Dünyayı derinine gözlemlersek Türkiye’nin kıymetini dah
405 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

11.04.2021

 

Dünyayı derinine gözlemlersek Türkiye’nin kıymetini daha iyi anlarız

 

Dünyadaki haksızlıklara ve kural dışılıklara baktığınız zaman, Türkiye'nin bir Ortadoğu ülkesi olmasına rağmen ne denli gelişmiş olduğunu görebilirsiniz. Elbet biz de geçmişte hiç yaşanmamış olmaları gereken durumları yaşadık. Düşünün ki 20'nci yüzyılın ikinci yarısında bir başbakan ile iki bakanı idam ettik. Vesayet düzenine son verilinceye kadar her 10 yılda bir darbelere sahne olduk. Ama 15 Temmuz 2016 FETÖ'cü darbe teşebbüsünden bu yana bilincimizle birlikte gelişmişlik düzeyimiz de güçlendi.

Vahşet örnekleri

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2021/04/11/dunyayi-derinine-gozlemlersek-turkiyenin-kiymetini-daha-iyi-anlariz

 

Yorum:

Geç olmadan bilinse

Kıymet bilmek genelde zamanında yapılan bir şey değildir. Kıymetli olan elden gidince, iş işten geçince başlar herkeste bir ahlanma, bir vahlanma. Türkiye’nin de değerinin bilinmesi için kaybedilmesi gerekmiyordur inşallah. Bu cennet diyarda yaşamaktan memnun olmayanların sayısı maalesef az değil. Beğenmedikleri şey buranın yönetimiyse ona diyecek bir şey yok, görüş farklılıkları herkes için geçerli. Ancak bir şeyi beğenmemek veya eleştirmek yeterli değildir hatta anlamlı bile değildir. Önemli olan yapılan eleştiriyi yapıcı yönde onaracak bir katkının olmasıdır, en azından bir fikrin olmasıdır. “Bu yapılan yanlıştır.” demek dünyanın en kolay cümlesi olsa gerek. Peki doğrusu nedir? Yanıt yok. O zaman eleştiri de olmamalı.

Türkiye her anlamda yeni bir uygarlık için hazırlanmış özel bir ülkedir. Biz de bu ülkede yaşayan, derdi varsa bir o kadar özel olan insanlarız. Devamlı şikayetlenip mızmızlanmayı bir yana bırakarak bu görevin  bilincinde olarak yaşamamız gerekir.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 616 | Tarih: 11.04.2021
Mehmet Barlas
Dünyayı derinine gözlemlersek Türkiye’nin kıymetini dah
Geç olmadan bilinse
405 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler