Kovid-19 salgınına karşı koyulan yasaklar halkı canında
1144 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

24.04.2021

 

Kovid-19 salgınına karşı koyulan yasaklar halkı canından bezdirdi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan aktif siyasete İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak girdiğinden bu yana sayısız riskle yüz yüze geldi. Daha ötesi var mı yani? Okuduğu şiir yüzünden hapse bile girdi... Ya da tatil için ailesiyle birlikte gittiği mekânı onu öldürmek amacıyla basmadılar mı? Çeşitli darbe teşebbüslerinin sonuncusunu da 15 Temmuz 2016'da yaşadı...

Sayısız riskler
Bütün bu risklerin hepsi 
Erdoğan'ı güçlendirdi. 2000'li yılların başından bu yana girdiği her seçimi hem partisi hem de kendisi kazandı Sonunda halkoyu ile Cumhurbaşkanı da oldu. Ancak bu defa nasıl atlatılacağını bilemediğim bir risk var gündemde. Kovid-19 salgını dolayısıyla uygulanan yasaklar, çeşitli kesimleri bezdirmeye başladı. Zaten burnundan soluyan, iflasın eşiğine gelmiş insanlara bir de çeşitli cezalar uygulanıyor. Bir tanıdığım, "Bizler ev hapsindeyken turistler sokaklarda, deniz kenarlarında keyif ediyorlar. Sanki işgal altındayız gibi bir duygu var bende" dedi dün.

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2021/04/24/kovid-19-salginina-karsi-koyulan-yasaklar-halki-canindan-bezdirdi

 

 

Yorum:

Bu devirde kim iktidar olmak ister ki?

Dünyanın en kolay işlerinden biri muhalefet olmak olsa gerek. Baksanıza hiçbir görevleri yok, sorumlulukları yok, hedefleri yok, kaygıları yok. Tek işleri iktidarı eleştirmek ve sağa sola çamur atmak.

“Asgari ücret artsın” diyorlar. Çok güzel, peki nasıl artırabiliriz? Cevap yok.

“Emekli ikramiyesi 3 bin TL olsun” diyorlar. Hemen olsun, peki hangi bütçeden karşılansın? Ses yok.

“Kısıtlamalar kalksın” diyorlar. Muhteşem, peki bunu nasıl yapabiliriz? Tık yok.

Eleştiri, yerine koyacak daha iyi bir fikriniz varsa anlamlıdır. Aklınızda bir şey yokken pardon ama neyi beğenmemiş olabilirsiniz? Siz istediğiniz kadar "Bence" deyin, burada renkler tartışılmıyor devlet işleri tartışılıyor. İçi boş olan bir 'bence' yerine sessizlik çok daha iyidir.

Dedim ya, çok rahat meslek valla. Hem dünya kadar maaş al hem hiçbir iş yapma hem de tribünlere oynayıp alkış topla. Tablo bu olunca niye seçim kazanıp iktidar olmak ve bunca sıkıntı ve krizle uğraşmak istesinler ki. Tabii ki pasif siyasetçilik yapıp yaşayıp gidecekler.

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 618 | Tarih: 25.04.2021
Mehmet Barlas
Kovid-19 salgınına karşı koyulan yasaklar halkı canında
Bu devirde kim iktidar olmak ister?
1144 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler