Haçiko
846 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Hachiko ile sahibi Profesör Ueno'nun sevgi dolu eşsiz hikayesi, yaklaşık 100 yıl önce Japonya'nın başkenti Tokyo'da başladı. Saygın bilim insanı Ueno, safkan Akita türü, iri beyaz bir erkek olan Hachiko'yu doğduktan kısa süre sonra sahiplenmişti. Hachiko'nun sıra dışı özellikleri vardı. Bunlardan biri, sahibine duyduğu aşırı sadakatti.
İyi huylu Hachiko, sahibine her sabah Shibuya Tren İstasyonu'na kadar eşlik etmeyi, akşam saatlerinde de aynı tren istasyonunun çıkışında bekleyip birlikte eve dönmeyi görev olarak benimsemişti.

Hachiko'nun müthiş sadakati istasyon ve civarda çalışanların da dikkatini çekmiş, onların da sevgisini kazanmıştı. Hachiko kısa sürede yöredeki herkes tarafından bilinen ve sevilen bir köpek haline gelmişti. Yazının tamamı için https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/ugur-dundar/haciko-5229026/

YORUM

Çok şükür diyebilceğimiz bir yazı'mı olmuş ?  yoksa, yılların gazetecisi, duayen yazar ve habercesi, bir köpek kadar değeri olan bir konu bulamayacak seviyede kusursuz, insanlık huzura refaha mı ermiş’ki, sayın Uğur Dündar, sahibine sadık köpek Haçiko nun hayatını yazarak, ülke ve millet sorunlarına bugün köpek Haçiko kadar önem vermemiştir.  Yoksaaaaa ? Chp adayları, Büyükşehirleri alınca, köpek hikayelerinden başka konu edilebilecek sorun kalmamış gibi, milletin bilinç altına algı yerleştirme gayreti olmasın bu sayın Haçiko'nun hayat hikayesi. Uğur Dündar beyin, milyonlarca yazılacak sorun varken, bukadar önemsediği sahibine sadık bir canlı ya köpek demeye dilimiz varmadı,sayın Haçiko demek zorunda kaldık. İnşallah; kısa zamanda, Sayın Uğur dündar ı, Seçimler öncesinde olduğu gibi, halkın sorunlarını irdeleyecek,çözümler arayacak konular ile,tekrar milletin huzuruna,akıl sağlığını kaybetmediğini ispat ederek, geri dönmesini bekleyeceğiz.

Not; İtalik ifadeler,yorumlar; Hüseyin BAĞDATLI’YA aittir.

 

 

Hüseyin Bağdatlı






Sayı: 526 | Tarih: 14.07.2019
Uğur Dündar
Haçiko
Sayin Haçiko
846 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Kudurdunuz mu mollalar
Zırcahiliye dönemi 7564
820 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Siyasette yolları ayırmak ile ihanet etmek aynı şey değ
Doğal süreç
768 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Yeni mücadele
Türkiye’nin önemi
693 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler