Paralel Gönüller...
1040 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Bu paralel yapı” iddiası, milyonlarca insanın destek verdiği Hizmet hareketini zan altında bırakıyor. Dünya çapındaki hizmetler hakkında kafa karıştırıyor, milletçe gururlandığımız, başta Türkçe Olimpiyatları’nda statları dolduran milyonlarca insanın zihninde ve gönlündeki müspet imajı zedeleme tehlikesi taşıyor.

 

En büyük gayesi gönüllerin fethi olan bir hareketi, bürokrasi üzerinden devleti ele geçirme hedefine mahkûm etmek büyük haksızlıktır. Makuliyeti, uyandırdığı ayağa kalkma ve bu dünyada biz de varız heyecanı ile iki asırlık ümitsizlikleri yenen Anadolu insanının dünyasını yıkmak demektir Hizmetin hedefi, devlete paralel yapı kurmak değil, insanlık adına paralel gönüller, evrensel bir barış korosu oluşturmaktır

 

Yorum:

 

Çıkar Paralelliği

 

Barış hedefine ancak barış düzeninin tesisi ile ulaşılır. İnsanların gönüllerine, hoşgörülerine, ahlaklarına dayanacak bir yapı ile barışın tesisi mümkün değildir. İnsanların tümünü hoşgörülü, vicdanlı ve istediğimiz tarzda ahlak sahibi yapmamız imkansızdır.

 

İnsanların iş ve aş sıkıntısının çözüldüğü, özgürce hayatlarını sürdürmelerine imkan sağlayacak, bir haksızlığa uğradıklarında haklarını sonuna kadar alacaklarına emin oldukları düzenin tesisi ile ancak barış gerçekleşebilir.

 

İnsanların kişisel iradesine dayandırılacak bir yapı iradelerin gücü ölçüsünde ayakta kalabilecektir. İnsanlar nefislerine uyarak yeri geldiğinde kişisel menfaatleri yeri geldiğinde bağlı olduğu grubun menfaatleri için toplumun tümüne zarar vermekten kaçınmayacaktır.

 

Barışın ancak barış düzeni ile sağlanacağı anlaşılmadıkça büyük emekler harcanarak kurulan tüm camialara ait müesseseler zalimin elinde huzurun bozulması için uygun zamanlarda kullanılmak üzere bekleyen bir koz durumundan öteye geçememektedir.

 

Paralel gönüller oluşturmaktan daha önemli olan çıkar paralelliği temeline dayanan barış düzenini oluşturmaktır.  

 

 

 

Zafer Kafkas






Sayı: 239 | Tarih: 12.01.2014
Ahmet Hakan
İki bin polisi afiyetle yediler
Zallam
1309 Okunma
2 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Skandal türlerini seçmek mümkün olsaydı
Algı değişmeli
1221 Okunma
Tayibet Erzen
Mahir Kaynak
Mücadele Metotları
Bozuk Düzen
1209 Okunma
7 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Selefiler Mısırı nasıl batırdıysa,'Cemaatte Türki
Cemaatin ve Ak partinin tavanı ve tabanı arasında
1171 Okunma
Ali Bülent Dilek
Hüseyin Gülerce
Paralel Gönüller...
Çıkar Paralelliği
1040 Okunma
Zafer Kafkas
Mehmet Şevket Eygi
Onlar Bid’atçi ve Sapıktır
Gelenekleri Din Kabul Etmemek
1018 Okunma
Emine Hocaoğlu


© 2024 - Akevler