Kayıp 879 Tır
953 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

09/02/2018

1- Kayıp 879 Tır

ABD’nin YPG’ye yolladığı 879 tır kayıp, nerede olduğu bilinmiyor. ABD’de iki grup var, birbirleri ile mücadele ediyorlar.

 

- ABD’de iki grup var, biri Sermaye biri de Devletler tarafında. Pentagon ve Trump alt iki grup. Rockefeller ve Rothschild de iki alt grup. Sonunda Türkiye dünyayı üçüncü cihan savaşına götürmeden üçüncü bin yıl uygarlığını kurabilir. Türkiye bunun için İran ile anlaşıp Ortadoğu planı yapmalıdır. İkisi barış içinde yaşam düzenini kurmalıdır. Sonra bu iki devlet Irak ve Suriye’de barış düzenini getirmelidir. Sermaye Türkiye ile İran’ı çatıştırmadıkça savaş çıkaramaz.

 

2- Derin Moskova

Suriye’de ABD’nin verdiği silahları kullanan terör örgütleri Rusya’nın uçağını düşürdüler. Rusya basını Türkiye’yi suçluyor. Oysa Pentagon Çin’i kendisine rakip yapmaya karar verdi. Bunun için önce Rusya’nın devreden çıkması, yani Putin’in iktidardan uzaklaşması gerekiyor. Kararları bu yönde.

 

- Sermaye dünyayı ikiye ayırmış ve saldırıyor. Kendisi kimi isterse onun dediği oluyor. Sermaye’yi dinleyen iki taşeron var şimdi, zamanında Erbakan buna timsahın iki çenesi demişti. Sermaye’nin her yerde iki kolu var. Bugün gelişmeler üzerine Pentagon suçlanıyor, ama artık üçüncü bir kol olarak Sermaye karşıtları var. Sermaye kendi emrindekilerle dünyayı savaşa götürmeye çalışırken karşıtlar da engellemeye çalışıyor. Uçaklar düşüyor ama savaş bir türlü başlamıyor. Bu büyük bir tehlikeyi işaret ettiği gibi içinde büyük umutlar da barındırmaktadır.

 

3- Esad Kartı

ABD Esad ile anlaştı ama Rusya bu anlaşmadan haberdar oldu ve birlikteliği engelledi. Esad ABD safına geçecek olursa Suriye’de savaş başlayabilir.

 

- Esad tarafsız kalmak zorundadır. Suriye’deki terör varlığına son veriyorlar. Türkiye bu işi yapıyor. Yeni bir dünya kuruluyor. Ümit ve dua ediyorum ki üçüncü cihan savaşı olmadan üçüncü bin yıl uygarlığı kurulacaktır. Erdoğan’ın Milli Görüş ve Adil Düzen’i hatırlaması gerekir. AK Parti başkanı oldu ama AK Parti’ye hakim değil.

 

4-Savaşın adı

Yalta’da anlaştılar. Kennedy bu anlaşmaya karşı çıktığı için öldürüldü. Gorbaçov Yalta’ya darbeyi vurdu. Şimdi yeni denge aranıyor. ABD, İngiltere, Almanya hatta Sermaye anlaşarak 15 Temmuz’u yaptılar, başaramadılar.

- İyi, güzel de hani 15 Temmuz’u FETÖ yapmıştı? Olağanüstü hal ile küçük bir suçlu kesimin yanında belki yüzbinlerce Müslümana zulmediliyor. Sermaye bunu böyle organize ediyor. Tüm dünya devletlerini susturuyor. Faturasını Gülen’e kesiyor ve Türkiye’de olağanüstü hal ilan ediyor. 15 Temmuz’u biz değil de onlar kazanmış gibi bize zulmediliyor. Bunları normal karşılıyorum. Bunlar insanların kötü olmasından değil düzenin bozuk olmasından ileri geliyor. Kim gelirse gelsin aynı piyesi oynuyorlar. Oyunu bozmaya geldiğini iddia edenler de şevkle ve hevesle figüran olmayı kabul ediyorlar.

 

5- Pastör mesajı

ABD’li yetkililer ısrarla Türkiye’den Pastör’ü istiyor. Türkiye Gülen’e karşı vermeye razı, ama ABD buna itiraz ediyor. Derin birliktelikleri yüzünden bu anlaşmaya yanaşmıyor ABD.

- Bizde “güneş çuvalla örtülemez” diye bir söz vardır. Gülen Akevler ekibiyle çalışıyordu. Nur siteleri kuracaktık ama ne olduysa bizden ayrıldılar. Yaşar Tunagür ve Demirel ayarladılar. Rusya’da okullar kurdurdular. Dünya çapında örgütlendi. CIA bundan rahatsız oldu. ABD’ye zorla götürdüler. Ecevit ikna etti. CIA cemaate el koydu. Tüm dünya da onun ardına ve içine saklanarak örgütlendi. Sermaye ile Devletler’in arası açılınca Sermaye Gülen’i kullandı. 15 Temmuz darbesini yaptı. Başaramayınca tek suçlu olarak Gülen’i öne sürüp geri çekildi.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Dünyaya Adil Düzen Türkiye ile gelecek

Şimdi Sermaye ve Devletler Türkiye üzerinde anlaşmış durumdalar. Terörü sona erdirecek ve tüm dünyaya barış getirecekler. Bu karar bozulmazsa insanlık üçüncü cihan savaşını yaşamadan yeni uygarlığa geçecektir. Türkiye Adil Düzen’i dünyaya anlatmakla görevlidir. Bunu yaparsa kendisini de dünyayı da kurtarmış olur. Bunun için önce kendisinin öğrenmesi ve uygulaması gerekir.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
11.02.2018
07:56


ADİL DÜZEN 951

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 951. Hafta - 10 Şubat 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 951. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

İSLAM DÜZENİ

***

SAVAŞ OYUNU

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

KUR’AN VE İLİM 950’inci hafta seminerinden

Çocuk, Kur’an, Kureyş Arapçası ve tebliğ görevi

Firavun Musa’yı büyütürken; çalışmalara devam...

Afrin, Balkanlar, Türkiye ne yapmalı ve ‘çözüm’

‘İslamcılık Maturidilik Hanefilik’ ve Adil Düzen

Reşat Nuri EROL

 

***

 

MERYEM SÛRESİ - 7. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

كهيعص (1) ذِكْرُ رَحْمَةِ رَبِّكَ عَبْدَهُ زَكَرِيَّا (2) إِذْ نَادَى رَبَّهُ نِدَاءً خَفِيًّا (3) قَالَ رَبِّ إِنِّي وَهَنَ الْعَظْمُ مِنِّي وَاشْتَعَلَ الرَّأْسُ شَيْبًا وَلَمْ أَكُنْ بِدُعَائِكَ رَبِّ شَقِيًّا (4) وَإِنِّي خِفْتُ الْمَوَالِيَ مِنْ وَرَائِي وَكَانَتِ امْرَأَتِي عَاقِرًا فَهَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ وَلِيًّا (5) يَرِثُنِي وَيَرِثُ مِنْ آلِ يَعْقُوبَ وَاجْعَلْهُ رَبِّ رَضِيًّا (6) يَازَكَرِيَّا إِنَّا نُبَشِّرُكَ بِغُلَامٍ اسْمُهُ يَحْيَى لَمْ نَجْعَلْ لَهُ مِنْ قَبْلُ سَمِيًّا (7) قَالَ رَبِّ أَنَّى يَكُونُ لِي غُلَامٌ وَكَانَتِ امْرَأَتِي عَاقِرًا وَقَدْ بَلَغْتُ مِنَ الْكِبَرِ عِتِيًّا (8) قَالَ كَذَلِكَ قَالَ رَبُّكَ هُوَ عَلَيَّ هَيِّنٌ وَقَدْ خَلَقْتُكَ مِنْ قَبْلُ وَلَمْ تَكُ شَيْئًا (9) قَالَ رَبِّ اجْعَلْ لِي آيَةً قَالَ آيَتُكَ أَلَّا تُكَلِّمَ النَّاسَ ثَلَاثَ لَيَالٍ سَوِيًّا (10) فَخَرَجَ عَلَى قَوْمِهِ مِنَ الْمِحْرَابِ فَأَوْحَى إِلَيْهِمْ أَنْ سَبِّحُوا بُكْرَةً وَعَشِيًّا (11) يَايَحْيَى خُذِ الْكِتَابَ بِقُوَّةٍ وَآتَيْنَاهُ الْحُكْمَ صَبِيًّا (12) وَحَنَانًا مِنْ لَدُنَّا وَزَكَاةً وَكَانَ تَقِيًّا (13) وَبَرًّا بِوَالِدَيْهِ وَلَمْ يَكُنْ جَبَّارًا عَصِيًّا (14) وَسَلَامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ وَيَوْمَ يَمُوتُ وَيَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا (15) وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ مَرْيَمَ إِذِ انْتَبَذَتْ مِنْ أَهْلِهَا مَكَانًا شَرْقِيًّا (16) فَاتَّخَذَتْ مِنْ دُونِهِمْ حِجَابًا فَأَرْسَلْنَا إِلَيْهَا رُوحَنَا فَتَمَثَّلَ لَهَا بَشَرًا سَوِيًّا (17) قَالَتْ إِنِّي أَعُوذُ بِالرَّحْمَنِ مِنْكَ إِنْ كُنْتَ تَقِيًّا (18) قَالَ إِنَّمَا أَنَا رَسُولُ رَبِّكِ لِأَهَبَ لَكِ غُلَامًا زَكِيًّا (19) قَالَتْ أَنَّى يَكُونُ لِي غُلَامٌ وَلَمْ يَمْسَسْنِي بَشَرٌ وَلَمْ أَكُ بَغِيًّا (20) قَالَ كَذَلِكِ قَالَ رَبُّكِ هُوَ عَلَيَّ هَيِّنٌ وَلِنَجْعَلَهُ آيَةً لِلنَّاسِ وَرَحْمَةً مِنَّا وَكَانَ أَمْرًا مَقْضِيًّا (21) فَحَمَلَتْهُ فَانْتَبَذَتْ بِهِ مَكَانًا قَصِيًّا (22) فَأَجَاءَهَا الْمَخَاضُ إِلَى جِذْعِ النَّخْلَةِ قَالَتْ يَالَيْتَنِي مِتُّ قَبْلَ هَذَا وَكُنْتُ نَسْيًا مَنْسِيًّا (23) فَنَادَاهَا مِنْ تَحْتِهَا أَلَّا تَحْزَنِي قَدْ جَعَلَ رَبُّكِ تَحْتَكِ سَرِيًّا (24) وَهُزِّي إِلَيْكِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُسَاقِطْ عَلَيْكِ رُطَبًا جَنِيًّا (25) فَكُلِي وَاشْرَبِي وَقَرِّي عَيْنًا فَإِمَّا تَرَيِنَّ مِنَ الْبَشَرِ أَحَدًا فَقُولِي إِنِّي نَذَرْتُ لِلرَّحْمَنِ صَوْمًا فَلَنْ أُكَلِّمَ الْيَوْمَ إِنْسِيًّا (26) فَأَتَتْ بِهِ قَوْمَهَا تَحْمِلُهُ قَالُوا يَامَرْيَمُ لَقَدْ جِئْتِ شَيْئًا فَرِيًّا (27) يَاأُخْتَ هَارُونَ مَا كَانَ أَبُوكِ امْرَأَ سَوْءٍ وَمَا كَانَتْ أُمُّكِ بَغِيًّا (28) فَأَشَارَتْ إِلَيْهِ قَالُوا كَيْفَ نُكَلِّمُ مَنْ كَانَ فِي الْمَهْدِ صَبِيًّا (29) قَالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّهِ آتَانِيَ الْكِتَابَ وَجَعَلَنِي نَبِيًّا (30) وَجَعَلَنِي مُبَارَكًا أَيْنَمَا كُنْتُ وَأَوْصَانِي بِالصَّلَاةِ وَالزَّكَاةِ مَا دُمْتُ حَيًّا (31) وَبَرًّا بِوَالِدَتِي وَلَمْ يَجْعَلْنِي جَبَّارًا شَقِيًّا (32) وَالسَّلَامُ عَلَيَّ يَوْمَ وُلِدْتُ وَيَوْمَ أَمُوتُ وَيَوْمَ أُبْعَثُ حَيًّا (33)

 

***

 

ذَلِكَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ قَوْلَ الْحَقِّ الَّذِي فِيهِ يَمْتَرُونَ (34) مَا كَانَ لِلَّهِ أَنْ يَتَّخِذَ مِنْ وَلَدٍ سُبْحَانَهُ إِذَا قَضَى أَمْرًا فَإِنَّمَا يَقُولُ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ (35) وَإِنَّ اللَّهَ رَبِّي وَرَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ هَذَا صِرَاطٌ مُسْتَقِيمٌ (36) فَاخْتَلَفَ الْأَحْزَابُ مِنْ بَيْنِهِمْ فَوَيْلٌ لِلَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ مَشْهَدِ يَوْمٍ عَظِيمٍ (37) أَسْمِعْ بِهِمْ وَأَبْصِرْ يَوْمَ يَأْتُونَنَا لَكِنِ الظَّالِمُونَ الْيَوْمَ فِي ضَلَالٍ مُبِينٍ (38) وَأَنْذِرْهُمْ يَوْمَ الْحَسْرَةِ إِذْ قُضِيَ الْأَمْرُ وَهُمْ فِي غَفْلَةٍ وَهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ (39) إِنَّا نَحْنُ نَرِثُ الْأَرْضَ وَمَنْ عَلَيْهَا وَإِلَيْنَا يُرْجَعُونَ (40)

 

***

0




Sayı: 452 | Tarih: 11.02.2018
Ergün Diler
Kayıp 879 Tır
Dünyaya Adil Düzen Türkiye ile gelecek
953 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Suriye ve Mısır’la ilişkiler gözden geçirilmeli vakit g
CHP 'YE DE ZEYTİN DALI UZATILIR MI?
841 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
‘Endişeli Vatandaşlar’ da ülkemizin kıymetini bilmelidi
Cennet vatanımız ‘Türkiye’
840 Okunma
Tayibet Erzen
Uğur Dündar
TUZ KOKTU
CHP NİN TUZUDUR,TRT DE KOKAN
817 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Tabipleri anladım da Barolar nereden çıktı
Odalar-Mesleki Dayanışma Ortaklıkları
794 Okunma
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler