İnsanlığa felaket haberleri yetmiyor…Felaket üretimi iç
666 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

28/01/2020

İnsanlığa felaket haberleri yetmiyor…Felaket üretimi için yoğun çaba var

Felaketlerle dolu haberler hiç ara vermeden devam ediyor...
Elazığ'da enkaz altından çıkartılan bir cansız beden ile, ölü sayısı 41'e yükselmiş. Elazığ'da 37, Malatya'da 4 olmak üzere toplam 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiş... Depremde yaralananlardan 86'sının tedavisi sürüyor. 18 kişi de yoğun bakımda.


Koronavirüs
Depremden öteye bir de "Koronavirüs" felaketi var ya gündemde... Çin
'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve salgına dönüşen yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) nedeniyle can kaybı 81'e, enfekte kişi sayısı 2 bin 744'e yükselmiş. Pekin yönetimi, Ay Takvimi'ne göre yeni yıla giren ülkede yeni yıl tatilini 2 Şubat'a kadar uzatma kararı almış. Ayrıca Hong Kong'da 8, Makau'da 5 ve Tayvan'da 4 vaka tespit edilmiş… Virüsten etkilendiğinden şüphelenilenlerin sayısı 5 bin 794, enfekte kişilerle temas ettikleri gerekçesiyle müşahede altına alınanların sayısı da 30 bin 453 olarak açıklanmış.

Belirti olmadan...

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/01/28/insanliga-felaket-haberleri-yetmiyor-felaket-uretimi-icin-yogun-caba-var

Yorum:

Desenize işsizlik artacak

Ne kadar manidardır ki ekonomide ABD’nin tek rakibi olan Çin gökten zembille inen (!) bir virüs ile hastalıkla, salgınla boğuşuyor, tabiri caizse kendi canının derdine düşmüş, başka bir şey ile ilgilenemiyor. Bu durum en çok kimin işine geliyor?

Dahası, dünya tam da ateş çemberi ile çevriliyken, Ortadoğu en kızgın günlerini yaşıyorken ve en önemlisi Türkiye bundan payını fazlasıyla alacakken, çok hem de sanılandan çok kaygılanacak şeyimiz var demektir.

 Allah yardımcımız olsun.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 555 | Tarih: 2.02.2020
Uğur Dündar
Virüs!..
Sosyal Tufan !!!
855 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Bir şey söylesenize Meltem Şişli Hanım
Sosyal medya linçleri
726 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Dünyanın Yahudi sorunu
ADİL DÜZENDE YAHUDİLER VE SÖMÜRÜ SERMAYESİ
713 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
İnsanlığa felaket haberleri yetmiyor…Felaket üretimi iç
Daha yeni başlıyoruz
666 Okunma
Tayibet Erzen