Rest
480 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

REST

ED- DER SPIEGEL Dergisi 1 yıl önce yayınladığı bir fotoğrafta 4 lideri kapak resmi yaptı ve bunların etkisiz hale getirilmesini istedi. Bunlar ABD başkanı Trump, Çin Başkanı Şi, Rusya Başkanı Putin ve Türkiye Başkanı Erdoğan idi. Bu seçimde Biden kazanırsa birini halletmiş olurlar. Sıra diğerlerine gelir. Trump kazanırsa istedikleri başka bahara kalır ve bugünkü durum devam eder.

SK- Çatışma Sermaye ile devletler arasındadır. Sermaye devletleri ikiye bölmek istemektedir. Bu bölmeyi başarabilmesi için de Müslümanları bölmeye çalışmaktadır. Sünnilerle Şiileri bölemedi, aralarını açamadı. Şimdi Araplarla Arap olmayanları karşı karşıya getirmeye çalışmaktadır. İster Trump ister Biden kazansın Türkiye ile İran’ın arası açılmazsa, Sünnilerle Şiiler arasında bir çatışma başlamazsa İslam âlemi birliğini korur. Araplarla Arap olmayanları çatıştırma mümkün değildir. Arap liderleri bu dolduruşa gelseler bile dayanabildikleri müddet birkaç aydan ibaret olur. İslam âlemi birleşmiş çok daha güçlü bir şekilde 3.bin yılı getirmeye çalışmış olurlar.

BÜYÜK OYUNCU!

ED- İngiltere Çin’e yanaşıyor. Anlaşmalar yapıyor. Türkiye de ABD den uzaklaşarak bunların yanında yer alma siyasetini güdüyor. Dünyadaki savaş EURO ile DOLAR arasındadır.

SK- Avrupa Birliği De Gaulle tarafından Avrupa’yı Sermaye’nin hâkimiyetinden kurtarmak amacıyla kurulmuştur. Sermaye 500 senedir Avrupa devletlerini birbirleri ile savaştırmakta ve kendi hâkimiyetini bu yolda sürdürmektedir. Birinci ve İkinci Cihan Savaşlarını Sermaye tezgâhlamıştır. Sonunda hâkimiyetini güçlendirerek İkinci Cihan Savaşı sonunda en üst seviyeye çıkarmıştır. Soğuk savaş sırasında Sermaye tek söz sahibi haline gelmiştir. Türkiye’deki Adil Düzen harekâtı sonunda Gorbaçov Sovyetlerde inkılap yaparak Sermaye’nin bu gücünü kırmıştır. Yeni düzeni kurabilmek için Sermaye’nin giriştiği faaliyetler henüz sonuç almamıştır.

Avrupa Birliğini kendi hâkimiyetine alması için Sermaye İngiltere’yi Avrupa Birliği’ne sokmuştur. Fransız-Alman ittifakının devam etmesi sonucu, İngiltere Avrupa Birliği’nde tek söz sahibi olamamıştır. Sermaye Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne sokarak İngiltere’yi güçlendirmek istemiştir. Ne var ki Türkiye İngiltere’yi değil Almanları tercih etmiştir. Bu sebeple Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesini Sermaye engellemektedir.

Başlangıçta Dolar ile Euro birbirlerine rakip olmuşsa da Sermaye hem Dolar’a hem de Euro’ya hâkim durumdadır. Sermaye ile Dolar arasındaki çatışma göstermeliktir.

ALMAN HESABI

ED- ABD çevreye bombalar yolladı. Tüm yeryüzünü harabeye çevirdi. Sonra Dolarla onları destekledi, çalıştılar, ABD kazandı. Yani Sermaye kazandı. Bu arada Çin plan dışında büyüdü, tehlike olmaya başladı. Şimdi Çin ile ABD arasında çatışma vardır. Devletler de arada beklemektedirler. Almanların bir kanadı Avrupa Birliği’nin ABD ile bir olmasını istiyor “Yoksa Çin’i durduramayız” diyor. Bir kısmı ise Çin ile bir olmayı istiyor. Bunlar Sermaye taraftarı olanlardır. Türkiye’de Sermaye Çin ittifakına yanaşmaktadır. İktidar böyle bir politika gütmektedir. Muhalefet ise Avrupa ve Amerika birliği içinde olmayı tercih ediyor. Bugünkü iç siyaset buna göre yürüyor.

SK- Gorbaçov inkılabından sonra dünya dengesi bozuldu. NATO kendisine düşman aramaya başladı. 30 senedir bunu arıyor ama bir türlü bulamadı. Devletleri bloklara ayıramadı. Savaştıracak hale getiremedi. Bunun başlıca engeli Türkiye ile İran’ın dost olması olmuştur. İslam âlemi yekvücut olmuş, aralarındaki çatışma son bulmuştur. Sermaye Müslümanları terörist olarak organize etti. Böylece hem devletleri emri altına aldı hem de Müslümanları devletlere ezdirdi. Müslümanlar savaş eğitimi aldı. Terörist derken birden bunlar iyi bir İslam mücahidi olabilirler. Bunun sonucu, üçüncü bin yılın hâkiminin İslam ülkeleri olmasıdır.

Türkiye’nin takip etmesi gereken siyaset barış siyaseti olmalıdır. Kendisine saldıranlara bile tehlike oluşturmadığı takdirde ses çıkarmamalıdır. Saldırılara karşılık vermemelidir. Sabırla, sorunları barış yoluyla çözmelidir. Barış yoluyla çözmek demek hakemliği kabul etmek demektir. Yani Şeriatı ve Adil Düzen’i benimsemek demektir. Demirel “Şeriatın kestiği parmak acımaz.” demişti. “Kanunun kestiği parmak acımaz.” diyememişti. Adil yargı parmağı keser ama kan gütme kalkar. Parmağı kesilenin güvenliği sağlanacağı için parmağına acımaz.

Ne kadar çırpınırsanız çırpının sonunda şeriat dünyasında nefes alma imkânını bulacaksınız.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Dünya siyaseti

Türkiye çok önemli bir duruma gelmiştir. Gerçekten herkes ile dostuz. Arada liderler istenmeyen beyanlar ortaya sürseler de halklar barışı tercih ediyorlar. Erdoğan ile Macron arasındaki kavgadan ne Fransızlar ne de Türkler memnundur. Bu liderler isteseler bile Fransızları Türklerle savaşır hale getiremezler. Dinler arasında çatışma son bulmuştur. Türkiye dünyanın merkezindedir. Gülen’in çalışmalarıyla tüm dünya İslamiyet’i yaşamaya başlamıştır, gittiği yerde kurduğu okullarla İslamiyet bütün dinlere mensup olanların evlerine girmiştir. Duyulur hale gelmişlerdir. AK Parti’nin bugünkü siyaseti ile de Türkiye dünya siyasetinin merkezine oturmuştur. Ekonomisi henüz krize girmemiştir.

Gerek sosyal gerek ekonomi bakımdan dünyanın en güvenilir ülkesi haline gelmiş bulunuyoruz. Ülkelerinde barınamayan insanlar Türkiye’ye sığınmaktadırlar. AK Parti inadından vazgeçer ve Akevler ile işbirliği yaparak Altın Bonosunu devreye sokarsa 1-2 sene içinde yeryüzünde iş bulamayan işsiz ve aç kalanlar Türkiye’ye sığınmak zorunda kalacaklar, Türkiye’de bunları çalıştırarak kendi varlığını büyütmüş olacaktır.

İkinci Cihan Savaşı sonunda Avrupa harap ve bitap olmuştu. Dünya işçilerini ülkelerine kabul ederek ekonomilerini kısa zamanda geliştirdiler ve bugün hala Avrupa Dolar’a sahip değil ama Eurosu var ve dünya ekonomisinin fiilen yöneticisi olmaktadır. Bizim de gelişebilmemiz için, muasır medeniyetin fevkine çıkabilmemiz için Semt Kooperatiflerini kurmak ve ortaklık ekonomisine geçmek zorundayız.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 593 | Tarih: 1.11.2020
Ahmet Hakan
Biz olduk biz
Zilzal Suresi ve depremin başlaması
489 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Rest
Dünya siyaseti
480 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Türkiye’nin bugünü daima dününden iyi olmuştur
Atatürk yaşasaydı, Erbakan yaşasaydı…
479 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler