Yeni anayasal sisteme hemen alışmak zorundayız
823 Okunma, 1 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

02.10.2018

"Cumhurbaşkanlığı Anayasal Sistemi"ne geçişi pek farkına varmadan gerçekleştiriyoruz... Mesela dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yasama döneminin açılış konuşmasını yaptığı Genel Kurul salonunda, Bakanlar Kurulu'na ayrılan bölüm yoktu. Zaten Cumhurbaşkanı da artık "Bakanlar Kurulu" demiyor "Kabine" diyor.


Kanunları kim yapıyor?
Yeni Cumhurbaşkanlığı Anayasal Sisteminin
 eski Parlamenter Sistemden en farklı yanını dün Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle anlatıyordu:
"
- Bildiğiniz gibi yeni yönetim sisteminde Cumhurbaşkanı'nın Meclis'e bütçe dışında kanun teklifi ya da tasarı sunma imkânı yok.
Kanunlar ancak sizlerin teklifiyle Meclis gündemine gelebiliyor." 
"
- Gerek AK Parti grubundaki, gerekse diğer partilere mensup milletvekillerimizin kanun teklifiyle ülkemize çok önemli hizmetler yapacağına inanıyorum."

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2018/10/02/yeni-anayasal-sisteme-hemen-alismak-zorundayiz

 

Yorum:

Şapkadan ne çıkacağını kestirmek mümkün görünmüyor

McKinsey skandalı ile bir kez daha öğrendik ki bu ülke milli bir yönetime sahip değil. Kanunlar hangi parti tarafından sunulursa sunulsun, onların eline de başka dillerden çevrilip verileceği için sonuç değişmeyecektir. Bakanlar Kurulu varken bile yönetilemeyen bir ülkenin tek adam eliyle yönetilebileceğini savunmak ve bununla mutlu olmak, nasıl bir sarhoşluktur anlamak mümkün değil.

Dün Türkiye’de ekonomik krizin olmadığı, dövizdeki dalgalanmaların ABD’nin müdahaleleri ile olduğu ve manipülasyondan ibaret olduğu iddia ediliyordu. Bugün öğrendik ki gemimizin dümeni o fitne yapmakla suçladığımız ABD’nin elindeymiş. Elindeymiş diyorsak kandırıldığımızdan, oyuna geldiğimizden değil bizzat kendi elimizle teslim ettiğimizden dolayı elindeymiş.

Şimdi bu tabloya bakın ve yarından ne beklediğinizi söyleyin lütfen.

 

 

 

Tayibet Erzen


YorumcuYorum
Ahmet Yücel
08.10.2018
20:57

Peygamber efendimiz, ''Ümmetimin fitnesi maldır.'' buyurmuşlar.

İslamı gereğince yaşayan kardeşlerimizi tenzih ederim, bugün çoğunlukla mala-mülke, makama-mevkiye, şana-şöhrete, nefsimizin isteklerine öncelik veriyoruz, kalplerimizde bu sevgiler Allah'ın emirlerine olan sevgimizin önüne geçmiş durumdadır. Yasaklarından yeterince kaçınmadığımız gibi, en büyük haramlara faize vb dört elle sarılıyoruz. Biz bu haldeyken takdiri ilahi de adalet ediyor. Biz nefsimizde olanı iyisiyle, doğrusuyla değiştirebilirsek, Cenabı Allah bizim yarınımızı değiştirecektir. Bunun da mutlaka olacağını ümit ediyorum. Belki yeni bir dünya savaşı sonunda Müslümanlar ve insanlar Kuran Düzeninden başka bir çözüm olmadığını göreceklerdir. HAK mutlaka tecelli edecektir, Batıl yok olacaktır.






Sayı: 486 | Tarih: 7.10.2018
Ahmet Hakan
Ey Suudi Kralı!
Mekke’ye hâkim olmak
833 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Yeni anayasal sisteme hemen alışmak zorundayız
Şapkadan ne çıkacağını kestirmek mümkün görünmüyor
823 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Türk petrolü
Gelecek, Semt Kooperatiflerinde
735 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Dünya da, Müslümanlar da İslâm’ın evrensel kozmopolis’i
Adil Düzenle yeniden hakkıyla müslümanlaşabilmek!
689 Okunma
Ali Bülent Dilek