Avrupalılar öfkelenerek IŞİD’in ekmeğine yağ mı sürüyor
1081 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

19.11.2015

Avrupa kentlerini tehdit eden IŞİD'li teröristlerin, genellikle o kentlerin varoşlarında (veya gettolarında) doğup büyüyen, kendilerini ezilmiş ve dışlanmış hisseden Ortadoğu ve Kuzey Afrika kökenli Müslüman gençlerden oluştuğu yargısı yaygın biçimde paylaşılıyor. Son Paris katliamı nedeniyle de, söz konusu kesime dönük nefret ve öfke dalgaları yoğunlaşmakta. 

Ezilmişlik duygusu 
Acaba bu şekilde IŞİD'li teröristlerin amaçlarına da hizmet mi ediliyor? Yabancı düşmanlığı ve İslamofobi Avrupa ülkelerinde ve hatta Amerika'da tırmanarak bir siyasal davranış biçimine dönüştükçe, bu ülkelerde IŞİD'e sempati duyan ezilmişlerin ve dışlanmışların sayısı artmayacak mı? Doğup büyüdükleri ülkelerde "Yabancı" ve hatta"2'nci sınıf insan" olarak görülen bu kitleler, daha fazla oranda IŞİD'e katılarak, ezilmişliklerini onarmaya çalışmayacaklar mı? 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2015/11/19/avrupalilar-ofkelenerek-isidin-ekmegine-yag-mi-suruyor

 

Yorum:

Avrupa hayalinden hayali Avrupa’ya

Yıllardır aynı senaryoyu bıkmadan usanmadan hayata geçiriyorlar. Bunu da tabii insanların hala bu oyunlara inanıyor olabilmelerine borçlular. Amerika 11 Eylül’ünü hatırlayın. Ne oldu?

Yap-boz oldu. Kendi menfaatin için önce örgütü, kur sonra aynı doğrultuda dağıt. Bin Ladin’i eğit, kendi vatandaşlarını katlet, bundan da Müslümanlar sorumlu olsun. Etkisi yıllarca sürsün, bilinçaltlarına İslam(barış), ‘terör’ olarak yer etsin. Ancak bu kadar tezat olabilir.

Şimdi de aynı oyun oynanıyor. Bu uğurda kaç insanın öldüğünü Sermaye takıyor mu?

Hayır.

O zaman geriye uyanık olmak kalıyor. IŞİD’in İslami bir birlik olmadığı zaten biliniyor, kimler tarafından beslendiği de öyle ama medya hala propagandasına devam ediyor, IŞİD’in katliamlarını ‘cihat’ başlığı altında topluyor.

Göçmenleri Avrupa’ya sokmamak için bu vicdansızların yapmayacağı çakallık yoktur. Meydan onların ya, at koşturuyorlar ama bilmiyorlar ki o at en şiddetli şekilde onları tepecek, az kaldı. Zulüm doruğa çıkınca, aydınlanma başlayacak. Bunu da ancak Adil Düzen başarabilecek.

Adil Düzen’de yönetimler zaten yerel olacağından ve kimsenin bırakın ırkı, tuttuğu takım üzerinden bile propaganda yapılamayacağından ortada provokasyon da kalmayacak, fitne de. Tabii biz bu kadar uyumlu bir düzene uyum sağlayabilecek miyiz, o ayrı mesele.

 

 

 

Tayibet Erzen