İktidar alternatifi bir parti çıkınca sular durul
1040 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

İktidar alternatifi bir parti çıkınca sular durulur

15.03.2014

Seçilmek yeteneğine sahip olmayan iktidarsız siyasetçilerin ülkenin istikrarını nasıl tehlikeye sürüklediğini kuşaklar boyu izlemiyor musunuz?
Toplumun yarısı bu iktidarın değişmesini istiyor... Bunun çeşitli nedenleri var. Ama zaten demokrasinin en büyük getirisi "
Değişim" değil midir? Neticede toplumun yüzde 50'sinin iktidarın değişmesini istemesi de demokratik ve sağlıklı bir tutumdur... Burası torun diktatörün yüzde 100 oy desteği ile yeniden seçildiği bir Kuzey Kore değil ki?
Ama bu yüzde 50 çaresiz... Çünkü iktidara alternatif olacak bir siyasi parti ve Tayyip Erdoğan'ı sandıkta yenebilecek bir muhalif lider yok.
Sonuçta bu yüzde 50'nin içindeki bazı kesimler çaresizliklerini öfkeye dönüştürerek sokağa çıkıyorlar. Bu tablo da, AK Parti'den yana olan ve "
Erdoğan'ı yedirmeyeceğiz" diyen yüzde 50'yi kilitliyor. Çünkü toplum eskisinden daha bilinçli... Geçmişte Adnan Menderes'in ve sonra da Turgut Özal'ın iktidarsız siyasetçiler tarafından nelere maruz kılındıklarını artık herkes biliyor.

Yenilikler de var

 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/barlas/2014/03/15/iktidar-alternatifi-bir-parti-cikinca-sular-durulur

 

Yorum:

Yeni bir parti sorunu çözer mi?

Kafasına etiket Müslüman’ı olmaktan ötesini yerleştiremeyenler, Cuma namazlarına gidip eşlerinin başlarına örtü takınca kuracakları partinin halkın oyunu alacağını ve başarılı olacağını zannediyorlarsa üzülerek söylemeliyiz ki %100 haklılar.

Kamuya getirilen serbestinin ve sosyal hayattaki rahatlıkların iyi bir dünya olarak anlaşılması kendi içinde acı bazı gerçekleri barındırıyor.

  1. Bu ülkede Müslümanlar yıllarca o kadar çok ezilmişler, engellenmişler, dışlanmışlar ki şimdi yaşadıkları dünya onlara cennet gibi geliyor.
  2. Mevcut hükümet zulüm düzeninde başarılı olmayı o kadar çok istiyor, bunun için o kadar çok çalışıyor ki düzenin değişebileceğini, muhakkak değişmesi gerektiğini düşünemiyor bile.
  3. Biz Müslümanlar Kuran’dan o kadar bihaber yaşıyoruz ki Allah Kuran Düzenini, Adil Düzen’i Müslümanları bertaraf ederek getirmek zorunda kalacak.
  4. Bizi pireye çeviren zihniyeti alkışlamaya devam etmekle hem ömürlerini uzatmış oluyoruz hem de ömrümüzü tüketmiş oluyoruz.

Şimdi zihniyet değişmedikçe yeni parti kurulsa ne olur, kurulmasa ne olur.

Onlarcası kuruldu zaten ama havlu atmaları hiç de uzun sürmedi.

Siyasette de revizyon gerekli. Siyasette tekel oluşturmanın adına başarı denemez. Nispi sistem hakkaniyeti varken ekseriyet sistemi benimsenemez. % 50 değil, 90 dahi çoğunlukta olsanız kalan %10’a hükmedemezsiniz, o %10 adına kararlar alamazsınız. Bunun sonu bellidir, hoşnutsuzluk ve anarşi. Tüm bunlar, bu ülkede yaşanan gerçeklerdir. Şu an iktidar olanlar azınlıkken maruz kaldıkları zulümleri unuttular mı ki rövanş havasında siyaset yapıyorlar?

Gün olur devran döner, ayaklar baş, başlar ayak olur. Doğru olan herkes için adil olanı yapmaktır. Hiç bir şey bilmiyorsak dönüp bir Peygamberin, Muhammed’in hayatına bakalım. Lütfen bunu hepimiz yapalım. Belki Kuran’ı anlayamıyoruz ama eminim bu örnek biyografiden çıkaracağımız pek çok dersler olacaktır.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 248 | Tarih: 16.03.2014
Yusuf Kaplan
Kutuplaşma değil kucaklaşma zamanı!
Tevatür ve mütevatir
1244 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Normal/Anormal
Safmışız, safmışız
1110 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Pişmanlıklar fayda etmeyecek...
Çatışma Düzeni
1071 Okunma
2 Yorum
Zafer Kafkas
Mehmet Barlas
İktidar alternatifi bir parti çıkınca sular durul
Yeni bir parti sorunu çözer mi?
1040 Okunma
Tayibet Erzen
Mahir Kaynak
Sohbet
AKEVLERİN ZAFERİ
1026 Okunma
3 Yorum
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler