YOL HARİTASI
484 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

YOL HARİTASI

ED- Mahir Kaynak’la konuşurduk. Cemal Madanoğlu kendi başına hareket etmiyordu. Sermaye’nin adamlarından birisinin emrindeydi. Londra-Washington çatışması o zamandan beri vardır. Türkiye’yi ABD’den koparabilme çalışması olmuştur. Türk askerinin başına çuval geçirme, Kobani, Gezi olayları, 15 Temmuz hep bu çatışmanın sonucudur. Türkiye bugün Londra –Pekin hattında yer almıştır. Biden istese de istemese de Türkiye’yi yanına almak için çalışacaktır.

SK- Sermaye’nin her zaman uyguladığı bir siyaset vardır. Dengeli iki grup oluşturur, bunların ikisini destekler, savaştırır veya çatıştırır. Sonunda mağlup olana yardım eder, onu galip hale getirir, sonra masada ikisini oturtur ve istediği düzeni kurar. Bu çatışma sıcak savaş olduğu gibi soğuk savaş şeklinde de olabilir. Hatta bu ekonomik çatışma şeklinde de ortaya çıkar. 1900’lerden beri uyguladığı yeni bir politika vardır. Dini çatışma yerine rejim çatışmasını yaparak dini birlikte ezdirme siyaseti, yirminci yüz yılın siyaseti olmuştur. Türkiye’de ve dünyada olan olaylar hep bu siyasetin üzerine kurulmuştur. Bir ara dinler yok olur gibi olmuşlarsa da 1960’tan sonra yeniden güç kazanmaya başlamışlardır. Sermaye ve siyaset iş birliğiyle oluşan ateizm gücünü kaybedince Sermaye ile siyasetin arası da açılmıştır ve yeni durum bunların çatışması şekline de dönüşmüştür.

GÜÇ GÖSTERİSİ!

ED- Halife Hafter bir ara ortalıkta yokken birden ortaya çıktı, Türkiye’ye tehditler savurdu. Buna karşılık Hulusi Akar Genel Kurmay Başkanı ile birlikte Libya’ya gitti. Mısır kuvvetleri de Libya’nın batısında iniverdiler. Hafter bu çıkışı kendi başına yapmamıştır. Washington-Berlin hattının talimatıyla yapmıştır. Türkiye Londra-Çin hattındadır. İran ve Rusya’da bu hattadır. Muhalefet karşı taraftadır. Bakalım sonuç ne olacaktır? Şimdilik Türkiye Katar yoluyla döviz sorununu çözmüştür.

SK- Mahir Kaynak, Rusya ile ABD de bir grup, Avrupa Birliği ile Çin’in bir grup olacağını sanıyorlardı. O zaman yazdığım yazıda Avrupa Birliği ile ABD’nin bir, Rusya ile Çin’inde bir olacağını yazmıştım. Bugün benim dediğim gibi olmuştur. Benim o zaman değerlendiremediğim İngiltere problemidir. Ergün Diler bu gruplaşmada İngiltere’nin büyük güç olduğunu yazıyordu. Asıl çatışmanın Londra ile Washington arasında cereyan ettiğini sanıyordu. Bugünkü durumda o haklı görünmektedir. Çin’e yatırım yaptı, ABD’ye karşı Çin’i güçlendirdi. Şimdi Çin ile Londra tüm dünyayı ayrı grup olarak oluşturmaktadır. Bunu yapan Sermaye’dir. Sermaye bu iki grup arasında çatışmayı büyütecek, bir taraf mağlup olunca onu destekleyecek sonra da ikisini emrine almış olacaktır. Bugünkü oynanan oyun budur. Biz tarihi bilgimize ve Kur’an’ın bildirdiğine dayanarak şunu söylüyoruz; kredileşmeli ortaklık sistemini kim kabul ederse, üçüncü bin yıla o hâkim olacaktır.

COVİD BAĞI

ED- 1940’larda kurulmuş 50‘lerde faaliyete geçmiş daha sonra da gelişmiş bulunan 5G bir gizli araştırma merkezidir. Sonraları 5 Göz adı altında devletler ittifakına dönüşmüştür. Serco adlı şirket bu kuruluşların ortak uygulama yeridir. Corona virüs tezdir.  Aşı antitezdir. 5G de sentezdir. Anglosakson merkezidir. İngiltere ve ABD tarafından kurulmuştur.

SK- Dünya 20. yüz yılda yeni bir siyaset uygulamıştır. Dinler arası çatışma yerine rejimler arası çatışma dengesi kurulmak istenmiştir. Dinler ise etkisiz hale getirilir, tüm insanlığı dinsiz yapma projesi uygulanmıştır. Bu uygulama aslında Sermaye’nin dünyayı tek devlet haline getirme projesidir. İngiltere’yi büyütmüştür sonra ABD’yi büyütmüştür. Görünürde bunları çatıştırmaktadır sonuçta dünyayı kendisi idare etmektedir. İsrail devleti baştan kurmak istememiş ancak kurmasına mani olamayınca İsrail devletini kendi kurduğu Filistin örgütüyle çatıştırmaktadır. Böylece İsrail Yahudilerinin piyasaya hâkim olmasını önlemektedir. Şimdilik bu oyun devam etmektedir. Ancak Erbakan’ın dünyaya anlattıklarıyla insanlık bu oyunu öğrenmiş bulunmaktadır. Ayrıca faizli işçilik dönemi de ömrünü doldurup sona ermiştir. Faizli işçilik içinde Sermaye’nin bu oyunuyla başarıya ulaşması bize göre mümkün değildir.

AŞININ YOLU

ED- İkinci Cihan Savaşı bitti. Sermaye ABD’yle İngiltere’yi birleştirip 5G’yi kurdurdu. Önce yalnız İngilizce konuşan devletler anlaşmalarda yer almışlardı. Sonra 5G, 9G, 14G oldu ve bunlar Serco diye bir şirket kurdular ve bu şirketle dünyayı yönettiler. 15 Temmuz’u ABD yaptı. İngiltere Türkiye’nin yanında yer aldı. Bugün 5G’den ABD ayrılmıştır. Almanlarla bir olmuştur. Türkiye İngiltere ve Çin tarafında yer almıştır. Aşı Çin’den gelmiştir. İpek Yolu devletlerinin aşısı olacaktır.

SK- 15 Temmuz’da Türkiye başarılı olmuştur. Ne var ki, 15 Temmuz’dan sonra uyguladığı politika Derin Sermaye’nin politikası olmuştur. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde Müslümanlara yapılan zulüm, bugün aynen yapılmaya başlanmıştır. O zaman fatura CHP’ye kesilmiş, şimdi de AK Parti’ye kesilmektedir. O günkü zulmü CHP yapmamıştır, bugünkü zulmü de AK Parti yapmamaktadır. Varlıklarını korumak için hatta devletin varlığını korumak için bunları yapmak zorunda kalmışlardır. Bu sebeple biz kimseyi suçlamıyoruz. Durumu tespit edipte ümitsizliği de yapmıyoruz. Diyoruz ki, bunların hepsi şişirilmiş balondur, Türkiye ve dünya altın bono sistemini uyguladığı takdirde o balon birden sönecektir. Biz bunu söylüyoruz ama hiçbir kimse söylediklerimizi gündem yapmıyor. Ama bir gün yapmak zorunda kalacaklar.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

Yorum:

Yeni uygarlık

Türkiye Londra-Pekin hattı üzerinde yer almaktadır. Görünürde doğru bir politika yapmış gibidir. Bu temelinden yanlıştır. Öncelikle Çin ve Londra uzun zaman anlaşmış olarak devam etmezler. Çin’de Rothschild’ler gibi zengin aileler oluşmaktadır. Çin sosyalist bir ülkedir. 1 gecede Sermaye’yi sıfıra indirebilir. Son derece akıllı siyaset yürütmektedir. Amerika silah zoruyla ülkelere hâkim olma çabasındadır. Çin ise ucuz mal piyasasıyla dünyaya hükmetmeye çalışmaktadır. Çin’in nüfusu var, işçisi var, teknoloji de elde etti mi, ekonomi bakımından onunla dünya yarışamaz. Kaldı ki Çin, Amerika’ya cephe almıyor, Amerika Çin’e cephe alıyor. Rusya ve Avrupa bu arada Hindistan er geç silah zoruyla insanlığı idare etmek isteyen ABD’den ayrılıp Çin tarafı olacaktır. Türkiye, İran, Rusya, AB bu kuraldan kurtulamaz.

Diğer taraftan kapitalizmin ve sosyalizmin zirvede olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Kapitalizmi ABD, sosyalizmi Çin temsil ediyor. Ancak bunlar artık gerilemeye başlamışlardır. Ömrü 500 sene sürecek bu merkezi sistemlerin yerini, şeriat uygarlığını benimseyecek ülkeler alacaktır. Bunlar da AB, Rusya, Türkiye ve İran’dır. Şimdilik ön safhadadırlar. Er geç bu birlik sağlanacak ve şeriat düzeni gelecektir. Türkiye taraf tutmamalı. Türkiye İpek Yolu’nu Çin’in, ABD’nin ve şeriat devleti olan adayların anlaşarak bir savaş değil, bir barış ağacı yapması gerekir.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 602 | Tarih: 3.01.2021
Ergün Diler
YOL HARİTASI
Yeni uygarlık
484 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
2021’i kutlamak için çok acele etmeyelim… 2020’yi coşku
Gençlik bilse, yaşlılık yapabilse!
446 Okunma
Tayibet Erzen
Uğur Dündar
Yeni yıldan beklediklerimiz.
Doğum sancısız olmaz.
440 Okunma
Hüseyin Bağdatlı


© 2024 - Akevler