Kontrollü ve kontrolsüz darbeler hangileridir?
888 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

07.04.2017

Siyasi sözlüklerde artık "Kontrollü darbe" diye yeni bir kavram var... Hatırlanacağı gibi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu geçenlerde 15 Temmuz darbe teşebbüsünü "Kontrollüdarbe" olarak nitelemişti. Kılıçdaroğlu 15 Temmuz darbe girişiminin FETÖ ya da CIA tarafından değil, bizzat darbenin hedef aldığı AK Parti iktidarı tarafından kontrol edildiğini iddia etmişti.

Ruh hastası mı?
Bu tür yeni kavramları herkesin hemen benimsemesi kolay değil. Nitekim Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş "Darbe girişimi darbe girişimidir. Bunun kontrollüsü kontrolsüzü olmaz. Bunun üzerinden şike yaparak ikbal elde etmeye kalkana 'ruh hastası' denir" diyerek bu kavramın mucidinin ruh hastası olabileceğini hatırlatmıştı.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/04/07/kontrollu-ve-kontrolsuz-darbeler-hangileridir

 

Yorum:

Asla ulaşmak başka, kendi aslını oluşturmak başka

İslam’ın terör kavramıyla aynı cümlede kullanılması ne kadar abes ise darbenin kontrolle tasnif edilmesi de o kadar saçmadır.

Darbe başlı başına kontrolden oluşan bir eylemdir. Başarısız olmuş veya baştan beri o sonuca göre düzenlenmiş bir eylemden sonra yeni bir literatür bulmuş gibi sevince ve heyecana kapılanları anlamak mümkün değil.

Darbe gibi geri dönüşü mümkün olmayan bir kavramı sanki basit bir politik hamleymiş gibi düşünenler aslında neyi kamufle etmek peşindeler?

Neyse ki bu suni kavram kargaşasını fark eden siyasiler var da işe deli saçması olarak noktayı koyabilmişler.

15 Temmuz darbe girişimini irdelemeye, arka planda olanları görmeye, anlamaya ve göstermeye cesareti olmayanlar gündemi başka şeylerle doldurma derdine düşerler. O gece yaşananların ardından birbiriyle çelişen onlarca durum ve nihayetinde cevap bekleyen onlarca soru var. Asıl gazetecilik, bunların üzerine gitmektedir derim.

 

 

Tayibet Erzen