Kendi tarihinin gerçeklerini değiştirmeye çalışmak yayg
563 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

30/06/2020

Kendi tarihinin gerçeklerini değiştirmeye çalışmak yaygın bir alışkanlıktır

Amerika Birleşik Devletleri'nde dünyanın örnek aldığı kurumların başında seçkin üniversiteler gelir. Bunların arasında benim en fazla ilgi duyduğum üniversite. özellikle Ortadoğu'ya ilişkin çalışmaları ve inanılmaz zenginlikteki kitaplığı ile Princeton Üniversitesi'ydi. Amerika'ya defalarca yaptığım ziyaretlerde fırsat bulunca Princeton'a da gittim. Müteveffa Başkanlardan Wilson'un adını taşıyan Siyasal Bilgiler Fakültesi, örnek bir eğitim merkeziydi.

Köle katları
Yatılı
 öğrencilerin eski dönemde kaldıkları kulübelerin çatı katında, Güneyli öğrencilerin siyah derili köleleri gecelerini geçirirlermiş. Son dönemde bu çatı katlarında da öğrenciler kalmaktaydı. Kimsenin esir kullanacak hali kalmamıştı.

Wilson ırkçıymış...

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/06/29/kendi-tarihinin-gerceklerini-degistirmeye-calismak-yaygin-bir-aliskanliktir

Yorum:

Kendini kandırmanın böylesi

Semboller bazen olayın kendisini bile gölgede bırakabiliyor hatta olayın ne olduğu hatırlanmıyor bile. Bir resim, bir heykel, bir isim…Bakıldığında bir önemi yok ama insanları harekete geçirmekte oldukça etkili. İşin kötü tarafı, bu detaylarla uğraşıp asıl meseleyi hiç kavrayamayan insanların ömürlerini bir slogana vakfetmeleridir.

İbrahim putları indirirken sadece bir figür ile meşgul olmamış asıl o figürün temsil ettiği düşünceyi yıkmıştır. Bugün de ırkçılık karşıtı söylemler gayet güzel ama yarın unutulmaya yüz tutacak eylemlerle yeni zulümlere zemin hazırlanıyor. Birçok siyasi ve kanaat önderi insanların hassasiyetlerinden besleniyor. Dil, din, ırk bunlar her zaman iyi birer malzeme olmuştur. Gel gelelim köklü çözümlerle ilgilenen yok, adil bir yaşama koşulu için çalışan yok, herkese eşit yaşama hakkı sunan bir sistem yok. Yanılıyor muyum?

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 575 | Tarih: 28.06.2020
Ergün Diler
Yeni Hayat
Silah mı, Dolar mı?
640 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Size partizanlığın tablosunu çizdim
Cahiliye dönemi
583 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Kendi tarihinin gerçeklerini değiştirmeye çalışmak yayg
Kendini kandırmanın böylesi
563 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler