Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tarihi değişec
675 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tarihi değişecek mi?..3 Mayıs 2020 Yazarlar

Her zaman söylüyoruz, salgınla mücadelede iyimserlik çok risklidir, önlemlerin gevşemesine yol açar. Ama umut gereklidir. Güç verir ve mücadele azmini körükler…

Hemen bir örnek vereyim:

1918 yılında, en az 50 milyon insanın ölümüne sebep olan İspanyol Gribi salgını sırasında, ABD'nin St. Louis Kent Konseyi, şehir merkezinde sıkı bir karantina uyguladı.

İlk vaka tespit edildikten iki gün sonra okullar, oyun alanları, kütüphaneler, mahkemeler ve kiliseler kapatıldı, iş vardiyaları sınırlandırıldı. Tramvay seferleri azaltılarak, 20'den fazla kişinin katıldığı toplantılar yasaklandı.

Katı önlemler, kısa sürede sonuç verdi ve vaka sayısını, olabilecek en düşük düzeye indirdi…

Ancak Kent Konseyi, eylül ve ekim aylarındaki başarılı sonuçlara bakarak kasımda “salgın geçti” duyurusuyla karantinayı sonlandırdı.

İşte asıl felaket bundan sonra yaşandı.

Hastalığa yakalananların sayısı, kısa sürede korkunç boyuta ulaştı.

Üç ayın sonunda St. Louis, binlerce insanın hayatını kaybettiği bir toplu mezara dönüşmüştü…Yazının tamamı için…https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/ugur-dundar/yuksekogretim-kurumlari-sinavinin-yks-tarihi-degisecek-mi-5789478/

YORUM

Dünya yı sömüren vampir yapı tarafından; Virüs bahane edilerek; Dünya üzerinde, tasarladıkları yeni şeytani dünya düzeni’nin işleyebilirliğinin ilk testleri yapıldı. Arzu ettikleri seviyede ölümler gerçekleşmeyince; virüs etkisini kaybetti,normal hayata yavaş yavaş dönelim senaryosunu devreye soktular. Peki ama delil ne ? Türkiye’deki delili... sosyal mesafe uygulamanın imkansız olduğu,AVM lerin,berberlerin vs vs açılmasına karar verildiği halde, camiler hakkında bir normalleşme kararının açıklanmaması en önemli delil dir.

Gelelim son günlerde oynanan oyuna;

Virüsten ölenlerin isimleri açıklanmıyor neden ?

Chp İstanbul il başkanı;Canan Kaftancıoğlu, darbe iması yapıyor, Akp il başkanı; yazın sular,hem serindir hem derin diyerek,karşı açıklama yaparak ateşe körükle gidiyor.

Yetmedi; Süleyman Özışık; bir varil benzin ile yangına müdahale ederecesine,sosyal medya dan açıklama yapıyor. Herkesi dikkatle dinlediğiniz vakit, net anlaşılan o ki !!!! ; satır aralarında,sevgili Canan hanım diyerek,muhabbetini ileterek, devamın da da,tehditlerine devam ederken aslında;kripto mesajlar ile,derinlerde dost olduklarını; söylemlerinin kimlere yaradığına bakarak anlayabiliriz.. Bu vb şahsiyetler; dünya nın her yerinde,sermaye ye hizmet ederler.Batmış olan,mevcut ,kapitalist faizli zalim sistemi yaşatabilmek için, danışıklı dövüş ile,ülkeleri iç savaşa sokup, tekrar sömürü kontrölünü sağlayarak;Adil paylaşım sistemi olan Ortaklık sisteminin( Adil Düzen )in doğuşunu engellemektir gayeleri.

Vakit kaybetmeden; Muhterem Cumhurbaşkanımızın yapması gereken şey; hiçbir tehditten korkmayarak, her türlü riski göze alarak; yüzyıllardır insanlığı köleleştiren,bu zalim kapitalist faizli,sömürü sistemine son vermesi ve Ortaklık; Kur an düzenine geçtiğini ilan etmesidir. Muhtaç olduğu kudret; damarlarındaki; milli görüş kanında mevcuttur. Bunu yapmadığı takdirde; Virüsten sonra,kendilerinin de bir hükmü kalmayacaktır. Allah cc affetmeyecektır. Not; İtalik ifadeli yorumlar; Hüseyin Bağdatlı ya aittir.

 

 

 

Hüseyin Bağdatlı






Sayı: 567 | Tarih: 3.05.2020
Uğur Dündar
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tarihi değişec
Erdoğan'a virüs fırsatı
675 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Eşcinsellik Diyanet Ankara Barosu
Hiçbir anlamı olmayan açıklama
632 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Bir sokağa çıkma yasağı anısı ve İsviçre ile Türkiye’ni
Dünya nefes alamıyor
617 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
GİZEMLİ LADY
Dolar’ın sonu
558 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle