"Akil İnsanlar" ne yapacak?
878 Okunma, 1 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Hükümet akil insanlara neden ihtiyaç duydu? Bursada katıldığım bir panelde de gördüm. CHP ve MHP liderlerinin süreci ihanetle suçlaması, Öcalan’ın sızdırılan tutanakları, BDP sözcülerinin de -sağ olsunlar- uçuk kaçık beyanlarıyla, onlara bol bol malzeme vermesi, barış sürecini desteklemek isteyen vatandaşları menfi yönde etkiliyor. Hatta AK Parti tabanının da ikna edilmesinin önemini gördüm. Bu noktada Anadoluya dağılacak akil insanlar”ın yapacağı toplantılar, görüşmeler, hem sürecin şeffaflığı, hem de toplumun geniş kesimindeki kafa karışıklığının giderilmesi adına bir değer ifade edecektir. Ayrıca, sanki süreci AK Parti BDP ile baş başa yürütüyormuş algısı ve fotoğrafı değişecektir. Ben akil insanlar”ın çabalarını, 12 Eylül 2010daki referandumda neden evet demeliyiz? çabalarına benzetiyorum.

 

http://www.zaman.com.tr/huseyin-gulerce/akil-insanlar-ne-yapacak_2074160.html

 

Yorum:

 

Papağanlık...

 

Yıllardır ülkemizin zararı için dışardan beslenen örgüt bir anda faaliyetlerini durdurma kararı alarak bir sürecin tarafı durumuna gelmiştir. Düne kadar kundakdaki bebeleri öldürmekten çekinmeyen vicdansızlar bir anda gözyaşlarının dinmesi için çalışan kahramanlar durumuna geldiler. Düne kadar dağda teröristlerle kucaklaşanlara demediğini bırakmayanlar bugün farklı şekilde kol kola hareket etmekten çekinmemektedirler. Bu görüntüleri daha da fazla artırabiliriz. Bu kadar ani değişikliğin olduğu bir yerde yapılan çalışmaların, gerçekten ülkenin en önemli probleminin kendi içimizden çıkmış bir fikriyatla yapıldığının önünde bir perde durumundadır ve inandırıcı gelmemektedir.

 

İşin ilginç bir boyutu da hükümete yakın yazar-çizer takımının ne olursa olsun her halükarda muhalif bir düşünce içinde olamaması ve zihni manada köleleşmiş olmalarıdır. İnsan her konuda mı iktidar ile paralel düşünür hiç mi farklı bir düşünce içinde olmaz?

 

Süreç ile alakalı olarak farklı düşünen ve eleştirenlerin kana susamış, merhametsiz, vicdansız ve vesayetçi olarak nitelendirildiği bir hakaret ortamın ne kadar demokratik olduğu da tartışmaya açıktır.

 

Doğu ve güneydoğuyu birkaç çapulcunun hakimiyetine sokacak bir sürecin ne kadar özgürlük ve güven getireceğini ilerleyen dönemde göreceğiz. Akil insanların ne yapacağı da malum...    

 

Zafer Kafkas


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
08.04.2013
06:03

PAPAĞAN OLMAK İÇİN BİLE DUYMAK VE GÖRMEK GEREK...

"KÖR-SAĞIR-DİLSİZ" OLANLAR PAPAĞAN BİLE OLAMAZLAR.

NOKTA





Sayı: 199 | Tarih: 7.04.2013
Mahir Kaynak
Yeni Düzen Ve Bürokrasi
Akil Adamlar Kavramı
1068 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Toplum yeni bir siyasallaşma sürecinin eşiğinde...
Adil Adamlar
1051 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Hülya Avşar’ı akil insan olarak seçmek
Akıllı insan
1050 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Anakıta:'Baba'sız kıta Afrika
Fütuhat ama nasıl?
987 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Hüseyin Gülerce
"Akil İnsanlar" ne yapacak?
Papağanlık...
878 Okunma
1 Yorum
Zafer Kafkas
Mehmet Şevket Eygi
Niçin Kendimizi Sorgulamıyoruz?
Çözümü Duyurmak Zor
868 Okunma
1 Yorum
Emine Hocaoğlu