Yüz yıl sonra
1291 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

08/01/2015

1-Yüz yıl önce Avrupa İslamlaşmaya başladı. İngilizler, Abdülhamid’i İslamiyet’le vurdu. Bizim yeter gücümüz vardır. Dünyaya İslamiyet gelecek ve yeneceğiz.

- “Müslümanım” demek tek başına yetseydi Abdülhamit yenilmezdi. İslam alemi bir asırda zillet içinde kalmazdı. Bin yıl önceki içtihatlarla bugünü kazanmak mümkün değildir.  Allah bin yılda bir yeni uygarlık getirir. Bunu daha evvel yeni kitap veya yeni peygamberlerle yapıyordu. Şimdi yeni kitap gelmeyecek. Kuran’ın yeni yorumu yeni kitap olacak. Kuran da bugünkü müspet ilimlerle ve usulü fıkıh kuralları içinde yorumlanacaktır. Akevler bunu yapıyor. Adil Düzen budur.  Türkiye Adil Düzen’i öğrenecek, uygulayacak. Böylece ikinci Kuran uygarlığı gelecektir.

 

Kim Bunlar?

2- Eş başkanlardan biri ABD’ye, biri İngiltere’ye gitti. Kürtleri Avrupa’da destekleyen tüm iş adamları Londra’da idi.  Barda buluştular. Hendeklerde Kürtler ölürken onlar ne yapıyorlardı?

- Sermaye Tevrat’ın vaatlerine inanarak, dünyayı tek İsrail Devleti haline getirmek istiyor. Bunu başarmak için Müslümanları silahlı mafya şeklinde organize ediyor. Böylece onların soy kırımını başlatmalarına neden oluyor. Bunları öldüren devletler de yıpranıyor. Sonunda bir taşla iki kuş vuruyor. Çözüm Adil Düzen’in önerileridir. Hakemlik sistemi, yerinden yönetim, İnsanlık parası olarak altın bono,  gümrüklerin ve vizelerin kalkması. Bunlar olacak. Kanlı mı kansız mı buna bizzat insanlık karar verecek.

 

Kavga Niçin?

3- Kavga dini kavga değildir. Kavga ekonomik kavgadır. Çin İran ile ekonomisini dengeliyor. Çin’in en büyük dostu İran’dır. Düşmanı Rusya’dır.

- Sermaye Hıristiyanlarla Müslümanları savaştırarak kendisini geliştirdi ve bugünkü hakimiyeti kurdu. 1897’de Basel’de aldığı kararla İslamiyet’i ortadan kaldırmak, dengeyi rejimler üzerine kurmak istedi. Gorbaçov’un inkılabı ile rejimler arası dengeyi kuramadı. Şimdi bu dengeyi kurmakla uğraşıyor. Rusya ve Çin İran’la bir olacak, ABD ve AB Türkiye ile bir olacak üçüncü cihan savaşı çıkacak. Ortadoğu’da Müslüman kalmayacak. Dünya harabeye dönecek. Dengeli savaş on yıllarca sürecek ve artık herkes Sermaye’ye teslim olacak.  Suriye sınırında uçak bunun için düştü.  Yemen bunun için bombalandı. Suudi Arabistan’daki idamlar bunun bir parçası.

Petrol yahut dinin savaşla alakası yoktur.

 

Tercih Zamanı

4-Amerikan Ordusu Irak’tan çekildi. DEAŞ geldi. Kişilerle uğraşıyoruz Kuralları Bırakıyoruz. ABD Kurmay Başkanı geldi. Afganistan’da son komutandı. Türklerle bir olup Irak’ta Kürt devletinin kurulmasını istemiştir. Laiklik bir bahane idi. Yeniden Osmanlı gelmezse denge oluşamaz.

- Sermaye önce derebeylikleri yıktı. Sonra krallıkları yıktı. Sonra diktatörleri devre dışı etti. Şimdi demokrasiyi çökertiyor. Sermaye devletlere söz geçiremiyor. Halk ekonomisini ortadan kaldıramadı. Sermayesine yatırım alanı bulamadı. İslamiyet dirilişe geçti. Sermaye’nin savaş çıkarma dışında hiçbir yolu kalmadı. Bunu da ancak İran’la Türkiye kapışırsa başaracak. Yazar Sermaye’nin bu arzusuna tercümanlık yapıyor. Bu devleti kuranlar ileriyi kuramadılar. İmparatorluk dönemi sona ermiştir. Ulusal devletler olacak. Krallıklar olmayacak. Cihan savaşları olmayacak.  Yahut bir defa olacak. Savaşlar silahla kazanılmadığı gibi mafya ve ekonomi ile de kazanılmayacak. İç güvenliği barış içinde sağlayan devlet etkin olacak.

 

Seç Bakalım

5- 2001’de kuleler yıkıldı. Bush üçüncü cihan savaşını ilan etti. Irak’a girdi, Afganistan’ı işgal etti. Suudi Arabistan’da 47 kişiyi asıldı. Biri dini liderdi.  Kuzey Kore’nin arkasında Çin var. Hidrojen bombası onun. Herkes sahada biz ise dışarda.

- Sokakta kavga varmış. Sokağa inilmiş, yorganı kapmışlar, dost olup gitmişler. Yorgan gitti, kavga bitti. Eğer Türkiye ortaya çıkarsa, Akdeniz’de gemiler kalmaz. Bizi silahları ile komşularımıza boğdururlar. Rusya’yı, Çin’i ve İran’ı düşman ediyorlar. Batılıların bin yıllık hasmıyız.   Yazar ülkeyi ateşe atıyor.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Dünya ve İslam

Sermaye ile siyaset uzlaşarak dünyayı sömürmeye devam ettiler. Kapitalizm ve Sosyalizmle dengeyi kurdular. Başaramayınca karma ekonomide uzlaştılar. İkisinin ortak hedefi dindi. Diğer dinleri kenara çekmek kolay olmuştu ama İslamiyet bir türlü bertaraf edilemiyordu. Baskılar, sayılarını çoğaltıyordu. Müslümanları samimileştiriyordu. Başaramayınca araları açılmaya başladı. Henüz tam açılmadı. Herkes bir şeyler yapıyor. Ne yaptığı belli değil.

Sermaye, eskiden devletleri birbirleri ile çatıştırmadan önce halkı birbirine düşman ediyordu. Yeryüzünde insanlar başka din ve inanışlara karşı düşman idiler. Çağımızda insanlar Sermaye’nin etkisiyle dinsizleştiler. İletişim araçlarının gelişmesi ile de birbirlerini tanıdılar. Eski düşmanlıkları ortadan kalktı.

Yöneticilerin halk üzerindeki etkileri de zaafa uğradı. Artık krallarına tapan bir kitle yok. Sermaye devletlere hakim olmadığı gibi devletler de halklarına hakim değiller. Sovyetler yıkıldı. Çin eski baskıyı kaldırdı. Dolar yenildi.

Evet, artık bir veliahdın öldürülmesi ile cihan savaşı çıkmıyor. 11 Eylül olayları ile Bush üçüncü cihan savaşını başlattı ama sonunda kendisi gitti. İnsanlık artık rüşde ermiştir. Körü körüne ne dinin, ne de siyaset adamlarının peşinden gitmektedir. Zenginlerden de nefret etmeye başlamıştır. Patronuna “velinimetim” demiyor. Sermaye kendi kazdığı kuyuya kendisi düştü.

Türkiye ve İran birbiriyle kapışmadıkça üçüncü cihan savaşı çıkmaz. Kapışsalar bile İran ve Türkiye halkı kapışmaları sindirir ve bu boğuşmayı bitirir.

Türkiye’nin dışa açılması yanlıştır. Bu devlet ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesi üzerine kuruldu.  Türkiye’nin DNA’sını bozanlar kanseri davet derler.

Türkiye tarafsız olmalıdır. Mültecileri değil, muhacirleri kabul etmelidir. Sabırlı olmalıdır.

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 343 | Tarih: 10.01.2016
Yusuf Kaplan
Medresesiz ve tekkesiz bir yere gidemeyiz!
Ebubekir ve Ömer tavrı(RH)
1364 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
Yüz yıl sonra
Dünya ve İslam
1291 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Erdoğan başkan olsaydı onun için ne değişirdi ki?
Evdeki hesap
1262 Okunma
5 Yorum
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Fethullah Gülen fetvayı verdi: Kaçın, kurtulun
Emir Allah’tan mı, CIA’den mi?
1228 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu