PYD’li Yarbay
1119 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

02.09.2016

1- PYD’li Yarbay

15 Temmuz’u İncirlik Havaalanından 4 Amerikalı general yönetti. Bunlardan biri PYD’li bir generaldi.  15 Temmuz’dan sonra CIA temsilcileri Fethullah Gülen’in yanına gittiler. Onunla iadeyi görüştüler. Onu geri verme niyetinde olmadıklarını bildirdiler.

-  İncirlik Havaalanından yöneten dört Amerikan generalin üzerinde durulmalıdır. Bunlar emekli mi? Oradaki Türk subayların haberi oldu mu? Şimdi Gülen’in iadesi yerine İncirlik Havaalanı üzerinde durulmalıdır. Sovyet tehlikesi olmadığına göre bu havaalanı kim için vardır? NATO üssü mü, Amerikan üssü mü? Varşova Paktı olmadığına göre kime karşı pakt. Türkiye bunun neresinde? Bir savaşta değişik devletler grup olup savaşı yapabilirler. Mağlup ettiklerini yağmalayabilirler ama uluslararası devamlı ordu yanlıştır. Tek dünya devletine gitmedir. İnsan fıtratına aykırıdır.

 

2- Hayalet darbesi

15 Temmuz’da büyük oyun sahneye kondu ve devam ediyor. Cevabını bilmediğimiz pek çok soru var. Irak’ta Amerikalılar Türklerin başına çuval geçirdiler. Genelkurmay teslim olmalarını bildirdi. Bunları kurtarmak için Tuğgeneral Mehmet Partigöç 11 askerle Irak’a girdi, o komutan şimdi darbeyi yönetti. Onun imzası ile yayınlandı. 28 Şubat’ın MİT genel sekreteri İlhan Kılıç Paşa’dır. Çocukları iş yaparken sıkıntıya düşmüş, sarışın hanım kurtarmıştı? Nereden bilmişi?

- Evren’den sonra Türk Ordusu Türk halkına dönmüştü. İslam karşıtlığını bırakmıştı. Şeriatçı Erbakan’a karşı ılımı İslamcı olan Sermaye ile ortak Gülen ordu tarafından desteklenmiştir. Burada anlaşılmayan bir şey yoktur.

Partigöç Paşa’nın karargâhta darbeyi yönetmesi normal bir olaydır. Darbenin olacağını, CIA Rusya’ya haber verdi. Rusya da Türkiye’ye bildirdi. Ordu darbeyi erkene aldı. Kendisi yaptı. Partigöç benzeri askerleri kullanmak zorunda idi. Darbeyi Gülen yapmadı, Sermaye’nin İncirlik’teki generalleri yaptı. İncirlik’teki ışıkları belki de CIA generali kapattı.

 

3- Hangar havası

Hangardaki uçağı Google’un sahibi bile bilmemekteler. Kendilerinin kullanmadığı pahalı uçağı alıyorlar.

- Düşmanın çalışma tarzlarını öğrenip ona göre tedbir alınabilir ama hastalığın tedavisi ilaçla yapılır. Mikrobu yok ediyorsun. Mikrobun faaliyetini engellemekle hasta tedavi edilmez. Mikrop yok olsa bile etkisiz hale getirilmelidir. Dünyada Sermaye ile devletler arası savaş vardır. İki bakımdan devletlerin yanında yer almalıyız. Bir; devletler haklı oldukları için onların yanında yer almalıyız. İki; bu savaşı devletler kazanacaktır, onun için onların yanında yer almalıyız. Sermaye çökünce hangar yıkılır, uçaklar bizim olur. Sermaye’yi yıkmanın tek yolu vardır. O da karşılıklı para çıkarmaktır. Bunu da para olarak sent bonolarını kullanmakla sağlarız. Yazılar çözümlere yönelmelidir.

 

4- 30 yıl önce

Gülen önce Sovyetler’in yıkılacağını bildirdi. 30 yıl önce Türkiye dahil 20 ülkenin bölüneceğini bildirdi. Sonra Arap Baharı oldu. Sonra bir Amerikalı general “Türkiye bölünecek.” dedi. 15 Temmuz bunun uygulaması idi.  Darbe Amerikan görünümlüdür ama darbeyi yapan İngiltere’deki Sermaye’dir. Obama’yı Çin’de hayal kırklığına uğratan da Sermaye’dir.

-Karagülle yarım asra yakın zaman önce “Sosyalizm yıkılacak liberalizm olacak, kapitalizm yıkılacak sosyalizm olacak.” diye yazdı. Birincisi gerçekleşti ikincisi de gerçekleşmektedir.  Sermaye ile ABD arası açıktır. Dünyada Sermaye’nin yanında bugün İngiltere Birleşik Krallığı vardır. Ortak pazardan ayrılıyor. ABD ile birleşiyor. İki başkan adayı da Sermaye taraftarı görünüyor. ABD ile dünya savaşacaktır ve ABD yenilecektir. Çin ABD’nin yanında yer alsa da İran ve Türkiye bir olur. Rusya ve AB savaşırsa Müslümanların yer aldığı taraf galip gelir. Çin sosyalizmi sona erer. Çin’de 300 milyon ezilmiş Müslüman var. Çin halkı da sosyalizm zulmünü unutmamıştır. Çin ABD yanında yer almayacaktır.  Türkiye’ye gösterdiği itibar bunu belirtiyor. Obama’ya yapılan, Obama’ya hakaret değil, ABD’ye hakarettir. Sermaye’nin ölüm çırpınışlarıdır.

 

5- Hangarın kapısı

Hangar ve uçak ortakları tekzip ediyorlar. Duyuyoruz ama neden tekzip ettiklerini anlamıyorum.

- Her hareket halka bir yankıyla çıkar. Kendisini kabul ettirmek ister. Bazı hareketleri de bu maksatla saklar.  Her harekette istismar eden olur. Kötüye kullanan olur. Bir çatışma sonunda bir taraf mağlup olur. At izi it izine karıştırılmaz.  Gülenci olmak onu kapalı açık olarak destelemek ayrı şeydir. 15 Temmuz darbe harekâtına katılmak ayrı şeydir. Darbe suçtur. Destekleme meşrudur. İki büyük hata yapılıyor. Darbe öncesi veya sonrası cemaati destekleyenler suçlu sayılıyor. Oysa suçlu bulunmalı ama cemaate dokunulmamalıdır. Bu suçlu Gülen ise onu asarız ama Risale-i Nurlara saldırmak eli yakabilir.

İkincisi; savaşların kuralı vardır. Savaş sonunda galiplerle mağluplar bir masada otururlar, galiplerle anlaşmaya varılır. Mağluba gereken ceza verilir. Ondan sonra da eskiler unutulur. Galip geldikten sonra savaşa devam etmek demek biraz sonra yenilmek anlamındadır. Tarihte birçok kazanılan zaferde yağmalama amacı ile savaşa devam edilmiş sonunda savaşın kaderi ters dönmüştür.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Yapılacaklara Bakmak Gerek

Geçmiş geçmiştir. Geleceğimizi düzenlemeliyiz. AK Parti Sermaye’nin dolduruşuna getirilerek Cemaat’e saldırmıştır. Önce ışık evlerini kapatmış, sonra dershaneleri kapatmış, yurtları kapatmış, okulları kapatmış, üniversiteleri kapatmıştır. Bankasını kapatmış, televizyonunu kapatmış, radyosunu kapatmıştır. Bunlar müesseselerdir. Müessese suçlu olmaz o müesseseyi yönetenler suçlu olurlar. Yazarlar suç işlemiş, gazete kapatılmıştır. Banka müdürleri suç işlemiş, bankalar kapatılmış. Bu nasıl mantıktır?

Sermaye’nin etkisiyle bunları yapan iktidara karşı da Cemaat örgütlenmiş, onlar da nefsi müdafaa refleksinde karşı saldırıya geçenlere alet olmuşlardır. İki taraf da aynı derecede suçludur. Kişiler suçludur. Kurumlar değil.

Sermaye kişileri değil kurumları tasfiye edip kendi kuramlarını canlandırmak istiyor. Bugünkü iktidar da buna alet oluyor.

Yapılacak iş çok basittir. Işık evleri tekrar faaliyete geçmelidir. Dershaneler, yurtlar açılmalıdır. Okullar, üniversiteler faaliyete geçmelidir. Banka yeniden suçsuz sahiplerine iade edilmelidir. Televizyon, gazete, radyo faaliyete geçmelidir. Eşya suçlu olamaz. Geçici olarak tarafsız adil kayyumlar atanırlar. Bunları çökertmek için değil bu müesseseleri kötü yöneticilerden korumak için yapılır.

Ondan sonra hakemlerden oluşan adil yargı müessesi kurulur.  Soruşturma kurumları oluşturulur. Yargılanır. Suçlular cezalandırılır. Yahut yararlı görüşü olanları devlet affedebilir. Bu, bu kadar basit ve sadedir. Bunun dışındaki uygulamalar 15 Temmuz’u tertip edenlerin ekmeğine yağ sürmektir.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 378 | Tarih: 11.09.2016
Ergün Diler
PYD’li Yarbay
Yapılacaklara Bakmak Gerek
1119 Okunma
Süleyman Karagülle
Emre Kongar
Kim kimi aldatıyor?
At İzi, İt İzi
999 Okunma
Vahap Alma
Mehmet Barlas
2’nci cumhuriyet terörü yok etmeli
Nush ile uslanmayanı…
864 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Gecikmiş bir ‘Allah’ın lütfu’ yazısı
Adil Düzene hazırlık
862 Okunma
Lütfi Hocaoğlu