Öğrenci eylemleri
1096 Okunma, 0 Yorum
Mahir Kaynak - Star
Süleyman Karagülle

• Yeni CHP 18 Aralık 2010 Cumartesi

• Öğrenci eylemleri 12 Aralık 2010 Pazar

 

Yukarıdaki iki yazının özeti aşağıda verilmiştir. Bu ya satırlara basarsanız girebilirsiniz. Ben size bu konulardaki ortak görüşümü anlatacağım:

 

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal tarafından kurulmuştur. Mustafa Kemal kimdir. Batılılar, Osmanlı imparatorluğunu batılılaştırmak amacıyla Türkiye’de Selim III Mahmut II zamanlarında Türkiye’de ıslahata başlamışlardır. Sonunda Abdülhamit II’ yi getirerek Meşrutiyet’i ilan ettirdiler. Abdülhamit II. Meşrutiyet’te gördü ki Müslümanlar Hıristiyanların yanında milletvekilliği yapamıyorlar. Meşrutiyet’i kapattı onun yerine okullar üniversiteler açtı. Batıyı temelinden millete öğretmek istedi. Batlıların da bu işine geldi. Çünkü batılılaşmanın bir adımı idi. Batı kültürüyle yetişen ama İslamiyet’i de bilen bir aydın yetişti. Yeniden Meşrutiyet’i getirdiler.

Bu batı tipi eğitim alan ama İslamiyet’i de bilen bir sivil asker kadroyu kullanarak onları kandırarak imparatorluğunu yıktılar. Sevr dayatılmayacaktı. İngilizler acele edip Sevr’i dayattılar. Bunu da sermaye yaptırmış olabilir. Böylece askerler halkla birleşerek yeniden İstiklal savaşını başlattı.    

Mustafa Kemal’in meziyetleri vardı:

1-    İslamî hayat yaşamıyordu. Dinî bağlantısı yoktu, kolay kullanılabilirdi.

2-    Anadolu çocuğu değildi. Kabilesi yandaşları yoktu. Dolayısıyla kolay baskı altına alınabilirdi.

3-    Çok zeki idi Batıyı da iyi biliyordu. Kuvvetlinin yanında yer alabilirdi.

4-    İslamiyet’i iyi biliyordu. Halkı kolay kullanabilirdi.

Bu meziyetleri ile Batının aradığı adamdı. Komutanlar da ancak bunun başarıya ulaştıracağına kani oldular. Çünkü Batı onları desteklemeyecekti. Mareşal dahil hepsi onun etrafında toplandılar. Mareşal Müslüman generallerin güvenini sağladı. Mustafa Kemal de Batının güvenini sağladı. Böylece Kazım Karabekir ve İsmet İnönü’nün başta olarak üzere diğer generallerin katkısıyla İstiklal Savaşı kazanıldı.

Lozan’da Batı dinsizliği dayattı. Generaller görünürde bunu kabul ettiler. Mustafa Kemal dinsizliğin sembolü oldu. Dindarlar karşı çıktılar. Mustafa Kemal CHP ile bunlarla çatıştı. İnönü başkan olunca dinsizlik gevşemeye başladı. Demokrat Parti gelince daha da gevşedi. 60 ihtilalında dinsizlik bırakılıp laikliğe geçildi. CHP hep dinsizliği temsil etti. Türk halkı sürekli olarak onu dışladı. Yıkılmadı ama ona yol da vermedi. Askerler ise gittikçe demokrasiye doğru yol aldılar.

Hasılı CHP siyasette dinsiz olan bir partidir. Ne var ki CHP’liler dinsiz değildirler. Onlar CHP’yi devletçidir diye tutuyorlar ama CHP’liler de diğer partililer gibi dindardırlar.

Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur. Kürtler hiçbir zaman dışlanmadılar. Türkiye’nin Şii sorunu vardır. Osmanlılardan beri devlete karşı olmuşlardır. İran tarafını tutmuşlardır. İstiklal savaşında yanımızda yer aldılar. Ne var ki savaştan sonra da İngilizlerin yanında yer aldılar ve isyan ettiler.

Önce şunu belirtmek istiyorum ki Alevilerin hepsi bir değildir. Kürt olmayan Alevilerin Türk devleti ile bir sorunları yoktur. Sadece Kürt Alevilerin geçmişte sorunları olmuştur. Bugün de PKK onların eseri.

KıIlıçdaroğlu Baykal’ın sekreteri olsaydı İslamiyet’e ve birleştiriciliğe doğru çaba gösterseydi tüm milletin gönlüne girebilir ve gerçekten Kürt Alevilerin de artık eski çatışmalarını unutturabilir. Bir başka Kılıçdaroğlu CHP’nin başına geçebilirdi. Ama bugün PKK dururken ve doğuda siyasî bir direnme varken onun Baykal’ı gayri ahlakî iftiralarla uzaklaştırıp gelmesi asla tasvip edilemez. Bu oyunları kendisi yapmışsa en tehlikeli birisidir demektir. Başkası yapmışsa onu ateşe atmaktadır demektir. Bugün kongreleri var. Baykal milletvekili seçiminden sonra tekrar gelmelidir. Şantajcılar müfteri olmasalar bile başarılı olmamalıdırlar.

 

  

Öğrenci eylemleri 12 Aralık 2010 Pazar

Öğrenci olayları öğrenciler kullanılarak başka amaçlarla yapılır. Borçla yaşarsanız refahınız yüksek olur. Borç almazsanız refah düzeyiniz düşer. Borcu ödemeye başlarsanız sefalet olur. Bugün dünya devletleri borç alamaz duruma geldi. Petrol gibi suni fiyat artışları da sefaleti hızlandırıyor. Fatura hükümete kesilir ama  doğru değildir. Yeni para ortaya çıkıyor. Çin dolarlara sahip oldu. ABD’den alacaklı. ABD merkez bankası dolara hakim değil. Onun dolarına Çin hakim. Dönüşüm sancılı olur. Avrupa sancılı günler yaşayacak. Türkiye’ye de sıçrayabilir.

Özet yorum:

Dünyada ABD’de Çin’den fazla dolar vardır. Bunun anlamı ABD altının yarısını dünyaya satmıştır. Yeni dolar bu oranı değiştirmedikçe bu duruma etki etmez. İnsanlık karşılıksız para krizine süratle gitmektedir. Çözümü karşılıklı para düzenidir. Bunu biz halk oluşturabiliriz. Dünyayı kurtarabiliriz.

 

• Yeni CHP 18 Aralık 2010 Cumartesi

Partiler yolsuzlukla suçlanır. CHP bürokrasiye dayanmış halka yukarıdan bakardı. Şimdi halkla olacağım diye yalnızca AKP’yi eleştiriyor. Dünya değişiyor. CHP farkında değil. Sadece seçim kazanayım diye bürokrasiyi de kaybediyor. Güçlü devlet olmadan sağlıklı çözüm olmaz. Kürt sorunu iç sorun değildir. İktidar ve bürokrat uzlaşarak sorunu çözmeli. Bürokrasi iktidar ittifakı olabilir. CHP yaya kalır.

Yazının özeti:

Dersim isyancılarının çocuğu ve Alevî Kürt olma dışında bir meziyeti olmayan birinin işbaşına gelmesi CHP’yi yıkmayı hedefliyor. Evet Kürt olmak, Alevî olmak, babalarının isyancı olması bir insanın değerini düşürmez. Çünkü onların hiç birisi bir eksiklik değildir. Ancak bunlara sahip olmak bir imtiyaz da değildir. Kılıçdaroğlu Baykal’ın yerine geçecek hiç bir meziyete sahip değildir. Sadece ırkî imtiyazı vardır. Bürokratı ikiye ayırmak gerekir. Ordu ve sivil orduya ihtiyacımız gün geçtikçe artacak ordunun yönetimdeki etkisi en yükseklere çıkacaktır. Sivil bürokrasi ise sona erecek yerini serbest meslek erbabı dediğimiz genel hizmetliler alacaktır. Ordu ile iktidar birlik içinde olmalıdır. Olacaktır. Ordu iktidarla birlik içinde olmalıdır, parti ile değil. Dolayısıyla CHP’nin bu tutumu onu meşrulaştırmaktadır, halka indirmektedir.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 80 | Tarih: 19.12.2010
Mahir Kaynak
Öğrenci eylemleri
1096 Okunma
Süleyman Karagülle
Ebubekir Sifil
Liberal İslam
1055 Okunma
Zafer Kafkas
Mehmet Şevket Eygi
Askerlik Hatıralarım
1041 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ahmet Hakan
8 maddede yolsuzluk açıklama raconu
1019 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ruşen Çakır
Kürt sorununun kalbi “dil sorunu”
1004 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Altan
WIKILEAKS - 3
993 Okunma
Özer Ataç
Zülfü Livaneli
Türkiye’de insanlar birbirinin ömrünü kısaltıyor!
984 Okunma
Ali Bülent Dilek
Fikret Bila
Bahçeli'nin 68 uyarısı
978 Okunma
Harun Özdemir
Ruhat Mengi
Açılım fiyaskosu ve Öcalan’dan büyük tehdit!
953 Okunma
Vahap Alma
Reşat Nuri Erol
2011 bütçesi de faiz ve rantiyeye!..
948 Okunma
Ilker Ardic


© 2024 - Akevler