Önümüzdeki Günler
1051 Okunma, 1 Yorum
Mahir Kaynak - Star
Süleyman Karagülle

04/01/2015

- AK Parti’ye Operasyonlar olacağını yazmıştım. Şimdi bunun neresindeyiz?

- Türkiye’de operasyonu ancak ordu yapabilir. Diğerlerinin yapacağı operasyonu güçlü Türk ordusu hemen bastırır. AK Parti bölünmedikçe operasyonlar başarıya ulaşmaz.

 

- AK Parti’nin dine saygılı olmasına karşı cemaati güçlendirdiler ve örgütlediler.

- Yeryüzünde iki ileri kitap vardır. Kuran ve Tevrat. Sermaye’nin tek korktuğu kaynak Kuran’dır. Çünkü o, Tevrat’ın çok ötesindedir. Önce Kuran’ı tahrif etmek istedi. Başaramadı, ondan sonra onu tarikat dini yaptı. Erbakan Akevlerle işbirliği yaparak Kuran’ı şeriat kitabı olarak takdim etti. Onu yıkmak için AK Parti ve Cemaat sermaye tarafından desteklendi. Erbakan bertaraf edildi şimdi de birbirine düşürülerek bertaraf ediliyor. Önce Erbakan bertaraf edildi. Çünkü Adil Düzen’i savunan Akevler halen ayaktadır. Erbakan bertaraf edilse bile Cemaat ile AK Parti’nin çatışması İslamiyet’i güçlü kılacaktır. Kazanan İslam olacaktır.

 

- Gizli örgüt zamanla o ulusun içinde düşünmeye başlar. Kuruluş hedefini kaybeder.

- Gizli örgüt 1950’lerde Sermaye tarafından oluşturuldu. Görünürde Sosyalizm ile Kapitalizm arasındaki çatışmayı gerçekleştiriyordu. Gerçekte ise Sovyet halklarını komünizme bağlamak batı halklarını da kapitalizme bağlamak idi. Türkiye’de başlayan Milli Görüş hareketi İran’a oradan Sovyetler’e sıçramış sonunda kapitalizm ve sosyalizmin iki çenesinden biri kopmuş diğeri de işe yaramaz hale gelmiştir. Bugünkü çatışma bu boşluğu doldurma çatışmasıdır.

 

- Gülen’i dışarı çıkarmak ABD’dekileri bu tarafa yönlendirmek içindi.

- Demirel ve Özal görünürde Erbakan’a karşı Cemaat'i desteklediler. Gerçekte İslamiyet’i desteklediler. ABD dünyaya İngilizce öğretmek için Gülen’in okullarını seçti. Müslümanlara finanse ettirdi. Arapça yerine İngilizce tedris yaptırdı. Okullar İngilizceyi dünyaya öğrettiler. Şimdi dindar olmadan çıkaracaklardır. Ellerinden alıp başka bir teşkilata vereceklerdir.

 

- Hedef kişi değildir. Hedef bir düşüncedir. Olayları tahlil etmiyoruz.

- Bir müessese büyüdüğü zaman ikiye ayrılır. Aralarında çatışma başlar. İnsanlar artık onlarla meşgul olurlar. Diğer düşünceler unutulur. Böylece yeni uygarlık doğar.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Yeni Uygarlık

Üçüncü bin yıl uygarlığının doğuşu ve ehlileşmesi üzerinde tarihi açıklamalarımız olmuştur. Erbakan da bunları defalarca anlattı. Akdemir’in reddedilen doçentlik tezinde gelişmeler dört yönüyle ele alınmıştır. Dinde müspet ilme ve Kuran’a dayanan tek tanrılı dinler arasında uzlaşma, ilimde bütün ilimlerin Kuran Arapçası ile ifade edilerek aralarındaki alakayı bulma, ekonomide işçilik yerine ortaklık ekonomisi, siyasette yerinden yönetimli hakemlerden oluşan yargı üstünlüğüne dayanan çok hukuklu sistem hedeflenmiş ve anlatılmıştır.

Akevler, bunu 1960’larda ortaya koydu. Milli Görüşçüler Adil Düzen olarak dünyaya yaydılar. Ondan sonra bizim teorimize uygun çok ilerlemeler oldu. Sovyetler yıkıldı. Bütün dünyada dinler yeniden itibar kazanmaya başladı. Sermayenin tekelleşme çabası başarıya ulaşamadı.

Bugün büyük hamle yapılmaktadır. AK Parti ile Cemaat arasında çatışma başladı. Dünya artık bu çatışmada taraf olmaya başladı. Bunun anlamı şudur ki İslamiyet artık hakim olmaya başladı. Diğer görüşler Kapitalizm, Sosyalizm silinip gitti. Hıristiyanlar ayrı cephe oluşturmuyor. Müslümanların yanında yer alıyor.

Sermaye oyun oynuyor ama yine Müslümanlar arasında oynuyor. Erbakan’ı devre dışı etmek için, büyüttükleri iki gücün de İslamiyet’in sadık hadimi olduklarını hesaba katmadılar. Erbakan’daki gücün kendisine ait olduğunu sandı. Oysa güç Kuran’da idi ve sonunda galip olan Kuran olmalı idi. Sonunda ne oldu, İslam aleminde İslamiyet bir numaralı konu oldu. Hıristiyanlıkta da kilise yeniden başrolü almaya başladı. Çin’de din karşıtlığı sona erdi.

Gelişmenin iyi tarafı, büyük dinler arasında artık din kavgaları olmuyor din dayanışmaları başlamış durumdadır. Her bakımdan zafer Adil Düzen’e doğrudur. Cemaat AK Parti çatışması aşırı dereceye gitmemek şartıyla İslamiyet için sadece yararlı değil aynı zamanda gereklidir de.

Kim kazanacak sorusuna vereceğimiz cevap açıktır. Siyasette AK Parti kazanacaktır. Dinde Cemaat kazanacaktır. Bu mücadele sonunda siyasette AK Parti’den başkası kalmayacak, Cemaatte de Gülen’den başkası kalmayacaktır.

Gelecekte Akevler dinde veya siyasette ortaya çıkacaktır. İlim ve ekonomi henüz boştur. Akevler şimdilik ilim yapmaktadır. Bunun yanında ekonomik işletmeler üzerinde çalışmaktadır. Araştırma safhasında çilesini Akevler çekmektedir ve çekecektir. Ekonomide bir öncü çıkacaktır. Kooperatifler yaygınlaşacaktır. Kooperatifler dayanışması ABD’deki Rockefeller firması gibi firma olacaktır. Faizli sermaye ile faizsiz kooperatifler yarışacaktır. İki üç asır daha etkin olmaya devam edecektir. Beş yüz sene sonra çökmüş ve artık yenisinin oluşmasına başlamış olacaktır.

O gün nasıl bir şey olacaktır. 500 sene sonra Adil Düzen tüm dünyaya yaygınlaşmış ve barış düzenine ulaşmış olacaktır. Duraklama dönemi başlayacak, yavaş yavaş yaşlanacaktır. Batı uygarlığı denizlere açılarak yeni teknoloji ile yeni uygarlık kuracaktır. Bin sene sonra kara uygarlığının fıkhı yeterli olmayacak o günkü Adil Düzenciler Kuran’ı o günkü yeni ilimlerle yorumlayarak deniz uygarlığının fıkhını oluşturacaklardır.

Evet, bu bölünme bizim beklediğimiz bir bölünmedir. Tam bizim istediğimiz istikamette ilerlemekteyiz. Allah’a hamd olsun. Buradaki iş cemaatlerin bu hususu bilerek, birbirlerini kıyasıya vurmamalarıdır. Hakemlik sistemi onları dengede tutabilir.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
12.01.2015
08:39

http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/suleyman-karagulle/devletimiz-ve-ordumuz-9155.html





Sayı: 291 | Tarih: 11.01.2015
Can Dündar
Camiler Karartılmalıydı
Adaletsiz Adalet
1161 Okunma
Vahap Alma
Yusuf Kaplan
İslam'la postmodern savaş süreci Avrupa'da...
İslam dini ve İslam düzenini anlamak!
1159 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Tekfir ediyorum
Günümüzün Ebu Lehebi
1067 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Önümüzdeki Günler
Yeni Uygarlık
1051 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Komplo teorileri ile gerçek komplolar arasında mı
Komplolara karşı tek vücut olma zamanı
1011 Okunma
Tayibet Erzen