Yeni Türkiye yolunda direnenler mutlaka olacaktır
1082 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

27.08.2014

Yeni Türkiye arayışının içeriğinde sadece gelişmişlik, hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler yok ki... Yeni Türkiye'de devlet düzeninin ya da "Sistem"in yeniden yapılanması da gerçekleşecek.
Turgut Özal benim tarafımdan hazırlanan "
Anılar"ında "Sistem"i şöyle değerlendirmişti:
- Devlet sistemimizi Fransa'dan almışız. İdareye Mülkiye ekolü hâkim... Yıllardır, Maliye'de, İçişleri'nde ve Dışişleri Bakanlığı'nda bu statükocu zihniyet hâkim. Bundan ötürü mekanizmalar işlemiyor. Her şey tersine kurulmuş. En iyi, en kaliteli adamlar, devlette müfettiş olarak kullanılıyor. Orta halli ve orta kararlı insanlar ise icrada...


Sistem bozuksa...

 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/barlas/2014/08/27/yeni-turkiye-yolunda-direnenler-mutlaka-olacaktir

Yorum:

Yeni Bir Türkiye

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasıyla başlayan döneme ‘Yeni Türkiye’ diyecek kadar büyük beklenti içine girilmesini şaşkınlıkla izliyorum. Erdoğan’ın başbakanlık icraatlarından anladığımız kadarıyla kendisi var olan düzen üzerinde tadilat yaparak çalışmaya meyilli. Eğer bu tutumu cumhurbaşkanlığı döneminde de devam edecekse, başbakanın kim olduğuna bakmaksızın ülkede bir değişim olmayacağını söyleyebiliriz.

İstenen odur ki Türkiye’de köklü değişiklikler olsun. Yargı hakemlik sistemine, güvence dayanışma sistemine, ekonomi ortaklık sistemine teslim olsun. Kuran’dan istidlal edilerek varılan bu sonuçlar, Kuran’a inanan, ülkesini seven, Akevler’i bilen samimi bir cumhurbaşkanı önderliğinde hayata geçsin.

Şimdiye kadar birçok danışmanla çalışan ve farklı seslere kulak veren Erdoğan, ancak Adil Düzen uygulamalarına da yer verirse Türkiye değişimi, daha doğrusu faydalı bir değişimi yaşayacaktır. Ben bunu gayet yapılabilir görüyorum ve büyük umutlar besleyerek çalışmaya devam etmek istiyorum.

Eninde sonunda her emeğe karşılığını verecek olan Rabbim, çalışmaları zayi etmeyecektir. Ancak insan illa ki elle tutulur bir şeyler görmek, hayatta dikili bir ağaç bırakmak ister. Tüm Adil Düzen çalışanlarının, tüm Allah rızası sevdalılarının bu beklentileri, bu yeni hükümetle hayat bulacaktır, İnşallah. Çalışmaya devam.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 272 | Tarih: 31.08.2014
Ahmet Hakan
Davutoğlu neden seçildi
Anayasa için
1177 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Maskeli balonon sonu,Türkiyenin küllerinden yenid
Erdoğanın yakasına 1993 te yapışmışlar
1159 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Yeni Araç
Türkiye’nin III. Bin Yıl Uygarlığında Yeri
1116 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Yeni Türkiye yolunda direnenler mutlaka olacaktır
Yeni Bir Türkiye
1082 Okunma
Tayibet Erzen