TUZ KOKTU
812 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Uğur Dündar, 9 şubat 2018

TUZ KOKTU

 

1970'li yılların ilk yarısında bir pazar günü…
TRT'nin tek kanallı siyah-beyaz televizyonunda çok sevilen “Telespor” programı yayınlanıyor.
Sunucular, bana mesleği sevdiren ustalarımdan değerli ağabeyim Güneş Tecelli ve rahmetle andığım merhum Cenk Koray… Konukları ise “Dolandırıcılar Kralı” olarak ünlenen “Sülün Osman” lakaplı Osman Ziya Sülün…
Tadına doyulmaz sohbette Sülün Osman, Galata Kulesi, Haliç Köprüsü ve İstanbul Üniversitesi bahçesi gibi kamuya ait yerleri, büyük kazançlar sağlamak umuduyla “taşı toprağı altın” İstanbul'a gelenlere nasıl sattığını anlatıyor.

 

Yorum.

TRT; O yıllarda, chp zihniyetinin yönetiminde olduğunu göz önünde bulunduracak olursak şayet, hababam sınıfı sınıfta kaldı gibi sinema filimleri ile nesillerimizin  bilinçaltına yerleştirdiğiniz bombalar yetmemiş, tatmin olmamışlar, sahtekar, dolandırıcı, sülün osmana, Devlet televizyonu olan TRT de saatlerce süren program yaparak, temiz,saf, Anadolu insanlarını nasıl kazıkladığını anlattırarak, TRT ekranında,kahkahalar eşliğinde, milletimiz ile alay edilmiş,  dolandırıcıya ve  dolandırıcılığa itibar kazandırmayı da, uğur Dündar ın deyimi ile, tadına doyum olmayan sohbetleri ile taçlandırarak sahtekarlığı özendirmişler.Bu ve buna benzer saatler süren programlar yapmışlardır. Amaç aynı, Müslüman Türk milletinin, milli ve manevi hassasiyetlerini, okullarda, hababam sınıfına özendirerek, toplumda sülün osmana özendirerek, milletimizin inançlarını erozyona uğratmakta nispeten başarılı da oldular.


UD

Güneş

 Ağabey bir ara “Bu mesleği hiç bırakmayı denediniz mi, ya da tövbekar oldunuz mu?” diye sorunca “Vallahi her seferinde tövbe ediyor ama bazılarının suratına bakınca dayanamayıp bozuyordum” diyor.
Cenk Koray, “Peki suratlarında ne görüyordunuz?”deyince de “Alınlarındaki yazıyı görüyordum. Hepsinin alnında ‘beni kazıkla' yazıyordu” diye cevaplıyor.

 

Yorum

Şu diyaloğun içeriğinin açılımını yapmama gerek yok, burada Anadoludan gelen saf, tertemiz insanın anlındaki ihlası, samimiyeti, temizliği kötüye kullanan ve o tertemiz saf insanı keriz yerine koyarak, Mlletimizin mayası ile alay edenler, yıllardır haaala o günlerde aldıkları keyfe doyamamışlar anlaşılan.

 


UD

Söyleşinin

 devamında düşündürücü bir anısını da paylaşmadan geçemiyor:
“Şehrin taçları olarak bilinen yapılardan birini satmaya çalışıyordum! Derken yanında torunuyla yaşlı bir adam belirdi. Adam tam aradığım tiplerdendi. Ama son anda bir bahane uydurup satıştan caydım. Çünkü torunu, dedesinin kendisini İstanbul'a astım hastalığını tedavi ettirmek için getirdiğini, tüm paralarını hastane ve tedavi için harcayacaklarından parklarda sabahladıklarını söyleyince, vicdanım sızladı ve onları dolandırmaktan vazgeçtim…”

 

Yorum

Vay vay vay, sülün osmana bakarmısınız, nekadar da merhametli bir insanmış meğer, tarlada, kan ter içinde çalışarak rızkını temin edenleri hiç düşünemeden, acımadan, soymuş soğana çevirmiş ama, astım hastasında ve kıyamamış.

Mesaj süper, siz bu sülün Osman ve onun gibilerini tanıyamamışsınız, onlar vicdanlı insanlardır mesajı verilmiş burada.

* * *

UD

Hatırladığım kadarıyla sohbet birkaç bölüm devam etti. Usta sunucuların vermek istedikleri mesaj şuydu:

“Aman dikkat edin, ava giderken avlanmayın, hak etmediğiniz bir kazançla vurgun yapmaya kalkmayın, dolandırayım derken, dolandırılmayın!.. Yani ahlaklı olun!..”
Böylece TRT'nin yasayla üstlendiği görevi yerine getiriyor, toplumu her türlü kötülüğe karşı uyarırken, hakkaniyet sahibi, ürettiğiyle kazanıp yetinen erdemli bireyler olmaya özendiriyorlardı.

 

Yorum

Sülün osmanın yaptıklarını kahkahalar eşliğinde sunacaksın, milletin saflığını temiz duygularını suistimal eden ahlaksız dolandırıcıyı ekrana çıkarıp saatlerce süren, birkaç bölümlük programlar yapıp millet ile alay edeceksin, amatör sülünleri de pröfesyönel sülünlüğe özendireceksin, yıllar sonra da aklanmaya gayret edeceksin. Hiç değişmemişsiniz, sözcü gazetesi, günümüzün maneviyat sömüren sülün sözcüsü.

 

 

* * *UD

Aradan yıllar geçti, o eski Türkiye gitti, yerine Yeni Türkiye geldi!

* * *

Bir de öğreniyoruz ki, bir zamanlar halkı dolandırıcılara karşı uyaran yeni Türkiye'nin TRT'si neredeyse dolandırıcıların cirit attığı bir yer olmuş!..
Yapımcılar, dışarıdan iş getiren firmalar, hatta çaycılarla ilgili dolandırıcılık iddialarını bir kenara bırakıyor ve sizlere eşi görülmedik, hatta “İster İnan, İster İnanma” kitapları arasında baş yapıt olarak yer alabilecek son örnekten söz etmek istiyorum.
Sayıştay Raporu'na göre; TRT'de hukuk müşaviri olarak çalışan bir avukat, 9 yıl süreyle mahkeme masrafı gibi göstererek sahte belgelerle kurumu 3.3 milyon lira dolandırmış!
Dudak uçuklatan olay, Sayıştay'ın 2016 yılı TRT denetim raporuna şu şekilde yansımış:
“Kurumda avukat ve hukuk müşaviri olarak görev yapan bir TRT personeli, mahkeme masraflarının karşılanması amacıyla kurum muhasebesinden çeşitli tarihlerde almış olduğu avanslar karşılığında ya da avans almaksızın 06.03.2007 – 18.05.2016 tarihleri arasında 9 yılı aşkın süreyle, kurumla ilgisi bulunmayan dava dosya numaraları yazarak ve çeşitli mahkeme vezneleri tarafından usulüne uygun olarak düzenlenmiş resmi bir belge izlenimi vererek sahte belgeler düzenlemek suretiyle ve dava dosyalarına bilirkişi, keşif ücreti, vb. ücretlerin yatırıldığı posta çeki hesabı yerine kendi şahsi posta çeki hesabını kullanarak 3 milyon 337 bin 216 lirayı zimmetine geçirmiştir…”

* * *

Şu TRT'nin içine düşürüldüğü duruma bakar mısınız?
Dolandırıcılık haberi yapan kurum, dolandırıcılık haberlerinin konusu haline geldi!..

* * *

İtiraf edelim ki biz Sülün Osman'a “Dolandırıcılar Kralı” demekle haksızlık etmişiz!
Meğer Sülün, TRT Hukuk Müşaviri'nin yanında değil kral, çırak bile olamazmış!..

 

Yorum

Sülün osmanı ekranlarda meşhur ettiğiniz  yıllarda, chp zihniyetinin yönetiminde olan TRT ye, tarafınızdan yerleştirilen kadroların devamı olacak olan, sülün osmanın talebesi avukatın boynuzu, sülün Osman ın boynuzunu geçmiş, İşte; CHP zihniyeti nin yetiştirdiği kadrolar.sayın Dündar. Özrünüz kabahatinizden büyük.

NOT; Yorumlar,  Hüseyin BAĞDATLI ya aittir

 

 

 

Hüseyin Bağdatlı






Sayı: 452 | Tarih: 11.02.2018
Ergün Diler
Kayıp 879 Tır
Dünyaya Adil Düzen Türkiye ile gelecek
947 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Suriye ve Mısır’la ilişkiler gözden geçirilmeli vakit g
CHP 'YE DE ZEYTİN DALI UZATILIR MI?
836 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
‘Endişeli Vatandaşlar’ da ülkemizin kıymetini bilmelidi
Cennet vatanımız ‘Türkiye’
835 Okunma
Tayibet Erzen
Uğur Dündar
TUZ KOKTU
CHP NİN TUZUDUR,TRT DE KOKAN
812 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Tabipleri anladım da Barolar nereden çıktı
Odalar-Mesleki Dayanışma Ortaklıkları
788 Okunma
Lütfi Hocaoğlu