“Benden sonra her şey bozuldu” çizgisindeki muhalefet s
601 Okunma, 1 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

30/06/2020

“Benden sonra her şey bozuldu” çizgisindeki muhalefet siyasetin gerçeğidir

Yıllar geçtikçe, demokratik siyasete ilişkin deneyimlerimiz de, bilgimiz de artıyor... Örneğin "Vatan sevgisi" ile "Demokratik bilinç" arasında uyumsuzluklar başlayınca, "Muhalefet" kavramının da yozlaştığını görebiliyoruz...

Gariplikler
Çeşitli açılardan
 muhalefet kavramını değerlendirdiğinizde, en acıklı durumdaki muhalefet türlerinden birinin sürekli seçim yenilgisine mahkum olmak şeklinde gerçekleştiğini görüyoruz. Bir diğer acınacak muhalefet türü ise bir dönem iktidarda yer aldıktan sonra uzaklaşanların "Bizden sonra her şey bozuldu" çizgisinde sürekli söylenmeleridir.

Çok deneyimli

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/06/30/benden-sonra-her-sey-bozuldu-cizgisindeki-muhalefet-siyasetin-gercegidir

Yorum:

Benmerkezci bakış açısı

İnsanlarda kendini merkeze koyma hastalığı vardır. Siyasilerde bu hastalık zuhur edince etkileri çok yıkıcı olabiliyor. Olaya değil şahsa odaklanıldığı zaman doğruyu bulmak çoğu kez zorlaşır. Herkesin, var olan başarıdan kendine pay biçmesi normaldir. Anormal olan ise tek kişinin tüm başarıyı kendinden bilmesidir. Derdi iyi şeyler yapmak olmayanların savunması, hep başkalarının başarısızlığı, yetersizliğidir. Başkalarıyla uğraşmaya ve başkalarını kötülemeye son verip işin ucundan tutmak, bir de özeleştiri yapmak nedense siyasilere çok zor geliyor. İlginç!

 

Tayibet Erzen


YorumcuYorum
Hüseyin Kayahan
09.07.2020
10:50
"anormal olan ise tek kişinin tüm başarıyı kendisinden bilmesidir" demişsiniz. Bu sözler bana pek yakın birini anımsattı. 




Sayı: 576 | Tarih: 5.07.2020
Mehmet Barlas
“Benden sonra her şey bozuldu” çizgisindeki muhalefet s
Benmerkezci bakış açısı
601 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Uğur Dündar
Kurtuluş ve kuruluş bundan daha güzel anlatılamaz!..
Kurtuluş İSLAMdadır.
587 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
Beni dinlemiyorsunuz bari Kesici’yi dinleyin
Gerçek başkanlık
555 Okunma
Lütfi Hocaoğlu