Dolaşım sistemi!
1322 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

29/04/2016

Amerika’da beş banka vardır. Dünyayı bunlar yönetiyor. Türkiye’de temsilcileri var. Merkez bankası onların elinde. Soros’a hesap verirler. O da Rothschild’e hesap verir. Selanik’te mason locasını kuran Emanuel Karasu’nun takipçileridir bunlar. Türk Yahudilerine “Önce Türk sonra Musevi’siniz.” demişti. İtalya’da yaşadı. Şimdi ABD’de Hillary Clinton, Türkiye’de Meral Akşener üzerinde oynuyorlar. Bahçeli’nin şansı az.

- Bana göre bu iki hanım da onlarla oynuyor. Yarın Rothschild sermayesini pul edecek bunlardır. Sermaye yenemeyeceği kimseleri destekler, yüceltir, sonra birden indirir. ABD’de demokratlar, Türkiye’de AK Partililer zapt edilemiyor. Erdoğan’ı da onlar büyüttüler. Gülen’i onlar büyüttüler. Şimdi onların başlarına dert. Ben iki hanımın da ihanet içinde olacaklarını sanmıyorum. Akşener’in fazla şansı olacağını da sanmıyorum.

 

2- İki seçenek

Türkiye, kuruluşundan beri iki yanlış siyaset yapıyor. AB ve Amerika. Birlik sağlanamıyor. Başkanlık sistemi bunu çözecek.

- Türklerde bir söz vardır: Laf söyledi bal kabağı.  Türkiye’de ikilik var. Biri İslamcı, diğeri ise  sermayeci.  Bir de suni göstermelik sosyalist ve kapitalistler var. Yönetimde de ikilik var. Sermaye ve Ordu. Partiler, göstermelik. Sermaye ve ordu bir olup İslamcıları eziyorlardı. Şimdi araları açıldı. Müslümanlar rahat etti ve ordunun yanında yer aldılar.

Başkanlık sistemi sermayenin dayatmasıdır. Cumhuriyette parlamenter sistem oturmuştur. Dört parti bütün engellere rağmen mecliste grup sahibi. Seçim yapılıyor. Halk seçime katlıyor. Sermaye bu kurulu düzeni bozmak için başkanlık sistemini icat ediyor. Erdoğan diğer yanılmalar gibi bunda da yanılıyor.  Türkiye bir asırdan fazladır oligarşiden demokrasiye geçmeye çalışıyor. Daha geçmiş değil. Başkanlık hevesi oligarşiye dönme hasretidir.

 

3- Nevada 5 köşe

11 Eylül’ün yıktığı askeri merkez Pentagon’da yani 5 köşe üzerinde kurulmuştu.  Şimdi İngilizlere bağlı adalarda stok edilen dolarlar Nevada’ya akıyor. İki banka Türkiye’den de gidiyor. Bankaların  merkezleri beş köşeli bina. Nevada da beş köşe. Sermaye oradan saldıracak. Dünya yeniden düzenlenecek, Türkiye de elbette hesapta vardır. Daha bilmiyoruz.

- Sermaye dolarları Amerika’da toplayıp, altın satın alacak ve sonra doları batıracak.  Bu hususta anlaşma vardır. Dolar batınca altın karşılığı para çıkacak. Altın da olduğu için sömürmeye devam edecek. Sonra onu da karşılıksız çıkaracak yeni çözüm yolu bulur. İnsanlık buna karşı duramaz. Çünkü parayı ele geçirmiştir. Alınması mümkün değildir. İnsanlık ancak semt kooperatiflerinde onun sömürüsünü durdurabilir. Varlığını sürdürmek ona aittir. Bize zararı defedildikten sonra bin yıl yaşasın deriz.

 

4-Büyük oyun!

Rothschild’ler kapitalizmin ve sosyalizmin kurucularıdır. Marks’ın Rothschild ailesine mensup olduğu söyleniyor. Rothschild Çin’i destekler.  Asya’ya onunla hakim olmaktadır. Rusya ile arası bundan açık. Petrol fiyatları düşüyor, üretim artıyor. Çünkü herkes rezervini dolara çevirip Nevada yolunda.  Her şey planla yapılıyor. Şimdi saldırı Erdoğan’a.

- Marks Das Kapital’i yeni düzen kurmak için yazmadı. Ona göre aile, din,   mülkiyet ve devlet kötülüğün anasıdır. Bunlar yok olursa insanlık kediliğinden komünizm cennetine gider.

Marks’a göre insanlık zaten buna doğru yol almaktadır. Ama zamanı beklemek gerekir.  İşçiler isyan etmeli ve sosyalist devlet kurulmalı. Sosyalist devlet halkı zorla ailesiz, dinsiz ve mülksüz hale getirmeli. Sonra kendisi de yıkılır komünizm gelir.

Marks komünizmin ne olduğunu anlatmıyor. Müslümanların ve Hristiyanların cennetini tasvir ediyor. Çalışmadan yaşamak. Kötülüğün olmadığı bir dünya. Çünkü kötülüğü bunlar getirdi. Marks bunun saçma olduğunu biliyordu ama dünyayı tek Yahudi devleti olarak ayarlamaya çalışıyordu. Bunlar giderse Yahudi saltanatı gelecekti. Biz bunları 1960’lardan beri yazıyoruz.  Şimdi foyası meydana çıktı. Marks Rothschild ailesindendir.

Çin’e dolar akıyor ama orda kalmıyor. Tüm dünyaya gidiyor. Oradan da Nevada da toplanıyor.  Nesi var nesi yoksa herkes dolara çeviriyor Nevada’ya akıtıyor.

Sosyalistler manatı batırmadan önce böyle yapmışlar,  köylerde herkes manatsız geçinir olmuş. Köy kente dönüşmüş.  Hoca olan babam engellemeye uğraşmış ancak bir iki aileyi ikna etmiş. Bir gecede herkes iflas etmiş çünkü manatı batırmış. Babaannemin sandığında demet demet işe yaramaz manatlar vardı.

Dolar batacak ama insanlık mala mal mübadelesini öğrenmiş olacak ve sorun kalmayacak. Sermaye artık sömüremeyecek.

 

5- Kavga başladı!

İsmail Kahraman samimi olarak şahsi görüşünü açıkladı. Türkiye ayağa kalktı. Olan başkanlığa oldu, kavga başladı.

- Ben 1969’da Aydın’da Erbakan’ın ekibinde adaylığımı koydum. İslamiyet’in laik olduğunu anlattım. Şevket Eygi bunları Bugün gazetesinde yayınladı. Sonra Tek Yol dergisinde yayınlandı. 1971’de Fehmi Koru kitap bastırdı. Yarım asırdır ne söylüyorsak bu gün de onu söylüyoruz.

Türkiye’yi kavga içine sokmak isteyen sömürü sermayesi rahatsız oldu. Tarikatları ve İslamiyet’i bilmeyenleri ayağa kaldırdılar. Büyük Birlik Vakfı bize karşı oluşturuldu. İsmail Kahraman o zamandan beri bilmeden Sermaye’nin dediklerini savunuyor. Başkanlığı AK Parti’ye savunduran, İsmail Kahraman’ı laikliğe karşı konuşturan Sermaye’dir. İslamiyet’i olduğundan başka türlü gösteren odur.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

 

Yorum:

 

Laiklik

İslam düzeni yalnız laik düzen değildir. Yeryüzünde laik düzen sadece ve sadece Kuran düzenidir.

Kuran’dan önce her devletin tek dini vardı. Çünkü devletler dini devletler idi. Kuran bunu kaldırdı. Bir devletin içinde çok dinin olabilmesi sistemini getirdi. Bir din değişik devletlerde olabilirdi. Din kişileri yetiştirirdi. Devlet ise güvenliği sağlardı. Zaten laiklik budur, bir toplulukta değişik inanç sahibi insanların yaşamasını sağlamak laikliktir.

Bunu başarabilmek için kanun sistemi yerine içtihat ve dayanışma sistemi getirilmiştir. Serbest sözleşme sistemi getirilmiştir. Biat sistemi getirilmiştir. Batı ise kanun sistemi ve ekseriyet sistemini uygulamaktadır. Ekseriyet demokrasisinde ise laiklik olmaz. Ekseriyetin dediği olacaksa ve bunlar kanuni zorunluluk ise laiklik olmaz. Laiklik varsa da ekseriyet demokrasisi olmaz. Yani demokrasi ile laiklik ancak İslam düzeninde bir arada olabilir.

Bu çok açıktır. Türkiye yüzde 99 Müslümandır. % 51’in dediği ile yönetiliyorsa %49 nasıl varlığını sürdürecek? Laiklik derecelendirme ile mi? Aklınızı seveyim.

Kuran düzeni laik düzendir ve yeryüzünde Kuran düzeni dışında laik düzen yoktur.  Aksini iddia eden mi var? Sermaye çıkarsın karşıma adamını konuşalım. Çıkaramaz çünkü bunu bilmiyor değil ki. Onun derdi laiklik değil, fesattır. Kahraman bilmeden konuşacak, karşı taraf da bilerek saldıracak.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 359 | Tarih: 1.05.2016
Ergün Diler
Dolaşım sistemi!
Laiklik
1322 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Laiklik, “tasma”! Özgürlükse, ayartıcı maskesi!
Laiklik veya Allah(cc) yolunda ölmek!
1247 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Erdoğan son noktayı koydu ama dağılmıyoruz. Neden?
Komik vaziyet
1184 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Özgürlükçü demokrasi en büyük zenginliğimizdir
Yerinden yönetim
1164 Okunma
Tayibet Erzen