Kurtuluş ve kuruluş bundan daha güzel anlatılamaz!..
593 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

5 Temmuz 2020

Uğur Dündar

Cevat Dursunoğlu şunları yazdı: Mustafa Kemal Paşa Erzurum Kongresi'ne gitmektedir, yıl 1919. Ilıca Köyü'ne varınca bir ağacın altına oturup kahve içmek isterler. Kahveler içilirken yolda bir kağnı belirir. Pılı pırtı yüklü kağnıda iki de delikanlı oturmaktadır. Kağnıyı yetmişlik bir ihtiyar sürmektedir. İhtiyar çağrılır. Paşa sorar: ‘Baba nereden gelip, nereye gidiyorsun?' İhtiyar: ‘Çukurova'dan gelirem, Erzurum'a gidirem.' Paşa sormaya devam eder: ‘Baba Erzurum'da ortalık karışık, savaş tehlikesi var. Eşkıya tehlikesi var, niye gidiyorsun? Çukurova'da geçinemedin mi?' İhtiyar Mevlut Dayı ‘O nasıl söz paşam, Çukurova verimli topraktır, insanı diksen yeşillenir. Bizim uşaklar da çalışkandır, bey gibi geçinip gidiyorduk. Ama duymuşam ki padişah Erzurum'u düşmana verecekmiş, gelmişem ki görim, kimin malını kime verir' der. Paşa yanındakilere der ki ‘Arkadaşlar bu milletle başarılamayacak hiçbir iş yoktur…'Yazının tamamı,https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/ugur-dundar/kurtulus-ve-kurulus-bundan-daha-guzel-anlatilamaz-5911531/

Y0RUM

Hüseyin Bağdatlı

Yazarımız sayın Uğur Dündar; bu yazısında Mustafa Kemal paşa'nın başarılarını anlatırken, Osmanlı'yı küçümsemek için, alaylı hikayeleri başkasının dilinden alıntı gibi anlatarak, kendi nefsini tatmin etmeye çalışmış.

Sayın Dündar; Mustafa Kemal Paşa; hangi milletin evladı ile zaferler kazandı ? Çukurova'da rahatı yerinde olan Erzurumlu Mevlüt dayı'ya;Erzurum yolunda  rastlayan M.K.Paşa nın sorduğu;yukarıda alıntı yapmış olduğum soru; Osmanlı nın yetiştirmiş olduğu imanlı neslin, iman ve şuurunu anlatmaya yetiyor. Kimin hangi inanç ve şuurda olduğu; sorulan soruda ve Erzurumlı Mevlüt dayı nın vermiş olduğu cevapta çok açık ve nettir.

Demek istediğim o ki!!! Osmanlı Devletinin sonunu getiren; Uğur Dündar ve benzeri,islamdan uzak,batı hayranı;  İslam düşmanı zihniyetlerin; İngilizlerin ve yahudilerin desteği ile; 100 yıllık azami gayretleri neticesinde yıkılmış görüntüsü vermesine rağmen; öyle inanıyoruz ki; Allah cc o dönemde; İslam dan uzak yaşam tarzı ve Allah'ın oyun kurucu ustalığı ile, Allah tarafından islama hizmet ettirilen komutan M.K paşa'yı vesile kılarak, Allah cc bu aziz millete yardım etmiştir. Bunun neticesi olarak, bu gün geldiğimiz nokta da; Osmanlı torunları TBMM inde çoğunluğu sağlamışlar, Osmanlı'yı yıktığını zannedenlere tarihi dersler vermektedirler. Osmanlı nın yıkılışından 100 yıl sonra, daha imanlı, daha şuurlu,daha tecrübeli, daha bilenmiş bir şekilde, tüm insanlığın; Allah ın Adaleti dairesinde huzur bulacağı; 3. bin yıl İslam medeniyeti teşekkül etmeye; Kapitalist sömürü düzeni çökmeye başlamış,Adil Ortaklık Düzeni'nin kurulması noktasına; Allah'ın inayeti ile gelinmiştir. Hiçbir şer gayret ve hiçbir şeytani güç bu gidişatın önüne geçemeyecek, Allah'ın razı olduğu ortaklık düzeni; inşallah, bizler hayatta iken gelecektir. Not; İtalik ifadeler yorumlar Hüseyin Bağdatlı'ya aittir.

 

 

 

 

 

 

Hüseyin Bağdatlı






Sayı: 576 | Tarih: 5.07.2020
Mehmet Barlas
“Benden sonra her şey bozuldu” çizgisindeki muhalefet s
Benmerkezci bakış açısı
607 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Uğur Dündar
Kurtuluş ve kuruluş bundan daha güzel anlatılamaz!..
Kurtuluş İSLAMdadır.
593 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Beni dinlemiyorsunuz bari Kesici’yi dinleyin
Gerçek başkanlık
562 Okunma
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler