Bir sokağa çıkma yasağı anısı ve İsviçre ile Türkiye’ni
625 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

02/05/2020

Bir sokağa çıkma yasağı anısı ve İsviçre ile Türkiye’nin farkı

Eski Türkiye'de koronavirüs salgını falan olmadan da sokağa çıkmak yasaklanabilirdi. Özellikle askeri darbelerde ve nüfus sayım günlerinde sokağa çıkmak yasaktı. Kimse de bu yasağa uymamazlık edemezdi sonunda... Galiba daha uyumlu ve devletten gelen her şeye daha fazla teslimiyetçi yaklaşan bir topluluktuk.

Levent'te bir pazar
Daha önce
 anlatmıştım. İsviçre'den gelen ve İstanbul'da bir tesis kuracak olan özel sektör bürokratı, Levent'e yerleşir. 1960'ın Levent'i köy ile kasaba arasında sevimli ve küçük bir yerleşim merkeziydi... İşte bu İsviçreli 1960'ın 27 Mayıs Pazar günü eşi ile Levent'te yürüyüşe çıkar.

Halkın ilgisi
Bu İsviçreli çift Levent sokaklarında
 yürürken çevredeki evlerin pencereleri açılmakta ve yoldan geçen bu çifte yüksek sesle bir şeyler söylenmekte ve eller sallanılmaktadır. İsviçreli çift bu durumdan ötürü çok mutludurlar. "Meğer Türkler çok cana yakın insanlarmış. Yeni gelen komşularına ne kadar içten sevgi gösterisi yapıyorlar" diye karı koca aralarında konuşurlar.

Meğer darbe olmuş

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/05/02/bir-sokaga-cikma-yasagi-anisi-ve-isvicre-ile-turkiyenin-farki

Yorum:

Dünya nefes alamıyor

Türkiye burası, bir günü diğer gününe uymaz. Siyasi tarihimize bakıldığında çok sert ve hızlı geçişler yaşadığımız görülecektir. Bu hızlı geçişler toplum olarak biz tolere ediyoruz diye mi hızlı yoksa yaşananlar üst üste gelince artık bir aldırmazlık haliyle yaklaşır olduk diye mi?

Ülkede yönetimler değişir, ekonomik krizler olur, darbeler yaşanır, isyanlar çıkar, iç savaş olur ama hayat devam eder.

Bu, dışardan bir hareketlilik ve heyecan gibi gürülse de aslında dışı seni içi beni yakar misali bir haldir bu. Artık iyice yorulduk. Sadece biz değil tüm dünya yoruldu ve artık herkes için köklü bir değişime ihtiyaç var. Bu zulüm düzeninin batması ve yerine Adil Düzen’in gelmesi gerekiyor. Tüm insanlık için bundan başka çözüm göremiyorum.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 567 | Tarih: 3.05.2020
Uğur Dündar
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tarihi değişec
Erdoğan'a virüs fırsatı
682 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Eşcinsellik Diyanet Ankara Barosu
Hiçbir anlamı olmayan açıklama
640 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Bir sokağa çıkma yasağı anısı ve İsviçre ile Türkiye’ni
Dünya nefes alamıyor
625 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
GİZEMLİ LADY
Dolar’ın sonu
567 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler