Skandal türlerini seçmek mümkün olsaydı
1218 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

11.01.2014

Gelişmişliğin bir göstergesi de, galiba toplumların gündemlerini işgal eden skandalların farklılığından bulunabilir.
Örneğin bizim coğrafyamızdaki bitmez tükenmez skandal türlerinden biri "
Hukuksuzluk" ya da "Taraflı yargı" çizgisi üzerinde oluşur... Örneğin hâlâ "İstiklal Mahkemeleri"ni yahut "Yassıada Divanı"nı konuşmuyor muyuz?
Bugün de gündemin ana konusunu zihinlerimizi kurcalayan "
Acaba son dönemdeki yargı kararlarından hangileri, gerçekten adaletin tecelli ettiğinin somut kanıtlarıydı" şeklindeki kuşku oluşturmuyor mu?
Teşebbüs aşamasında kalan darbelerin faillerinin yargılanıp mahkûm olduklarını, ama gerçekleşmiş 28 Şubat post-modern darbesini azmettirenlerin, şimdi yeni darbe çeşitlerinin arayışı içinde bulunduklarını ve bir nevi dokunulmazlığa sahip kılındıklarını görmüyor muyuz?

 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/barlas/2014/01/11/skandal-turlerini-secmek-mumkun-olsaydi

Yorum:

Algı değişmeli

‘Skandal’ kavramının sınırları bir toplumun ahlak düzeyini göstermesi açısından önemlidir. Ahlak seviyesi yüksek bir toplumda miktar çok düşük bile olsa rüşvet almak çok kötü bir davranıştır, görevi kötüye kullanma ve haksızlık yapma da hakeza. Bizde seviye çok düşük olsa gerek ki milyon dolarlar söz konusu olunca rüşvetten, yüzlerce insan ölünce ihmalden, on yıllar kaybedilince yargı yetersizliğinden bahsediliyor.

Rüşveti ele alacak olursak neredeyse her kurumda iş yapmanın yolu memuru memnun etmekten geçiyor. Bu parasal bir beklentiyle olmasa bile psikolojik bir baskıyla yer ediniyor. Memur sözleri ve tavırlarıyla size “Bana muhtaçsın, işinin görülmesini istiyorsan benimle tersleşmeyeceksin.” diyor. Saatlerce bekletiyor, oradan oraya yolluyor. Senin başka işin yok. O gününü bir imzaya adamışsın ve her çileye de katlanacaksın, elin mahkum.

Bu bile kurumların ne şekilde işlediğini gösterir ki, mevzu bahis olan bu da değildir. Yüksek meblağ rüşvetlerden, gizli çekişmiş kasetlerden,  tacizlerden, şantajlardan bahsediliyor.

Bilmediğiniz bir şeyden bahsetmeyeceğim. Düzen kötü, yöneticilerin Müslüman olması da bir şeyi düzeltmiyor. Bu nihayetinde bir totem değil. Ortada bir realite var. Doğru olursan, doğru yaparsın ama Müslüman da olsan doğrudan uzaklaşırsan sonuç bellidir, Allah zalimi korumayacaktır.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 239 | Tarih: 12.01.2014
Ahmet Hakan
İki bin polisi afiyetle yediler
Zallam
1302 Okunma
2 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Skandal türlerini seçmek mümkün olsaydı
Algı değişmeli
1218 Okunma
Tayibet Erzen
Mahir Kaynak
Mücadele Metotları
Bozuk Düzen
1204 Okunma
7 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Selefiler Mısırı nasıl batırdıysa,'Cemaatte Türki
Cemaatin ve Ak partinin tavanı ve tabanı arasında
1166 Okunma
Ali Bülent Dilek
Hüseyin Gülerce
Paralel Gönüller...
Çıkar Paralelliği
1035 Okunma
Zafer Kafkas
Mehmet Şevket Eygi
Onlar Bid’atçi ve Sapıktır
Gelenekleri Din Kabul Etmemek
1014 Okunma
Emine Hocaoğlu