La Haye divanında Esad’ın avukatı Putin mi olur?
1343 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

Suriye'nin Beşşar Esad'ı için "Armut çürük olduktan sonra ha dalda durmuş ha yere düşmüş ne fark eder ki" demek, en doğru tanımı yansıtmaz mı? Şimdi Ukrayna'daki kuşatılmışlığının rövanşını Suriye'ye girerek almaya çalışan Putin, bu çürük armudu hangi tezgâhta pazarlayabilir ki?

Bu arada olan Suriye halkına oluyor...
Bizdeki gezi zekâlılar bu coğrafyada oynanan oyunların bilincinde olsalardı ve bize de yansıyan terör tırmanmasının şakşakçıları olmasalardı, tabii ki çok iyi olurdu... Ama tarih bu tür ahmaklıkların da öyküsü değil mi? 

Bu bir genocide mi? 
Tabii bir de, şimdi Rusya'nın da failleri arasına katıldığı ve Suriyelileri hedef alan insanlık suçunun niteliğini belirlemek meselesi var... Bu konuda kitleler genel olarak "Genocide" kavramının ötesine pek bakmaz.
Yunancada "Genos" ırk ya da kabile anlamına gelirmiş. Latincede de "Cidere" öldürmeyi ifade edermiş. "Soykırım" suçu, "Etnik, dinsel ya da ulusal bir grubun kısmen veya tamamen sistemli tahrip edilmesi fiili" olarak tanımlanıyor. 

Tamamı http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2015/10/03/la-haye-divaninda-esadin-avukati-putin-mi-olur

 

Yorum:

Lider görmek isteyenler Putin’e baksın

Çok uzağa gitmeye gerek yok. Gezi olaylarına kadar şöyle bir uzanalım. Tüm dünya Türkiye’den nasıl bahsediyordu, bir hatırlayalım.

Doğa düşmanı ülke, özgürlük karşıtı ülke, dikta rejimine boyun eğmiş ülke, gerici ülke…

Tabii tüm bunları yanlı basının, yalan yanlış haberlerle yapmış olduğu servise borçluyuz. Bugün de aynı şey yapılıyor. Doğuda PKK yanlılarının yaptıklarına halk ayaklanması diyorlar, “Kürtler Türkiye’de eziliyor, zulme maruz kalıyor, ırkçılık yapılıyor” deniyor. Oysa böyle olmadığını, terör yanlısı grupların ortalığı yakıp yıktığını, kamu ve şahsi mallara zarar verdiğini, insan canına kastettiğini gayet iyi biliyoruz. Gel gör ki tüm dünya bunu bambaşka yoruyor. Acaba neden?

Suriye’de yapılan da bu olabilir. Bize servis edilen Esed’in katliam yapıp masum halkı öldürdüğüdür oysa adam ülkede isyan çıkaranlara karşı polisiyle, ordusuyla önlem alıyor olabilir. Dahası bir ülkenin iç işlerine karışmak başlı başına bir fitne olayıdır. IŞİD’i durdurmanın yolunu Esed’le birleşmekte bulan Putin dünyanın gözünde eli kanlı bir lider de olsa yaptığının doğru olduğunu, haklı çıkacağını zaman gösterecektir. Sermaye’ye kafa tutacak kadar cesur ve dünyadaki tezgahı bozacak kadar gözü pek bir lider olan Putin bu haliyle tek dünya lideridir. Putin’in, yönetiminin ipini Sermaye’ye devreden tüm liderlere örnek olması gerekir. Hak yolda çalıştığı sürece Allah yardımcısı olsun, yolunu açık etsin.

 

 

Tayibet Erzen








© 2024 - Akevler