6-7 Eylül 1955’ten önce İstanbul da Londra ve Paris gib
525 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

08/09/2020

6-7 Eylül 1955’ten önce İstanbul da Londra ve Paris gibi dünyalı bir kentti

Londra, Paris, New York gibi kentler, bulundukları ülkeye olduğu kadar dünyaya da aittirler. Bu kentlere çeşitli ülkelerden insanlar gelip yerleşmişlerdir. Bir zamanlar İstanbul da öyleydi. İstanbul'un Rum milletvekilleri, Ermeni doktorları falan vardı.

O gece...
İstanbul'un
 dünyalılığına ilk darbe 6-7 Eylül 1955'te indirildi. Atatürk'ün Selanik'teki evine bomba atıldığı iddiası ile ve Kıbrıs gerginliğine de dayalı olarak çapulcu kitleler bir merkezden güdülerek İstanbul'a saldırdılar. Rumlara ait evler, iş yerleri, kiliseler yağmalandı, insanlara tecavüz edildi. Bu kırımdan sonra başlayan göç, 1964 Kıbrıs gerginliği ile zirveye ulaştı. Sonuçta Yunanistan'da, Batı Trakya'da Türkler var ama İstanbul'da Rumlar yok artık.

Ders alalım

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/09/08/6-7-eylul-1955ten-once-istanbul-da-londra-ve-paris-gibi-dunyali-bir-kentti

Yorum:

İnsan denen virüs

Bunları bilince insan İslamiyet’in ne kadar da büyük bir nimet olduğunu bir kez daha anlıyor.  İnsanı ırkından, renginden, dilinden dolayı yargılamak ne kadar da basit ve küçültücü bir yaklaşım. Dünyada hala bu zihniyetin kabul görmesi daha da kötüsü hakim olması kimin suçu acaba?

Yangın kendine ulaşmadıktan sonra ısısından da yararlanacak vicdana sahip bir insanlık varsa eğer o zaman katliamlar da bitmez, savaşlar da. Bu paylaşamadığımız dünyayı her geçen gün biraz daha yok ediyoruz. Kendi türümüz dahil tüm türlere zararımız dokunuyor. Gelişim ve teknoloji adı altında katliamlar yapılıyor. Sadece kimyasal değil bilhassa biyolojik saldırılar gündemde. Sizin anlayacağınız İstanbul’a olan olmuş asıl tüm gezegen tehlikede, onu ne yapacağız?

 

Tayibet Erzen






Sayı: 586 | Tarih: 13.09.2020
Ergün Diler
Şeyh-Müteşeyyih
Müminlerin birlikteliği
635 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Kılıçdaroğlu’nun Koronayı bitirecek basit formülü
Maske komedisi
606 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
6-7 Eylül 1955’ten önce İstanbul da Londra ve Paris gib
İnsan denen virüs
525 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler