Turgay Çoruhlu
HİCRETLERLE TEŞVİKİYE ÇEKİRDEĞİ
14.08.2021
1244 Okunma, 0 Yorum

 

Nano veya mikro kaplamalar (yüzeyde ince film oluşturma) birkaç aşamadan oluşur. Atomlar kaplanacak yüzeye göç eder (migration). Difüzyon ile birbirlerine yaklaşarak çekirdekler oluşturur (nucleation). Bu çekirdekler birleşerek adalar meydana getirir (islands formation). Daha sonra bu adalar bir araya gelip öbeklenirler (clustering). Öbekler aralarında hiç boşluk kalmayıncaya kadar enlemesine ve boylamasına genişler ve ince film oluşur. (B. Chapman, Glow Discharges and Sputtering, 1979)

 

İnce filmlerin oluşması hicret (migration) ile başlıyor. Yalova Adil Düzen Ar-Ge ve Uygulama Merkezi’de hicretlerle büyümeye devam ediyor. (Sıralama hicret tarihlerine göre eskiden yeniye doğru yapılmıştır.)

1-) Akrabalarımızdan Osman Aydın uzun ve çetin müzakerelerin ardından ailesiyle birlikte Teşvikiye’ye göç etmiştir. (Bu zorlu süreçte onun arkasında duran Reyhan hanımdan Allah razı olsun.) Merkezin her anlamda şefidir. Teşvikiye de son dört yılda üretim ile alakalı işler onun sorumluluğunda yapılmıştır. Bugün ahşap ev siparişi alma, üretme ve montaj yapma durumuna gelinmesi onun sayesinde mümkün olmuştur.  

2-) Özellikle son iki yıldır merkezin maddi külfetini tek başına yüklenen Doç. Dr. Süleyman Akdemir Teşvikiye’ye taşınmıştır. Üstadın vefatından sonra merkezin genel hizmet sorumlusu olmuştur. Üstadın bıraktığı ilmi ve ameli mirasa sahip çıkmakta ve her zamankinden daha da arzulu ve azimle çalışmakta olduğuna şahit olmaktayız.

3-) İlmi çalışmaların hepsinin içinde olan ve Adil Düzen Muhasebesi (ADM) yazılımının geliştiricilerinden müstakbel müfessire Ecz. Tayibet Erzen Teşvikiye’ye göç etmiştir. Üstadın ilmi çalışmalar kadar önem verdiği muhasebenin sorumluluğunu almıştır.

4-) Bozuk düzende iş yapılamayacağı konusunda üstat tarafından defalarca uyarıldığı halde, “imkansızı başarmak” hayalinin ağır tahriki ve meydan okumalara kayıtsız kalamayan Trabzonlu genlerinin etkisiyle; (davet üzerine) zor bir görevi kabul edip, küfür düzeninde 8 aylık kısa sürede başarılı işler yapmış olmasına rağmen bir tertiple görevinden ayrılmak zorunda kalan başka bir akrabamız Veysel İpekçi beklenenden daha erken aramıza dönmüştür. Adil Düzeni anlatan videolar ile hemen çalışmalara başlamıştır.

5-) Akevler İzmir’de yetişmiş Ayşe Aydın Teşvikiye’ye göç etmiştir. Ayağının tozuyla ilmi çalışmalara katılmış ve muhasebeye destek vermektedir.

6-) Ruh’ul Kuran ve Adil Düzen Muhasebesi (ADM) yazılımlarının programcısı, üstadın  “Beni geçti.” diyerek övdüğü Dr. M. Lütfi Hocaoğlu Teşvikiye’ye taşındı. Yine üstadın desturuyla Kuran Seminerleri başta olmak üzere ilmi çalışmaların öncüsü o olacaktır.

Böylelikle Teşvikiye çekirdeği oluşmuştur ve sırada İstanbul, İzmir içindeki çekirdeklerin Teşvikiye’ye yaklaşıp birleşme aşaması vardır.

Hicrete cüret edenlere Allah ecriyle muamele etsin.

 

* Akraba çalışmada ve yaşamada birlikte ola(bile)n kimselerdir. Kan bağı olması gerekli değildir.

 

 

 

 






Çok Okunan Makaleler
Turgay Çoruhlu
Yalova'da Küçük Adımlarla Başlangıç-2
14.08.2021 7657 Okunma
Turgay Çoruhlu
Yalova'da Küçük Adımlarla Başlangıç
10.06.2018 3506 Okunma
2 Yorum 11.06.2018 20:04
Turgay Çoruhlu
El Cahiz Evrim Araştırmaları Merkezi Caiz Mi?
14.05.2020 2702 Okunma
6 Yorum 17.05.2020 01:15
Turgay Çoruhlu
Kurt ve Lamba (Sezai Karakoç)
12.03.2019 2451 Okunma
Turgay Çoruhlu
Kuantum Ne(değil)dir?
15.08.2021 1281 Okunma
Turgay Çoruhlu
HİCRETLERLE TEŞVİKİYE ÇEKİRDEĞİ
14.08.2021 1244 Okunma