Deniz gücü
721 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

04/07/2019

1-Deniz gücü

Akdeniz’de büyük petrol zenginliği var. Washington Türkiyesiz bunu çözmek istiyor. Dünyanın bütün savaş gemileri Akdeniz’de. ABD’de hazırlanan deniz petrol raporu enerji bakanlığına değil de Pentagon’a sunuldu. ABD’nin Ankara elçiliğine Kemal Derviş atanacaktı. Kabul etmedi. Muhtar Kent atanacaktı kabul etmedi. Bu geldi.

- Öncelikle şu bilinmelidir ki dünya petrolleri tekel sermayenin elindedir. ABD onun bekçiliğini yapıyor.  Denizlere ABD hava kuvvetleri hakim olduğu için İran dahil hiçbir ülke ABD’nin izin vermediği bir petrolü pazarlayamaz. Sermaye ile yönetimin arası açık olduğu için şimdilik hükmedemiyorlar. Akdeniz’de petrol falan yok veya her yerde olduğu kadar var. Üçüncü cihan savaşını çıkarmak için Sermaye’nin uydurduğu trilyon rezervlerden söz ediliyor. Bir zamanlar Golan Tepelerinde petrol vardı. Yazarımız yazabilmek için hayali rezervleri gerçekten varmış gibi gösteriyor. Yoktur demiyorum, her yerde olduğu kadar vardır diyorum. Türkiye’yi savaşa sokmak için kurulan tezgahlardır bunlar.

 

2- Akdeniz mesajı

Trump Japonya’da Erdoğan’la görüştü. Barış mesajlarını verdiler. Hemen cevap geldi Libya’da ve Kıbrıs’ta olay oldu. ABD’de bir gazete Türkiye’yi tehdit etti. “Akdeniz’de petrol çıkarırsan Kıbrıs elden gider” mesajı verildi.

-Savaş Türkiye merkezli değildir. Tam istihdam sağlandığı için faizli işçilik sistemi artık gelişmiş ülkelerin sorunlarını çözemiyor. Silah ile Sermaye çatışmaktadır. Türkiye, İran ve Rusya birliği üçüncü cihan savaşını önlemektedir. İngiltere, Avrupa Birliği ile birlikte. İslam alemi Rusya ile sıkı durmalıdır. Üçüncü cihan savaşı çıkmaz. Türkiye’nin rolü büyüktür. Türkiye’nin yanlış adımları dünyayı yok edebilir.

 

3- Sahne zamanı

Dünyayı Trump, Putin ve Erdoğan yönetiyor. Bunların arasını açamadılar. Türkiye’deki haberler hep bu birliği bozmayı amaçlıyor.

- Savaşın temeli karşılıksız Dolar ile dünyayı yöneten faizli işçilik sistemidir ve sona eriyor. Yeni düzen ortaklık düzenidir. Ortaklık düzenini 1967’de kurulmuş Akevler Kooperatifi Kur’an’a dayanarak ortaya koydu. Erbakan dünyaya Adil Düzen olarak anlattı. Çözüm Adil Düzen’dir. Erdoğan’ın gücü de buradan gelmektedir.

Türkiye ancak büyük ittifaklarla bu işi başarabilir.

Sermaye dün oynuyordu, Gülen’e fatura ediyordu. Şimdi oynuyor, Bahçeli’ye fatura ediyor. Yakında bir askeri hareket varmış gibi gösterebilir ve yeniden ikinci tip olağanüstü hal ilan edilebilir.

Türk Ordusu bölünmediği takdirde Türkiye birliğini korur ve karlı çıkar. Mesut Yılmaz’ın zamanında Türk Ordusu bölünme aşamasına gelmişti. Akevler olarak Evren’e gittik, onunla tartıştık. Ona “Ordu bölünmek üzere.” dedik. Ankara’ya gitti ve generallere yol gösterdi. Ordu birliğini korudu, bugünlere geldik.

Şimdi bu birliği Hulusi Akar koruyor.  Erdoğan’a tuzak kuruluyor. Meclis seçime gidecek, başkanlığı düşecek.

Erdoğan’a önerim var; Hulusi Akar’ı başkan yardımcısı yap yerine geçecek yardımcın olmalıdır. Seni ona tercih edecekleri için ehveni şer diye sana katlanmak zorunda kalırlar. Ordu da birliğini korumuş olur.

 

4- Gaz sancısı

Dünyada İpek Yolu ve Akdeniz çekişmesi var. Akdeniz’de en büyük sahili olan biziz. Bu da Türkiye’yi gelecekte etkin ülke haline getirecektir.

-Sancı İpek Yolu ve Akdeniz’den ileri gelmiyor. Sancı faizli işçilik sisteminden ileri geliyor. Türkiye’nin etkin olması sahilin uzun olmasından değil, ortaklık ekonomisinin Türkiye’de gelişmekte olmasından ileri gelmektedir. Türkiye henüz tekelleşip kapital veya sosyal seviyeye ulaşamamıştır ama demokraside, laiklikte, halk ekonomisinde ve barış felsefesinde en ileri ülkedir. Üçüncü bin yıl uygarlığına geçme görevi Türkiye’ye verilmiştir. Daha ne Koru ne de Diler bunu ağızlarına alamıyorlar. Asıl işlenecek konu budur.

 

5-Tehlikeli rapor

Erdoğan ile Trump olumlu görüşme yaptı. Washington Post da Türkiye’nin lehine rapor yayınladı. Pentagon’da iki görüş çekişiyor.

- Son karar Türkiye’nin. Türkiye’de Milli Görüş’ün devamı olan AK Parti gerçeği vardır. Erdoğan orada olduğu müddetçe AK Parti Milli Görüş çizgisinden uzaklaşamaz. Akar orada olduğu müddetçe Türk Ordusu demokrasinin yanında olur, seçimleri AK Parti kazanır.

CHP’nin başarı şansı ortaklık ekonomisine sahip çıkması ve Erdoğan’a karşı olmaktan vaz geçmesi ile mümkündür.

Türkiye ve İran bir kaldığı müddetçe üçüncü cihan savaşı çıkmaz. Çünkü bugün İslam alemi üçüncü güçtür. Birbirlerini vurmadıkça galip olacak İslam’dır. Arap-Acem kavgası başarısızdır. Mısır halkı Türk Ordusu’nu bekliyor, Arabistan halkı Türk Ordusu’nu bekliyor. Bir haftalık direnme güçleri var. Silahlar savaşmaz, askerler savaşır. Türkler tarihte cephe değiştiren birlikler sayesinde pek çok savaş kazanmışlardır. Talas ve Malazgirt ile dünyayı bu sayede değiştirdiler.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

  

Yorum:

Yeni ufuklar

Bir istikamette yeryüzünde yola çıksak karşımızda ufuk çıkar, oraya varınca dünyanın biteceğini zannederiz. Oysa devam edersek yeni ufuklar çıkar. Eğer dünyanın çapı sabitse bir gün başladığımız yere geliriz ama dünyanın alanı, çapı büyümekte ise ve büyümesi bizim yürüyüş hızımızdan fazla ise ufuklar bitmez, sonsuza kadar yeni ufuklar peşinde koşarız.

Uygarlık da böyledir. Her uygarlık yeni ufuktur, büyüyen ufuktur. Hedefe vardık derken yeni uygarlık hedefi ortaya çıkar ve biz hiçbir zaman hedefimize varamayız. Bugün işçilik ufkuna vardık. Ortaklık ufkuna doğru gidiyoruz. 500 yahut 1000 sene sonra o ufka da varmış olacağız. O zaman karşımıza yeni ufuk çıkacaktır.

Türkiye’nin yapacağı işler çok basittir.

1- Kur’an’ı ana kaynak kabul edecek, her türlü siyaseti Kur’an’a göre yapacaktır.

2-Dış ve iç siyasette hakemliği esas alacaktır. Hakemliği kabuk eden devletlerle iş birliği yapacaktır.

3-Hakemliği kabul etmeyip bize saldırmayan ülkelere biz de saldırmayacağız. Karşılıklı mütarekede yaşayacağız. Mütareke terkleşme anlamına gelir.

4-Yerinden yönetim sistemini benimseyeceğiz. Merkezler hakim değil, hadim olacak. Birleşmiş Milletler olacak ama devletlere hükmetmeyecek, hizmet edecek. Devletler olacak ama illere hükmetmeyecek, hizmet edecek. İller olacak ama bucaklara hükmetmeyecek, hizmet edecek. Bucaklar da semtlere hizmet edecek.

5-Uluslararsı ilişkilerde gümrük ve vizeler kalkacak. Mal, emek, nakit ve bilgi hareketlerinde sınırlar olmayacak. İpekyolu ve Akdeniz savaşın değil, barışın merkezi olacak.

Türkiye tüm dünyaya kapılarını açıp, İpek Yolu’nun merkezi olmaya başlayacaktır. Türkiye’ye herkes vizesiz gelebilecek, mal getirip satabilecek. Gümrük yok, kota yok.  Türkiye’nin tamamı serbest bölge olacak, devlet vergisini alacak. Ondan sonra karışmayacak.  

Türkiye sıkı durmalı. Bu da büyük ittifakla olur. Kürtlerle Türkler, Gülencilerle Diyanet uzlaşmalıdır. Askerlerinin başına çuval geçirilmesini sineye çeken Türkiye, Sermaye’nin fatura ettiği olayı daha kolay sineye çekebilir.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
07.07.2019
09:58


1967...1968...1969...AKEVLER 53 YILDIR ÇALIŞIYOR...2017...2018...2019

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1021

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1021. Hafta - 06 Haziran 2019 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR... ÇOĞALTABİLİR... DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1021. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

SEÇİM SONUCU VE BÜYÜK İTTİFAK

***

İSTANBUL YÖNETİMİ NASIL OLMALI?

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Seçimden önce-seçimden sonra; uyarılara devam

Bu seçim vesilesiyle tekrar tekrar hatırlatıyoruz

Son seçim; geçmişte ne oldu, gelecekte ne olacak?

SONUÇ; ötesini biz değil ALLAH yapacaktır…

Bugün konumuz; İstanbul nasıl organize olmalı?

Reşat Nuri EROL

 

***

 

MÜMİNUN SÛRESİ- 5. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ (1) الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ (2) وَالَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ (3) وَالَّذِينَ هُمْ لِلزَّكَاةِ فَاعِلُونَ (4) وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ (5) إِلَّا عَلَى أَزْوَاجِهِمْ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومِينَ (6) فَمَنِ ابْتَغَى وَرَاءَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْعَادُونَ (7) وَالَّذِينَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ (8) وَالَّذِينَ هُمْ عَلَى صَلَوَاتِهِمْ يُحَافِظُونَ (9) أُولَئِكَ هُمُ الْوَارِثُونَ (10) الَّذِينَ يَرِثُونَ الْفِرْدَوْسَ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ (11) وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ مِنْ سُلَالَةٍ مِنْ طِينٍ (12) ثُمَّ جَعَلْنَاهُ نُطْفَةً فِي قَرَارٍ مَكِينٍ (13) ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنْشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ (14) ثُمَّ إِنَّكُمْ بَعْدَ ذَلِكَ لَمَيِّتُونَ (15) ثُمَّ إِنَّكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ تُبْعَثُونَ (16) وَلَقَدْ خَلَقْنَا فَوْقَكُمْ سَبْعَ طَرَائِقَ وَمَا كُنَّا عَنِ الْخَلْقِ غَافِلِينَ (17) وَأَنْزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً بِقَدَرٍ فَأَسْكَنَّاهُ فِي الْأَرْضِ وَإِنَّا عَلَى ذَهَابٍ بِهِ لَقَادِرُونَ (18) فَأَنْشَأْنَا لَكُمْ بِهِ جَنَّاتٍ مِنْ نَخِيلٍ وَأَعْنَابٍ لَكُمْ فِيهَا فَوَاكِهُ كَثِيرَةٌ وَمِنْهَا تَأْكُلُونَ (19) وَشَجَرَةً تَخْرُجُ مِنْ طُورِ سَيْنَاءَ تَنْبُتُ بِالدُّهْنِ وَصِبْغٍ لِلْآكِلِينَ (20) وَإِنَّ لَكُمْ فِي الْأَنْعَامِ لَعِبْرَةً نُسْقِيكُمْ مِمَّا فِي بُطُونِهَا وَلَكُمْ فِيهَا مَنَافِعُ كَثِيرَةٌ وَمِنْهَا تَأْكُلُونَ (21) وَعَلَيْهَا وَعَلَى الْفُلْكِ تُحْمَلُونَ (22) وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا نُوحًا إِلَى قَوْمِهِ فَقَالَ يَاقَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُمْ مِنْ إِلَهٍ غَيْرُهُ أَفَلَا تَتَّقُونَ (23) فَقَالَ الْمَلَأُ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ قَوْمِهِ مَا هَذَا إِلَّا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُرِيدُ أَنْ يَتَفَضَّلَ عَلَيْكُمْ وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ لَأَنْزَلَ مَلَائِكَةً مَا سَمِعْنَا بِهَذَا فِي آبَائِنَا الْأَوَّلِينَ (24) إِنْ هُوَ إِلَّا رَجُلٌ بِهِ جِنَّةٌ فَتَرَبَّصُوا بِهِ حَتَّى حِينٍ (25) قَالَ رَبِّ انْصُرْنِي بِمَا كَذَّبُونِ (26) فَأَوْحَيْنَا إِلَيْهِ أَنِ اصْنَعِ الْفُلْكَ بِأَعْيُنِنَا وَوَحْيِنَا فَإِذَا جَاءَ أَمْرُنَا وَفَارَ التَّنُّورُ فَاسْلُكْ فِيهَا مِنْ كُلٍّ زَوْجَيْنِ اثْنَيْنِ وَأَهْلَكَ إِلَّا مَنْ سَبَقَ عَلَيْهِ الْقَوْلُ مِنْهُمْ وَلَا تُخَاطِبْنِي فِي الَّذِينَ ظَلَمُوا إِنَّهُمْ مُغْرَقُونَ (27)

 

***

 

فَإِذَا اسْتَوَيْتَ أَنْتَ وَمَنْ مَعَكَ عَلَى الْفُلْكِ فَقُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي نَجَّانَا مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ (28) وَقُلْ رَبِّ أَنْزِلْنِي مُنْزَلًا مُبَارَكًا وَأَنْتَ خَيْرُ الْمُنْزِلِينَ (29) إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ وَإِنْ كُنَّا لَمُبْتَلِينَ (30) ثُمَّ أَنْشَأْنَا مِنْ بَعْدِهِمْ قَرْنًا آخَرِينَ (31) فَأَرْسَلْنَا فِيهِمْ رَسُولًا مِنْهُمْ أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُمْ مِنْ إِلَهٍ غَيْرُهُ أَفَلَا تَتَّقُونَ (32) وَقَالَ الْمَلَأُ مِنْ قَوْمِهِ الَّذِينَ كَفَرُوا وَكَذَّبُوا بِلِقَاءِ الْآخِرَةِ وَأَتْرَفْنَاهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا مَا هَذَا إِلَّا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يَأْكُلُ مِمَّا تَأْكُلُونَ مِنْهُ وَيَشْرَبُ مِمَّا تَشْرَبُونَ (33) وَلَئِنْ أَطَعْتُمْ بَشَرًا مِثْلَكُمْ إِنَّكُمْ إِذًا لَخَاسِرُونَ (34)

 

***

 

فَإِذَا اسْتَوَيْتَ أَنْتَ وَمَنْ مَعَكَ

FaEiÜa iSTaVaYTa EaNTa VaMaN MaGaKa (FaEiÜa İSTaFGaLTa EaNTa VaMaN MaGaKa)

“Sen ve seninle beraber olanlar istiva edince”

Ümit kesildikten sonra “Rabbim bana nusret et” diyor. فَ harfi getirerek ümidin kesilmesi ve son merciin Rabbi olduğunu anladıktan sonra gemi yapmasını emrediyor. Bu bize iki şeyi gösteriyor.

Birincisi insanların yola geleceğinden ümit kesilmedikçe helak emri gelmez.

İkincisi uyarıcılar orada kaldıkça da helak olmaz.

فَ harfi cevap Fa’sıdır, şarttan sonra gelmiştir. Ümidin kesilmesi üzerine gelmiştir. Hazırlık yapılıncaya kadar da helak gelmez. Hazırlık yapılıp cihad yapanlar necata erince helak gelir.

Biz hazırlığımızı yapıp bitirinceye kadar helak gelmeyecektir. Biz hazırlığa devam ettiğimiz müddetçe Allah saati erteler. Olaylar birbirlerinin sebep ve sonuçları olduğu için فَ harfi getirilmiştir. 

إِذَا kelimesiyle istiva etmenin mukadder olduğunu ifade eder. İstiva ettiğimizde diyebilirdi. Sen ve seninle beraber olanlar demektedir. Böylece onu ayrı, beraberinde olanları ayrı saymıştır. Onlar tabi, Nuh metbudur ama onlarsız Nuh hiçbir şey yapamazdı. Gemiye binenler seçilmiş kimselerdi. Uygarlığı onlar kuracaklardı.

Bugün aramızda Nuh yoktur. Hepimiz yani her birimiz birer Nuh’uz. Gemiye bineceğiz. Yüz lojmanlı işyeri apartmanını yapıp oraya taşınacağız. İşçilik düzeninde çalışanların tamamı gark olacaklardır. Varsayın ki ortalık Dolar’la dolsun. Bunu üreten Sermaye batacağını gördü ve insanlığı açlığa gark etmesi için Dolar üretti. Sahte Dolar’ı üretti ve onu para olmaktan çıkardı.

Dolar’a dayalı olarak işleyen her şey iflas edecektir, uçaklar uçamayacak, gemiler yürüyemeyecek, trenler duracak, sular akmayacak, telefonlar çalışmayacak.

Bunun olmaması için hiçbir tedbir alınmış değildir.

AK Parti ulusal şirketleri kapattı, Sermaye işletmelerine devretti. PTT’yi (Telekom’u) bile sattı. TEK’i sattı. Halimiz ne olacak?

Tek çıkar yol var; o da Altın Bono’dur. Orduların yönetimlere destek olması, birlikte insanlığı düzlüğe çıkarmaları gerekir. Türkiye bu konuda en deneyimli olan ülkedir, kaç sefer yönetime el konuldu ama arkasından hep birlikte sivil yönetime geçildi.

Orgeneral İlker Başbuğ bu gerçeği gören bir komutandır. Harp Akademilerine emir vermiştir, askerlikten başka şeyleri de öğrenin/öğretin demiştir.

“İstiva etmek” demek yerleşmek demektir. Araç kalkmadan önce yolcular yerleşir ondan sonra kalkılır. عَلَى kelimesi getirilmiştir. Aynı zamanda yönetmeyi içerir. “Rahman arşa istiva etti demek” kâinatı arştan yönetiyor demektir. Meleklerin merkezi oradadır. Arşın havlinde dolanırlar.

...






Sayı: 525 | Tarih: 7.07.2019
Ahmet Hakan
Tosun’un fotoğraflarına bakarken mırıldandıklarım
Hak ve batıl
809 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Deniz gücü
Yeni ufuklar
721 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Dostluk ya da ittifak gibi kavramlara yeni dünyada yer
Bu yolun sonu helaka çıkar
717 Okunma
Tayibet Erzen