Ayasofya’daki cuma namazı asla laikliğe yönelik bir teh
566 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

25/07/2020

Ayasofya’daki cuma namazı asla laikliğe yönelik bir tehdit değildi

Ayasofya'daki cuma namazını laikliğe yönelik bir tehdit veya Atatürk'e karşı bir gösteri olarak yorumlayanlar büyük hata yapıyor. Öncelikle laiklik din düşmanlığı değildir. Atatürk de halkın inancını asla yok saymamış veya İslam'ı uygarlığın tehdidi olarak görmemiştir. Bu ülkede her dönemde dini bayramlar da, milli bayramlar gibi halk kitleleri tarafından kutlanmıştır. Ramazan Bayramı da, Kurban Bayramı da, her dönemde, en az Cumhuriyet Bayramı için hissedilen coşkuya vesile olmuşlardır.

Halkın eğilimi
Ayasofya'daki cuma namazı, geniş
 halk kitlelerinin düşüncelerinin ne olduğunu göstermiştir. Dün sabahın erken saatlerinden başlayarak halk kitleleri getirdikleri seccadeleri ile, Ayasofya çevresinde sabah namazını kılmışlardır. Ayasofya'nın içindeki ilk namaz da, her kesimden insanın ilgi duyduğu ve davet beklediği bir olay halinde gelişmiştir.

Milli bakış

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/07/25/ayasofyadaki-cuma-namazi-asla-laiklige-yonelik-bir-tehdit-degildi

Yorum:

Gündem: Ayasofya

Biz ne dersek diyelim, ne yaparsak yapalım sonuçta kabul etmemiz gerekir ki bugünün dünyasında sosyal medya çok belirleyici bir rol oynuyor. Maalesef ve defalarca maalesef ki her insana tek tek beyin nakli yapılamayacağına ve insanların değer yargıları ve entelektüel seviyeleri bir anda değişemeyeceğine göre, magazin değeri yüksek olan konular hep gündem olmaya hak kazanacak.

Tarihi değeri olan Ayasofya’yı da bir inat meselesi haline getirmeden, hak ettiği ilgiyi gösterebilir, toplumda doğru bir yere oturtabilirdik. Bizim bu hassasiyetimiz konuyu uluslararası bir platforma taşıyor. Yunanıydı, Rumuydu hiç gereksiz tepkiler geliyor. Geliyor da ne oluyor! Orada kılınacak namaz kimseye zarar verecek bir siyasi değere sahip değil. İçleri rahat etsin hala insanlığa zulme devam ediliyor. Ayasofya cami olunca ne savaşlar son buldu ne açlık bitti ne de adaletsizlik. +1 cami ile hayatımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Buna da şükür.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 579 | Tarih: 26.07.2020
Ahmet Hakan
Ben bile bu kadarını tahmin edemedim
Reel faydası nedir?
576 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Ayasofya’daki cuma namazı asla laikliğe yönelik bir teh
Gündem: Ayasofya
566 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
Kaos büyüyor
Açık ve net
534 Okunma
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler