‘Endişeli Vatandaşlar’ da ülkemizin kıymetini bilmelidi
836 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

11.02.2018

‘Endişeli Vatandaşlar’ da ülkemizin kıymetini bilmelidirler

Bazı endişeli vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte Avrupa ülkelerine, Kanada'ya ve Amerika'ya göç etmek çabası içinde olduklarını duyuyor ve şaşırıyorum... Bir ayağı Avrupa'da diğer ayağı Ortadoğu'da bulunan ve Balkanlar ile Kafkaslar gibi stratejik önem taşıyan coğrafyaların ekseni üzerinde bulunan bir ülkede yaşamak, bazılarını yormuş olabilir. Ancak yaşanılan zorluklar ve içinde bulunduğumuz sıcak krizler, ne ilk kez sahneleniyor ne de bunları son kez göreceğiz.


Gerçekleri görebilseler 
Endişeli vatandaşlarımız geride
 kalan yıllarla bugünü karşılaştırmayı deneseler, düne göre ne kadar güçlü ve istikrarlı bir ülkede yaşadıklarını görebilirler. Bugün aileleri ile birlikte göç etmeyi tasarladıkları ülkeler 2'inci Dünya Savaşı'nın trajedilerle dolu günlerini yaşarlarken, Türkiye barışı korumayı başarmıştı. Şimdi Türkiye'yi özgürlüklerin kısıtlandığı iddialarıyla suçlayan ülkeler, Yahudi ırkını yok etmek için inanılmaz insanlık dışı projeleri gerçekleştirirken, Türkiye'nin üniversiteleri, işletmeleri Yahudilere kucak açmaktaydı.

Ortadoğulu olmak 

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2018/02/11/endiseli-vatandaslar-da-ulkemizin-kiymetini-bilmelidirler

 

Yorum:

Cennet vatanımız ‘Türkiye’

Türkiye’nin dünyanın refah düzeyi en yüksek ülkesi olmadığı kesin. Dünyanın en ileri teknolojisi de burada değil. Bilimsel gelişmeler de vasatın altında. Bu alanlarda aksini iddia edemeyiz. Sırf bu sebeplerden Türkiye’de yaşamayacak birileri varsa 1 dakika bile kaybetmesinler, daha iyi yerlere gitsinler ancak mevzu huzura gelecekse işte orada dursunlar.

Dünyanın en laik coğrafyası olan Anadolu’nun bu mirasına talip tek ülke olan Türkiye bugün dünyanın her yerinden insana kucak açacak, yuva olacak hoşgörüye sahiptir. Sürekli göç alması ve özellikle savaş mağdurlarını kabul etmesi bu hoşgörünün ne boyutta olduğunu gayet net göstermektedir. Birileri ortalığı karıştırıp devamlı ırkçılık ve soykırım gibi iftiralarla zihinleri bulandırmaya çalışsa da bu ülkede her dinden, her dilden ve her kültürden insanın yaşama şansı vardır.

Şahsıma imkan verilse bile dünyanın başka hiçbir yerinde yaşamak istemezdim, yine ‘Türkiye’ derdim, yine ‘Türkiye’ derdim.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 452 | Tarih: 11.02.2018
Ergün Diler
Kayıp 879 Tır
Dünyaya Adil Düzen Türkiye ile gelecek
947 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Suriye ve Mısır’la ilişkiler gözden geçirilmeli vakit g
CHP 'YE DE ZEYTİN DALI UZATILIR MI?
836 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
‘Endişeli Vatandaşlar’ da ülkemizin kıymetini bilmelidi
Cennet vatanımız ‘Türkiye’
836 Okunma
Tayibet Erzen
Uğur Dündar
TUZ KOKTU
CHP NİN TUZUDUR,TRT DE KOKAN
812 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Tabipleri anladım da Barolar nereden çıktı
Odalar-Mesleki Dayanışma Ortaklıkları
790 Okunma
Lütfi Hocaoğlu