İşte CHP’nin olası 2019 adayları
849 Okunma, 3 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

28.08.2017

- KEMAL KILIÇDAROĞLU: Aday olmayı pek düşünmüyor ama yakın çevresinden “Artık rüştünüzü ispat ettiniz. Aday siz olmalısınız” türü yaklaşımlarla karşı karşıya... Eğer bu yaklaşımların etkisi altında kalırsa... Olabilir. Ama düşük ihtimal...

- YILMAZ BÜYÜKERŞEN: İsmi dolaşımda... Eskişehir’deki başarılarının seçilmesinde etkili olabileceği konuşuluyor. Kendisi ne düşünüyor? Tutar mı, tutmaz mı? Bunlar belirsiz.

- DENİZ BAYKAL: Aday olmak isterse ve bunun için bastırırsa... Önünde duran olmaz diye düşünüyorum. Referandum kampanyasının en etkili isimlerinin başında gelmesi, özgüvenini artırıyor.

- İLHAN KESİCİ: “Tayyip Erdoğan ile karşı karşıya gelecek olan adayın merkez sağa, cami cemaatine sıcak gelmesi gerekir” yaklaşımı, onun ismini öne çıkarıyor. “Ama Ekmeleddin Bey olayı?” dendiğinde... “İlhan Bey CHP’li” diye cevap veriliyor.

 

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

Çatı adayı CHP’liler bile televizyondan öğrenecek

Ahmet Hakan ve diğerleri CHP’nin 2019 adaylarını düşünsün dursunlar. Hatta CHP’liler de düşünsün dursunlar. Nasıl önceki adaylarını televizyonlardan öğrendilerse 2019 adaylarını da televizyonlardan öğrenecekler.

2019 adayı Sermaye tarafından tıpkı Fransa’da Macron’un hazırlandığı gibi çocukluğundan beri hazırlanıyor. Henüz kim olduğunu kimse bilmiyor. Sadece bir ekonomik krizi takiben Kemal Derviş gibi ortaya çıkarılacak ve büyük kurtarıcı (!) olarak Türkiye’ye gelecek. Geldiği zaman CHP’liler de Ahmet Hakan da diğerleri de öğrenecek yeni çatı adayın kim olduğunu.

Erdoğan da seçilmemek için elinden geleni yapıyor. Seçilmek için yaptığı her hamle onu seçilmemeye götürüyor. OHAL uygulaması ve sanki Erdoğan yapıyormuş gibi gariban insanlara da yapılan Fetöcü muamelesi bunların en başında gelenler. Bunların dışında çıkarılan kanunlar Sermaye’yi etkin kılıp küçük ve orta esnafı ezme üzerine kurulu ve sanki bunu Erdoğan bilinçli yapıyor izlenimi oluşturuluyor. Böylece yavaş yavaş ekonomik ve siyasi krize doğru ilerliyoruz ve farkında olmadan Erdoğan buna yelken açmış durumda.

İslamiyet’in en temel prensibi serbestliğin esas olması, yasakların istisna olmasıdır. Bu nedenle yasak bir fiilin cezası vardır ve yasak fiilin gerçekleşmesi önlenmeye çalışılmaz, sadece cezası uygulanır. Böylece insanlar yasak olan fiili işlemekten korkarlar. Bunun dışındakiler serbesttir.

Günümüz kanun sisteminde ise yasak esastır, serbest olan bir tanedir. O serbest olan uygulama dışında her şey yasaktır. Bu yasakları önlemek için koruma tedbirleri alınır. Yüzlerce kanun ve yönetmelik çıkarılır. Yüzlerce ve hatta binlerce memur istihdam edilir. Korkunç cezalar kesilir ve işletmeler kapatılır. Ama bu tek çeşit olan serbestlik herkes tarafından uygulanabilir bir serbestlik değildir. Bunu uygulamak için özel elemanlar istihdam etmeniz gerekir ve bunun maliyetini ancak Sermaye karşılayabilir. Böylece halk artık iş yapamaz hale gelir ve ancak büyük sermayenin işçisi olarak yaşamını idame ettirmek zorunda kalır.

İşte Erdoğan Kuran’ın getirdiği sistemi uygulayacağı yerde Sermaye’nin istediği kanunları çıkarmakta ve bunların iyi olduğunu zannetmektedir. Bunun sonunda ekonomik ve siyasi kriz meydana gelmesi kaçınılmazdır. Bu krizi takiben de Sermaye tarafından bir çatı adayın ortaya çıkarılacağı da aşikardır.

Allah sonumuzu hayretsin.

 

 

Lütfi Hocaoğlu


YorumcuYorum
Ahmet Yücel
07.09.2017
22:53

Sevgili Lütfi Hocaoğlu kardeşim,

Bu halkın içinde Kuran'ın istediği gibi yaşayan belki yüzde 30 ancak vardır. Sayın cumhurbaşkanımız Kuran'ın getirdiği sistemi uygulayacak olsa en başta, Müslümanım diyen % 70 lik kısım karşı çıkacaktır. 95 li yıllarda çok satan sermaye yanlısı bir gazete, ''KAHROLSUN ŞERİAT'' diye manşet atmıştı, ertesi günlerde tirajının düşmesi gerekirdi, tirajı düşmedi. Ak Parti 2002 den bu yana iktidar, halkın dini eğitim ve yaşantısında fark edilecek bir gelişme ve artış olmadı. Yaşantı yönünden yüzde 30 yüzde 70 oranı pek değişmedi.

Bununla birlikte, günümüze kadar din düşmanlığı yapan bir parti başta olacağına, sayın Erdoğan'ın başımızda olmasını hataları da olsa tercih ederim. Bir kısım Milli Görüşçü kardeşlerimizin Ak Partilileri tekfire varan hakaretlerine şiddetle karşı çıkıyorum. Biz Saadet Partisinin seçim ittifakı yaparak Meclise girmesini arzu ediyoruz, onlar biz gelene kadar, sayın Erdoğan başkanlığında Ak Parti başta kalsın diyemiyorlar.

Sayın cumhurbaşkanımız peygamber değildir, elbette hataları da olacaktır. Geçen gün Milli Gazetenin sitesinde, Isparta'daki coco cola fabrikasının açılışını cumhurbaşkanımızın yapmış olması dolayısı ile, haberin altındaki okuyucu yorumlarını okudum, hakaret içerikli yorumların yayınlanmasına üzüldüm. Coco cola fabrikasının açılışı ile ilgili anket vardı, bir de Ispartalılara anketle sorsalardı. İşsiz güçsüz olan kaç kişi burada iş buldu, bilmiyorum fakat bunlar da önemli olsa gerek. Coco colanın onuncu fabrikası olmuş Türkiye'de bu fabrikayla birlikte.

Bir hadisi şerifte, ''NASILSANIZ ÖYLE İDARE EDİLİRSİNİZ.'' buyrulmuştur. Biz Kuran ve sünnete uygun olarak yaşamaya çoğunluk olarak dikkat edersek, o zaman idarecilerimiz Kuran'ın getirdiği sistemi uygulamaya başlamış olacaktır.

ALLAH'IN SELAMI, ALLAH'IN KELAMININ YERYÜZÜNE HAKİM OLMASINI İSTEYEN TÜM MÜSLÜMANLARIN ÜZERİNE OLSUN.

Lütfi Hocaoğlu
08.09.2017
20:08

Selamun Aleyküm Ahmet Abi,

Kuran'ın getirdiği sistemi uygulasa inan ki kimse karşı çıkmayacak. Ama bizim insanlarımız Kuran'ın getirdiği sistemi uygulamıyorlar. Kuran'a bakmıyorlar bile. Kafalarında öyle bir sistem var ki diğer insanları kendi istedikleri gibi yaşatma üzerine kurulu.

İşte bu nedenle kahrolsun şeriat dedikleri şeriat zaten şeriat değil. Bizimkilerin sandığı şeriat başka bir şey. Gerçek şeriata kimse karşı çıkmaz. Gerçek şeriatta baskı olmaz, zorlama olmaz.

Ama Erdoğan'a çevresinde onu kuşatmış olan insanlar şeriatın dışında ne gerekiyorsa onu yaptırıyorlar maalesef.

Ahmet Yücel
09.09.2017
01:14

Aleykümselam Lütfi Hocaoğlu kardeşim.

Bu millet çoğunluk olarak inandığı şeriatı yaşamıyor, yaşadığını şeriat zannediyor. Bana göre, bu zamanda vb cümlelerle yaşadığı şeriatı savunmaya başlıyor.

Batıcılık akımları ile başladık, ırkçılık akımlarıyla birleştirdik, dünya sevgisi, makam mevki sevgisiyle dolduk. Allah için sevmeyi, Allah için buğz etmeyi unuttuk. Particilik sevdasına tutulduk, kendi partimizden olmayan Müslümanları tekfir etmeye ve onlara buğz etmeye başladık. İçki, kumar, faiz, zina, rüşvet, hırsızlık, aldatma, öldürme, intihar vb ne kadar haram varsa sarılır olduk. Allah'ın emri cihatı unuttuk. 

Şüphesiz bir millet kendilerindeki iyi hali değiştirmedikçe Allah da onlara verdiği nimeti değiştirmez.(Ra'd-11)

''Nasılsanız öyle idare edilirsiniz.'' Hadisi şerif

Bu ayet ve hadislere baktığımızda, biz yeniden özümüze dönmeden Şeriat gelmez, diye düşünüyorum.

Sayın Erdoğan'ın, ''DİNDAR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ.'' sözü vardı. Manevi eğitim reformu yapılmadan dindar nesil yetiştirilemez. Bu sözün gerçekleşmesi için Ana okullarından başlayan seviyelere göre uygulamalı manevi eğitim verilmesi gerekir. Orta okul ve liselerde imam hatip ayrımını ortadan kaldıracak şekilde bir manevi eğitim programı bütünlüğü sağlanacak eğitim verilmelidir.

Allah, cümlemizi rızası doğrultusunda çalışanlardan ayırmasın.

Selamlar, sevgiler, hürmetler.






Sayı: 429 | Tarih: 3.09.2017
Ergün Diler
Eller tetikte
Yanılıyorlar
919 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
İşte CHP’nin olası 2019 adayları
Çatı adayı CHP’liler bile televizyondan öğrenecek
849 Okunma
3 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
İçeride “hukukun üstünlüğü” dışarıda ise “kuvvet üstünl
Bindik bir alamete, gidiyoz…
846 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Dünya bizi bekliyor… İyi hazırlanmalıyız…
Bize devrimin yolları!
754 Okunma
Ali Bülent Dilek