Kesin artık şu şovu belediye başkanları!
865 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

11.10.2018

MARKET zincirlerine bir şey diyemezsiniz, komisyoncuyla uğraşmazsanız, kodaman denetlemesi yapamazsınız, aracılara dokunamazsınız, milyon dolarla daire satan müteahhitlere ses edemezsiniz...

Ama sıra gariban pazarcıya, fırıncıya, bakkala falan gelince...

Kameralar eşliğinde müdahale edip şov yaparsınız.

Garibanlar üzerinden şov yapmayı derhal kesin ey başkanlar!

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

Ekonomiyi yaşayarak mı öğrenecekler?

Hala ekonomiyi öğrenecekler. İslam ekonomisinin en temel kuralından haberleri yok. Hem de günümüzün en temel ekonomik kuralıdır bu ve bunu bilmiyorlar ya da aldırmıyorlar: Piyasaya müdahale edilmez, fiyat sınırlaması konulmaz.

Bunu mağfiret gibi yaptıkları gibi pazarcı ile uğraşıyorlar. Tüm aracılar vergi vermemek için pazarcıya kadar alış fiyatı ile satış fiyatını aynı göstererek fatura kesiyorlar ama suçlu pazarcı oluyor.

Eğer bir ürüne fiyat tahdidi koyarsanız otomatikman karaborsa oluşur. Bu kadar basit bir şeyi bilmiyorlarsa vah hallerine. Milleti yağ kuyruklarına soktunuz diye yaptıkları eleştirinin muhatabı olacaklar maalesef, bunu yapmaya devam ederlerse.

Ekonomiyi yaşayarak mı öğrenecekler? Oysa en temel ekonomik kurallar için Açık Öğretim iktisat kitaplarını okuyabilirler. Her ekonomi kitabında yazan bilgiler için ekonomi profesörü olmaya gerek yok.  

 

Lütfi Hocaoğlu








© 2024 - Akevler