SİNCAP
393 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

SİNCAP

ED- Doğuda askeri helikopterimiz düşmüştü. Bir korgeneralimiz şehit olmuştu. Daha önce de orgeneral Eşref Bitlis aynı şekilde şehit olmuştu. Aynı günlerde Normanya’da Fransız işadamlarından belki de bir numaralısı düşen kazada ölmüştür. Fransa ile Çin arasında dostluk kurmak istiyordu. Aile çekişmelerinde gerekli ihtar yapılmıştır.

SK- Derin Sermaye, hükümranlıkları bölmek, çatıştırmak ve bu yolla yönetmek usulünü uygulamaktadır. Yahudilerin de kendi emrine alabilmesi için aynı metodu onlar arasında da kullanmaktadır. Sonunda işine gelmeyen bir Yahudi firmasını da aynı şekilde devre dışı bırakmaktadır. Tam istihdam sağlanıp faizli işletmeler işe yaramaz hale gelince Derin Sermaye Yahudi firmalarına da söz geçiremez oldu. Bugün aralarında Sermaye’nin de uzlaştıramayacağı çekişme vardır. Bundan kurtulabilmeleri için de Yahudi hahamları devreye girmeli, bunlara Tevrat’ın faizsiz ekonomi düzenini kabul ettirmelidir. Yalnız bu faizsizlik faizin haram olduğu bütün dinler arasında ortaklaşa uygulamaları gerektirmektedir. Tek çıkar yol insanlığın şeriata dönmesidir.

KARA BULUT

ED- Normandiya’da helikopter kazasında Fransa’nın en etkili işadamı öldürüldüğü gün, yine Fransa’da büyük bir yangın çıkmış, bilgisayar teknolojisinde etkin olan firmalar kül olmuştu. Fransa devre dışı ediliyor.

SK- Faizli sistem ancak biriken faizlere iş alanı bulunduğu zaman çalışır, yararlı olur. Tam istihdam sağlanınca faizli işçilik sistemi çalışamaz hale gelir ve tedavi edilemeyecek ekonomik krizler başlar. Bugünkü durum budur. Bunun dışında Sermaye dengeyi siyasi bloklaşmada kurar. Haçlı Seferleri’nde zenginleşmeye başlayan Avrupa Yahudileri önce kiliseyi parçaladılar. Feodal devletleri birleştirip ulusal devletler haline getirdiler. Savaş bunların arasında yaşanmıştır. Ulusal devletlere dünyayı paylaştırıp müstemlekeciliği oluşturdular. Germenlerle Latinler arasındaki savaşı Ortodoks ve Katolik mezhepleri arasında sürdürdüler. İmparatorlukları yıkıp diktatörlükleri oluşturdular. Sonra rejim politikasıyla birbirine savaştırdılar. Türkiye’deki 60 Müdahalesi ve ondan sonra gelişen Milli Görüş ve Adil Düzen çalışmaları Sermaye’nin rejimler arasındaki dengesini bozdu. Şimdi Sermaye bu dengeyi Çin ile ABD arasında yapmaktadır. Ancak tam istihdam sağlandığı için başarı şansı yoktur.

ELİT SAVAŞ

ED- ABD’deki derin güç yeni dengeyi ABD ve Çin arasında kurmak istiyor. Her ikisine de kendisi hâkim olacak, onları görünürde savaştıracak ama ipleri kendisinde olacak. AB’yi, Rusya’yı, İslam ve Hıristiyanlık âlemini etkisiz yapmaya çalışmaktadır. Bunlar da direniyorlar. Papa bunun için Irak’a gitti.

SK- İnsanlık tam çıkmaz içindedir. 3. Binyıl şeriat uygarlığının sabahına yaklaşıyoruz. Zifiri karanlık fecri haber veriyor. Yakında sabah olacak. Dünya Tevrat ve Kur’an gibi ilahi kaynaklarla aydınlanacak. Güneş ışığı gelecek. Karlar erimeye mahkûmdur. Şeriat düzenine kendilerini ayarlayabilenler yaşayacak. Şeriat düzenini kabul etmeyenler eriyip gidecekler.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

YORUM:

İslam Uygarlığı

Dinler arası savaş dine karşı savaş, uluslararası savaş, mezhepler arası savaş, ırklar arası savaş, şimdi de uygarlıklar arası savaş. Tarih boyunca uygarlıkları oluşturan peygamberlerdir. İlk uygarlık Mezopotamya’da Nuh tarafından oluşturulmuştur. Ulusal bir uygarlıktı. Mezopotamya’daki Sümer ve Akatlara hitap ediyordu. Kabilelere ayrılmış, her kabilenin bir Tanrısı vardı. Tanrılar arsında savaşlar oluyordu. Barışmak için Tanrıları temsil eden putlar bir araya getirilip birlikte tapıyorlardı. İbrahim bunların putlarını yıkmış, herkesi tek Tanrı’ya davet etmiştir. İbrahim’in tek Tanrı anlayışı sonunda Mekke’de Kur’an’la tamamlanmıştır. Gerek İbrahim’in gerekse Kur’an’ın şirke karşı savaşı insanlığın barış içinde kendi istekleriyle birleşmeleri ve tek düzen içerisinde yaşamalarıdır.

O günkü teknoloji yetersiz olduğundan Kur’an ancak 3. binyılda uygulanabilir alan bulmuştur. Tarih boyunca İbrahim’in iki oğlu İshak ve İsmail’in torunları Batı’ya hâkim olmuşlardır. Buna karşılık doğuya giden Katura’dan olma 4 çocuğu da orada Brahmanizm’i kurmuştur. Sonra Brahmanizm’i Buda beşerileştirmiştir. İsa’nın Batı’da yaptığını Buda (Sakyamuni) doğuda yapmıştır. Batı uygarlığıyla doğu uygarlığı farklı şekilde gelişmiştir. 751’deki Talas Savaşı’nda Çin yenilmiş ve bin senedir yeryüzüne Batı uygarlığı hâkimdir. Bununla beraber Doğu uygarlığı da varlığını sürdürmüştür. Bugün Sermaye bu tarihi yarışmayı çatışmaya çevirip kendi düzenini sürdürmeyi istemektedir. Ne var ki Çin, Rusya ile arasını bozmamaktadır. İran’la ve diğer İslam âlemiyle de çatışmak istememektedir. ABD dünyayı silahla yönetmeyi istemektedir. Çin ise ekonomiyle dünyaya hâkim olmak istemektedir. Bugünkü çatışma durumu budur. Derin Sermaye bu taktiğinde de başarıya ulaşamayacaktır. Türkiye’nin yapacağı iş şeriat düzeniyle önce kendisi komşularıyla ve etkin devletlerle barış içinde olmasıdır. Bunu sağlayabilmek için de semt kooperatiflerini kurmalıdır ve altın bonosu ile dünya piyasalarına girmelidir. Bu onu sosyal tufandan koruduğu gibi insanlığı da 3. bin yıla kansız götürebilir. Türkiye yeniden Adil Düzen’e dönmelidir.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 613 | Tarih: 21.03.2021
Mehmet Barlas
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok açık bir ifadeyle Biden’a ka
Dış Siyaset
453 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Sen ne riyakâr bir âlemsin be hey medeni âlem
Kapatılması HDP’nin lehinedir
400 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
SİNCAP
İslam Uygarlığı
393 Okunma
Süleyman Karagülle