Mahkemelerin varlığı adaletin varlığının kanıtı değildi
1171 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

27.02.2016

Bir ülkede mahkemelerin var olması, adaletin de var olduğunun kanıtı değildir. Mahkemelerin varlığı adaletin tecelli etmesine bir şans tanır...
Bir gazeteci olarak Can Dündar ile Erdem Gül'ün yargı kararı ile tahliye edilmelerinden mutluluk duymamak tabii ki mümkün değil. Ama Anayasa Mahkemesi'nin tahliyeyi sağlayan kararının, adaletin tecellisine sadece bir şans tanıdığını da unutmayalım. Bu iki gazetecinin tutuklanmasına da dayanan dava, esasta devam ediyor. Bu nedenle, söz konusu davanın sonucu belli olana kadar, büyük konuşmaktan kaçınmak daha doğru olacaktır. 

Farklı yaklaşımlar 
Aslında siyasi konumlara göre yurttaki ve dünyadaki gelişmelere de, hukuki anlaşmazlıklara da yorum getirmek, galiba insanlığın kötü alışkanlıkları arasında. Örneğin Çin'deki ekonomik gelişmeye bakıp "Eyvah, bu ülke sonunda dünyanın başına bela olacak" da diyebilirsiniz…

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/02/27/mahkemelerin-varligi-adaletin-varliginin-kaniti-degildir

 

Yorum:

Yeni Anayasa

Mahkemeler adaletin değil, çoktan alınmış kararların ve siyasi rantların gölgesinde çalıştıktan sonra adalet sağlamasını beklemek beyhude bir bekleyiştir.

Bugünlerde anayasa üzerinde çok fazla duruluyor. Yeni bir anayasanın gerekliliği gün gibi ortada ancak bunun hazırlanma süreci bu ihtiyacın maalesef yakın zamanda karşılanamayacağı korkusunu yaşatıyor. Anayasa çalışmalarını halka kadar indirecek zihniyetin ne yaptığını biliyor olmasını ummak, maalesef boşunadır.

Sistemdeki aksaklıklardan dolayı mevcut yasaların değişmesi gerektiği görüşü bir zümrenin çıkar açığını kapatmak için tasarlanıyorsa ne yapılırsa yapılsın sonuç faydalı olmayacaktır. Türk halkının sorunları ve bu sorunların kaynakları çok iyi incelendiği zaman doğru çözüm de bulunmuş olacaktır. Bu çözüm özelde bir ülke için de olsa genelde insanlığı kapsayacak düzeyde de olabilir. Bu bağlamda ‘Adil Düzen’e göre İnsanlık Anayasası’ çalışması yapılmıştır ve başka ülkelerden kopya edilen zorlama ve yüzeysel anayasalardan çok daha kapsamlıdır. İncelenmeye ve tartışmaya açık bu çalışma yetkililerin haklı ilgisine kavuşamasa bile zaman onu uygulanabilir günlere getirecektir.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 350 | Tarih: 28.02.2016
Ergün Diler
Operasyon üstüne operasyon
Yeni Parti
1400 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Şafak bulutları, çığır-insan sahabe timsaller nerede!
Kaht -ı rical,katl-i rical ve peygamberleri öldürmek!
1177 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
HDP'nin açıklamasına cevap veriyorum
Münafıklığın en üst derecesi
1175 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Mahkemelerin varlığı adaletin varlığının kanıtı değildi
Yeni Anayasa
1171 Okunma
Tayibet Erzen
Emre Aköz
Sevgililer Günü İçin (dayaklık) Hediyeler
Aşk’a İntifada
1142 Okunma
Vahap Alma


© 2024 - Akevler