Aşırı ciddiyet zaman zaman can sıkmaz mı?
1118 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 11.05.2016

Takılmış plak gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan akılsızca ve kuşak altı saldırılarla ömürlerini geçirenler, bize geçmişten miras kalan kötü alışkanlıklardan sadece bir tanesidir. Örneğin girdiği her seçimi kaybeden ve kurultay-kolik olan bir partinin lideri, her seçimi kazanan AK Parti'nin olağan kongre ile nöbet değişimi gerçekleştirmesini örnek almak ve nöbeti devretmeyi düşünmek yerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çatmayı yeğ tutmuyor mu?

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/05/11/asiri-ciddiyet-zaman-zaman-can-sikmaz-mi

 

Yorum:

Ey akıl sahipleri!

Ne yazık ki ciddiyet aşırılığından çok çok uzağız. Bizde aksine, hiçbir şeyi ciddiye almamak can sıkar bir halde. Ülkenin durumu ortada. Her gün şehit haberleriyle ciğerimiz yanıyor. Bizler ancak ekran başında üzülürken, nice ocaklar sönüyor. Bunca acıya rağmen terör bir türlü bitmiyor, temizlendi denen yerlerden hala teröristler çıkıyor. Her ne kadar asker kefeniyle gezse de ortada bir savaş yokken cehennemin yaşanması insanı üzüyor. Ancak insanı daha çok üzen bir şey var ki o da, bu kadar çok derdi olan bir ülkenin bugünlerde bambaşka bir gündemle meşgul olmasıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı evleniyor. Aynı dönemde büyük şöhretler de evlendi ama kimse için öyle yollar kapatılıp, hayatlar felç edilmedi. Ortada ciddi bir şov var ve bana göre bunun adı ‘aşırılık’.

Bu Cumhurbaşkanı'na bir eleştiri midir?

Hayır, kesinlikle değildir. O da bir insandır, herkes kadar alelade bir insandır.

Bu, ‘Müslüman’ kimliğine taşıyacağından fazlasını yüklemeye çalışan cühela topluluğuna bir eleştiridir. Kuran okumak, namaz kılmak, eşinizin başının örtülü olması sizi doğru insan veya özel insan yapmaz. İslam dininin temsilcisi diye bir şey yoktur.

İslam kimsenin tekelinde değildir ve böyle basit bir fişlemeye de layık değildir. Herkesin yaptığı iyilik lehine, kötülük ise aleyhinedir. Şahsi hataları yüce bir dine mal etmekten ve bunun üzerinden edebiyat yapmaktan vazgeçelim. İslam, ancak Kuran’ı hayatına geçirebilenlerin sahip çıkıp övünebileceği bir kimliktir.

Ortada büyük bir batıl varken, hakkın henüz gelmediği gayet açıktır. Tabii ki muhatabımız başlığımızdır.

 

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 361 | Tarih: 15.05.2016
Ergün Diler
Moralman!
Sermaye’de bölünme
1350 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Aşırı ciddiyet zaman zaman can sıkmaz mı?
Ey akıl sahipleri!
1118 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Bin yıllık çınarı kurutmaya çalışıyorlar!
Ehl-i sünnet Müslümanlar rüyalarda !
1039 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Kan dökmeyi Kemal oyun mu sandın?
Başkanlık sistemine gayri ilmi gerekçeler
957 Okunma
Lütfi Hocaoğlu