Yeni eski savaşı
1152 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

27/05/2016

1-

Bahçeli; Ankara, Washington ve Pensylvania üçgeni ile hareket ediyor. Geçmişte hep dışarıda alınan kararlarla yönetiliyorduk. Ancak şimdi kendi kendimizi yönetiyoruz.

-Medeniyetler binyıl yaşar. İslam medeniyeti M.S 1000 yıllarında medeniyet olarak oluştu. Medeniyetin yükünü Karahanlılar, Gazneliler ve Selçuklular taşıdılar ama halifeler Araplardı. 1500 yılarında İslamiyetteki hakimiyeti Osmanlılar devraldılar. İslam uygarlığının çöküş yarım bin yılını Osmanlılar yaşattılar. Avrupa uygarlığının kaynağı Osmanlılar oldu. Osmanlıların bugünkü uygarlıkta çok önemli Rothschild vardır. Batıda İslam yönetim şeklini öğrettiler. Çok dinli devlet şekli ve bir dinde olanların ayrı devlet olma özelliği. Üçüncü bin yıl uygarlığının kuruluş hazırlığını yaptılar. Kendileri gitti ama yerlerine Türkiye, Mısır, Irak, Suriye, Arabistan gibi devletleri bıraktılar. Türkler uysal halktır. Hep başkalarını dinler gözükür. Onların dediklerini yapar sanırsınız oyun oynarlar. Tanzimatla üçüncü bin yıl uygarlığının temeli atıldı. Meşrutiyetle kapanmış olan İslam kapısı açıldı. Cumhuriyetle Anadolu’da azınlık kalmadı. Demokrat Parti ile Türkiye tarım döneminden sanayi dönemine geçti. 60 müdahalesi ile çok partili anayasa geldi. Evren ile İslamiyet’e dönüş oldu. Özal’la liberal ekonomi doğdu. Çiller’le ekonomide dışa açıldı. Erdoğanlı, Müslümanlar yönetime geldi. Dünyada Cemaat onun desteği ile okullar kurdu. Kim kazandı? Hep biz kazandık. Çünkü ulusumuz Allah’a teslim olmuş ulustur. İşler onun lehine dönmektedir. Sovyetler yıkıldı, kim kazandı? Kapitalizm yıkılıyor. Kim kazanacak?

 

 2- Günün Fotoğrafı

Tüm Müslüman ülkeler bölünüyor, devletçikler haline geliyor. İran ve Türkiye’de şimdilik söz yok,  Merkel Türkiye’de mekan tuttu. Büyüyeceğiz.

-  Sermaye’nin bir planı vardır. Ortadoğu’yu kırk küçük devlete bölmek, hepsinin nüfusu İsrail kadar olmalı. Diğer devletleri İslam’dan tecrit etmek. İsrail’i atom ve füzelerle techiz ederek güçlü orta devletler birliğini kurmak. Böylece dünyanın merkezini, Ortadoğu’dan Sermaye ile yönetmek. Sorunlu iki devlet vardır. İran ve Türkiye. Bunları da yola getirmek için, aralarında savaş çıkarmak gerekir. Bizim belki yirmi yıl önce söylediklerimizi şimdi CIA’nın planı olarak Diler anlatıyor. Türkiye ve İran’ın yapacakları işler var; oturup Ortadoğu’nun haritasını yapmak. Öyle bir harita olmalıdır ki Ortadoğu halkları memnun olmalıdır. Etkin devletlerin de hoşuna gitmeli. Bu haritayı bizzat Ortadoğu halkı çizmelidir.

 

3-  Üst akıl!

Bernie Sanders; Bayan Clinton’un rakibi, ABD’de Sermaye’ye karşı direnen, etkili olmakla beraber basında yer almayan kimsedir.

-  Amerika’yı Endülüs’ün varisi olan İspanyollar keşfetti.  Kuzey Amerika’ya İngilizler ve Fransızlar yerleştiler. Güneyde ise İspanyollar ve Portekizliler. Amerika kıtası bakir bir doğaya ve bol altın külçeye sahipti. Sermaye bundan yararlandı. Bugünkü uygarlığı kurdu. Amerikan halkı İngilizlere isyan etti. Amerika’da bir İngiliz devletini kurdular. Sermaye orasını merkez yaptı. Amerikan halkını dünyaya hakim kıldı. O zaman Amerikan halkı uyanmaya başladı.  Seçimlerde Demokratalar ve Cumhuriyetçiler eşit oy almaya başladılar. İki defa mahkeme kararı ile cumhuriyetçiler kaldı. Sonunda demokratlar %5 kadar fark attılar. Mahkeme kararı işe yaramadı. Demokratlar önce deniz kıyılarında oy aldılar. Gittikçe içeriye doğru yayılmaya başladılar. Yani Sermaye’ye karşı direnme tüm dünyada yaygınlaşmıştır. İlk savaşı başlatan Erbakan olmuştur. İran, Rusya, AB, Çin, sonunda ABD de katılıyor. Obama’yı o hareketler başkan yaptı. Güney Amerika uyanıyor. Hindistan ve Uzakdoğu şimdilik sinmiş bir şekilde.  Sermaye’nin ömrü sona ermektedir.

 

4- Titanik batıyor!

İngiltere’de yüz general AB’den çıkalım diyor. AB parlamento başkanı Türkiye’ye tehditler savuruyor. Merkel Türkiye’ye geliyor.

- Avrupa Birliği ikinci cihan mağlubu Avrupa devletlerini yeniden bağımsız hale getirmek için kurulmuştur. Sermaye Fransızlarla Almanları savaştırıp sonunda İngilizleri kullandı ve Avrupa’yı yönetiyordu. Bunu gören De Goll Almanlarla anlaştı. Avrupa Birliği’ni kurdu. Devletleri olmayan Almanlar dünyada bu sayede güçlü devlet oldu. Avrupa Birliği kuvvetle değil istekle kurulmuştur. Sermaye’yi içeriden vurmak için İngiltere’yi bir paralel olarak AB’ye soktu. Kara Avrupa’nın hâkimiyetini kırmak için Türklerle İngilizleri birleştirerek Kara Avrupa’sını devirmek isteyen Sermaye baştan Türkiye’nin AB’ye girmesini destekler. Türkler ise Kara Avrupa taraftarı olunca kapıda bekletiyor. AB batmaz.  AB Kuran uygarlığının gelmesinde belki en çok katkısı olan ülke olacaktır. ABD ile AB’nin arasını açmak isteyen Sermaye başaramayacaktır. Soros, AB-ABD çatışmasından yararlanarak eski İngiliz hâkimiyetini kurmak istiyor. Geçti Borun Pazarı.

 

 

5- Asıl Kavga

Ortadoğu’yu onar milyonluk devletçikler haline sokup İsrail imparatorluğunu kurmanın ötesinde,  dünyada süper güçleri de dağıtıp dünyayı küçük devletler haline getirip bunları aralarında savaştırmak istiyorlar.

-   Sermaye önce din savaşlarını rejim savaşlarına çevirdi. Akevler’de başlayan İslami uyanış Erbakan’la dünyaya anlatıldı. İran inkılabı oldu, Gorbaçov inkılabı oldu, Obama’nın inkılabı oldu. Dengesini kaybeden Sermaye önce kendi aralarında savaştırır. Sonra da hiç biri ne yapacağını bilmiyor. Çelişkili akımlar vardır. Asıl kavga Sermaye’nin ölüm döşeğindeki çırpınışlarıdır.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

 

Yorum:

 

Dünya Kuran’a kulak vermelidir

İkinci bin yıl sona erip üçüncü bin yıla geçerken, ikinci bin yılın dengesi bozulmuştur. Uygarlaşmak için gerekli olan merkezi yönetim ikinci bin yılın hakimi olmuştur. Sermaye ve siyaset dünyayı yönetmiş ve bugünkü uygarlık doğmuştur. Yapacaklarını yapmış, üçüncü bin yıl hak uygarlığı doğmaktadır. Birinci Kuran uygarlığı, kuvvet uygarlığına dönüşmüş olan batı uygarlığı kemale ermiş zevale doğru gitmektedir. Bu gerçeği herkes görmeli ve üçüncü bin yıl Kuran uygarlığına doğru kendisini ayarlamalıdır.

Önce tekel sermaye bu gerçekleri görmeli ve sermayeyi iki tekel kaleden kurtarmalıdır. Bizzat kendileri dağılmalıdır. Varlıklarını başka türlü sürdüremezler. Bunun için Sermaye Kuran uygarlığı üzerinde araştırma yapmalı ve ona göre kendisini ayarlamalı.

Siyasette beş büyükler aslında dört etkin güçtür. Fransa AB’yi temsil eder, İngiltere ABD ile AB arasındadır. Arada olanlar ya etkisiz hale gelirler yahut tam etkili olurlar. Şimdilik etkisiz haldedir. Bunlar da etkinliklerini birlik içinde sürdürmelidir. Avrupa Birliği gibi olmalıdırlar. Rusya dağılmıştır. Çin de kendisini yenilemelidir. Bağımsız devletler birliği haline gelmeli. Güney Amerika birlik olmalı, Afrika ayrı birlik olmalı. Hindistan, Pakistan ve Bangladeş ayrı birlikler olmalı.

Kuran’a dayanarak hazırladığımız Adil Düzen’e göre İnsanlık Anayasasında bütün bunlar yer almıştır. Sermaye de siyaset de ilme ve dine hükmetmekten vazgeçmeli. Bağımsız tarikatlar ve medreseler oluşmalıdır. Devlet bütçelerinden pay ayrılmalı ama bağımsız olmalılar ve çok partili, çok sermayeli, çok mezhepli ve çok ekollü bir dünyayı kurmalıyız. Yerinden yönetim, hakemlerle yargı üstünlüğü, gümrüksüz vizesiz bir dünya kurmalıyız.

Tevrat ve Kuran’sız bu işleri başaramazsınız. Gelin iman edin. Müslim olun.

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 363 | Tarih: 29.05.2016
Ergün Diler
Yeni eski savaşı
Dünya Kuran’a kulak vermelidir
1152 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Kaybedecek vaktimiz yok: İnsana “yatırım” yapmadan aslâ
İnsana yatırımı yapacak insanlar üretmek!
1046 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Avrupa Birliği’nin insani değerleri ve gerçekler
İçe dönüş zamanı
1025 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Yıldönümünde Gezi'ye dair soru ve cevaplar
Gezi’ye dair diğer cevaplar
989 Okunma
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler