzenidir.

Kuran düzeninin temelini Bediüzzaman risaleleri ile atmıştır. Süleyman Tunahan da klasik Arapça okulları kurmuştur. Akevler bunu bir kooperatifte birleştirerek yaşatmaya devam etmektedir. Akevler ile birlikte çalışan Erbakan Adil Düzen olarak Kuran düzenini dünyaya anlatmıştır. Bugün AK Parti Adil Düzen’i bırakmıştır.  Tunahan cemaati klasik Arapça tedrisatı bırakmıştır.  Risale-i Nur cemaati Risaleleri okumayı bırakmıştır. Akevler ise yeni hamle proje ile çalışmaya devam etmektedir. Tek kurtuluş ekonomide,  Kuran reçetesinin ilaçlarını kullanmada. Buğday ile tarif edilmiş sipariş bonosunu, demir ile tarif edilmiş mal bonosunu, artık emekle tarif edilmiş yapı bonosunu ve altınla tarif edilmiş döviz bonosunu ortaya koymaktır.

Siyasette yeryüzünü ülkelere, illere, bucaklara ve ocaklara bölerek hakemlerden oluşan adil yargı sistemi ile hukukun üstünlüğünü sağlamaktır. Yerinden yönetim ve hakemlik.

İlimde serbest öğrenim ve resmi ehliyet. Notları öğretmenler vermeyecek, resmi imtihan merkezleri verecektir. Tedrisat tamamen serbest olacak. Öğrenciler öğretmenlerini seçecekler. Öğretmenlerin ücretlerini devlet verecektir. İmtihanı devlet yapacaktır. Diplomalar teminatlı olacaktır.

Dinde laiklik olacaktır. Cemaatler oluşacaktır. Her cemaatin kendi inançları ve fıkhı olacaktır. Başka inançlara düşmanlık yoktur. Karşılıklı tebliğ vardır ama hükmetme yoktur.   Hukukta hükümler dini ayrıcalığa dayandırılmaz. Bir şeyin dini olması onu suç yapmaz, cezasını ağırlaştırmaz. Yine dini olması suç ise onu suç olmaktan çıkarmaz veya cezayı hafifletmez.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 362 | Tarih: 22.05.2016
Ergün Diler
Senaryo
Neler yapılacak?
1267 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
PKK’nın Roboski’si
AK Parti dönemi fecr-i kâzibdir
1001 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Gelen büyük felâket: İslâm’ı dize getirmek ve “bitirmek
Tecdid-i iman olurda tecdid-i İslam olmaz mı?
956 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında kararlılık uyumu şa
Günü ‘bugün’den ibaret sananlar
930 Okunma
Tayibet Erzen