Dedikodu yapan siyasetçinin de işine son ve
744 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

22/01/2020

Dedikodu yapan siyasetçinin de işine son verilmesi doğru olmaz mıydı?

Bakarsınız bir gün İş Hukuku'nun kuralları siyasette de geçerli olur. Bu beklentimin nedeni, Yargıtay'ın son olarak aldığı bir kararla dedikodu yapan çalışanların iş akitlerinin feshedileceğine hükmetmesi oldu.

Dedikodu yapmış

Söz konusu olayda özel bir hastanede hasta bakıcı olarak çalışan işçi, iddiaya göre; hastane kapısı önünde birlikte sigara içen iki kişi hakkında dedikodu çıkarttığı gerekçesiyle tazminatsız şekilde işten atıldı. İş Mahkemesi'nin kapısını çalan işçi, sürekli maruz kaldığı hakaret ve tehditlere itiraz ettiği, fazla mesai ve genel tatil ücretlerini talep ettiği için işten çıkartıldığını öne sürdü.

Dava Yargıtay'da

Tamamı için https://m.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/01/22/dedikodu-yapan-siyasetcinin-de-isine-son-verilmesi-dogru-olmaz-miydi

Yorum:

Desenize işsizlik artacak

Dünyada öyle bir kabul var ki sanki politikacı olmanın gereği aslı astarı olmayan şeyleri konuşmak ve devamlı başkalarını yermektir. Elbette bunun dışında olan siyasiler de vardır ama oran kaygı verecek derecede düşüktür diye düşünüyorum. Bunun sebebi üzerinde durmama gerek yoktur herhalde. İş dönüp dolaşıp hukuk sistemine geliyor, hiç kaçarı yok.

 

 

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 554 | Tarih: 26.01.2020
Mehmet Barlas
Dedikodu yapan siyasetçinin de işine son ve
Desenize işsizlik artacak
744 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Kemalizm’le yüzleşmeden ve hesaplaşmadan yol alamayız!
KEMALİZM ,ATATÜRKÇÜLÜK VE ADİL DÜZEN
712 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Kendisinin Allah olduğu imasında bulunan şarlatan
Neremiz doğru ki
709 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler