Türkiye’nin Rolü
1078 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

08.07.2016

De Geulle NATO’nun askeri kanadından çekildi. Sarkozy terörden çekindiği için askeri tekrar NATO’ya dönmek istedi. Gorbaçov, NATO ve Varşova paktlarını yıktı. Sosyalizm, Kapitalizm çatışmasını sona erdirdi.  Yeni savaşçılar aranıyor. İngiltere ile ABD Sermaye’nin emrinde anlaştı. Dolarlar ABD’de toplanacak, ortak askeri güç oluşturulacak ve dünya iki devletin önderliğinde hüküm sürecek. Avrupa Birliği ile Putin yerle bir edilecek. Türkiye önemli. Bakalım ne olacak?

- Faizli sistem nakıs istihdam varsa, işyerlerinin kurulması için gereklidir ve yararlıdır. Faiz ile yeni işyerleri kurulur işsizlere iş bulunur ve ekonomi denge içinde büyür. Başlangıçta Avrupa işsizdi, uygarlık orada doğdu. Orası tam istihdam sağlayınca İngiliz Krallığında dünya fethedildi. Faiz böylece otlayacak alan buldu. Ondan sonra krallıklar yıkıldı. Avrupa müstemlekeciliği başladı. O da doyunca yeni otlak için Sovyetler yıkıldı. Yetmedi, Çin ile uzlaşıldı. Sonuçta kara bitti.

Bugün faizli Sermaye sıkıntıda, yeni işçi bulamıyor. Sermayesini yatıracak alan bulamıyor.  Birinci ve İkinci Cihan savaşını çıkarıp uygarlığı yıkarak yeniden faize yatırım yeri açmak istiyor.  Bunu da Sermaye başaramıyor. Niçin savaşa gidilemiyor?

Erbakan’ın ortaya çıkması ile dünya uyandı. Artık Sermaye’nin dolduruşu ile savaşmıyor.  Sermaye dünyayı ikiye bölmek istiyor. Önce Türkiye ile İran kapışacak, İslam alemi ikiye bölünecek. Sonra ABD ve Çin birer kutup olacak.  Rusya ve Avrupa da bölünecek. Biri bir tarafta diğeri diğer tarafta olacak.  ABD ile Çin birleşirse sonra Sermaye hakim olmaz. Türkiye ile İran bir olursa, Çin ve ABD bir olsa da AB ve Rusya’yı yenemez. Bunun iki sebebi vardır. ABD’nin karada savaşma kabiliyeti yoktur.

Türkiye ve İran Avrupa Birliğini bırakıp, Rusya’yı bırakıp onun yanında yer almaz. İslam alemi Avrupa-Rusya yanlısı olur. Bu da ABD ve Çin’e karşı durmaya yeterli olur.  Dolayısıyla üçüncü Cihan savaşının kilit noktası İran ve Türkiye’dir. Bunlar bir olduğu müddetçe üçüncü cihan savaşı çıkmaz. Humeyni, Erbakan bu barışın temelini attılar. AK Parti de devam ediyor.

Türkiye’nin İran’a karşı cephe alması için Erdoğan’ın gitmesi gerekir. Ordunun içeriyi görmesi gerekir. Muhalif partilere tavsiyem vardır. Gelin Sermaye’nin oyuncağı olmaktan çıkın. Hep birlikte Sermaye’nin karşısında devletler bir olalım. Çin de ABD de bizimle beraber. Sermaye belasından insanlığı kurtaralım.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

İki Hanım

Sermaye Türkiye’de ve ABD’de erkek yöneticileri yola getiremedi. Şimdi iki hanım üzerinde oynuyor. Clinton ve Akşener. Bunların ikisi de dünyanın iyi niyetli başarılı siyasetçileridir. İyi insanlardır. Şimdi Sermaye onları tek taraflı olarak destekliyor. Onlar da ses çıkarmıyor. Başarılı olacaklarını bilemiyorum. Ancak başarılı olsalar bile bu hanımların Sermaye’nin oyuncağı olacaklarını sanmıyorum. İkisi de tuzak kurulduğunu bilmektedirler. Meral Hanım Parti’ye hakim olsa bile MHP’nin AK Parti’ye cephe alabileceğini hiç sanmıyorum. Bunu istese de başaramaz. MHP köklü bir partidir, kolay kolay dolduruşa gelmez.

Bayan Clinton’un geçmişte Sermaye ile sıkı dostluğu olduğu görülür.  Bay Clinton, Obama geleneği Bayan Clinton’un kendisi istese de Sermaye’nin istediğini yapmaya manidir.  Türkiye siyasetini belirlemelidir. Türkiye Sermaye’ye karşı olmamalıdır. Sermaye’nin karşılıksız dolarına ‘dur’ deme siyasetini gütmelidir. Sermaye’nin ekonomi dışında ilme, dine ve siyasete karışmasına ‘dur’ demelidir. Önce Türkiye de ‘dur’ demelidir. Sonra komşuların da Avrupa Birliği’ne ‘dur’ deme zamanıdır.

Türkiye bir cepheye katılmamalı. Türkiye barış cephesini kurmalıdır.

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 369 | Tarih: 10.07.2016
Ergün Diler
Türkiye’nin Rolü
İki Hanım
1078 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
İlk Rus kafilesi Antalya'ya inerken herkes ağlıyordu
Misafir mi müşteri mi?
1013 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Yazı yok
Tek çare, İslam
923 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Küresel sistemde İngiliz-Yahudi kapışması!
Ezberle rahatla, şeytana sığın!
902 Okunma
Ali Bülent Dilek