Kaşıkçı 100 gün önce katledilmişti ve Cidde’de her şey
753 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

12.01.2019

Kaşıkçı 100 gün önce katledilmişti ve Cidde’de her şey eskisi gibi

Dünyada görüşüne saygı duyulan gözlemciler Kaşıkçı cinayetinin azmettireni olarak Suudi Arabistan veliahdı Muhammed bin Selman'ı görüyor.
Ama Muhammed bin Selman'ın sırtını dayadığı Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelenleri için bu cinayette kimin suçlu olduğu değil, Suudi Arabistan'ın petrol paralarının Amerika dışında başka bir ülkeyi fonlamaması önemlidir.

 

Muhammed bin Selman
Rusya'nın Putin'inin ve Çin'in Şi
 Ping'inin Arjantin'deki G-20 Zirvesinde Muhammed bin Selman'a ilgi göstermeleri, Amerika'nın bu adama karşı olan muhabbetini körüklemiştir.
Kaşıkçı cinayeti ertesinde bu olayı incelemek için hemen Suudi Arabistan'a ve sonra da Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, bu olayı adeta unutmuştur. Çıktığı son gezide Suudiler'in ayıpları değil, İran Pompeo'nun ana uğraş konusudur.

 

"Diplomatik Vahşet"

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/01/12/kasikci-100-gun-once-katledilmisti-ve-ciddede-her-sey-eskisi-gibi

 

Yorum:

Yargısız infaz yapmak ne kadar da kolay

Kaşıkçı cinayetine dair bildiğimiz tek şey öyle bir iddianın olmasıdır. Bulunamayan cesedin asitle eritildiği iddia edildi ve öyle de kabul edildi. Bu sonuca varılmadan çok önce MbS zaten suçlu ilan edilmişti. Neden? Çünkü birileri öyle istiyordu. Belki doğru belki iftira bunu bile belki hiç öğrenemeyeceğiz. Bize nasıl lanse ediliyorsa öyle göreceğiz. Adalet kavramının ciddi olarak sorgulandığı bu dünyada birini suçlu yapmak sağlam bir reklama bakar. Medyayı arkasına alıp bir iki yalan dolan haber ile birini karalamak çok çok kolay. Peki ya aklamak?

Aklamak da o kadar kolay mı?

Değil, tabii. O yüzden sağ duyulu olup medyanın her servis ettiğine inanmamakta fayda var.

 

Tayibet Erzen