Yeni Hayat
637 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

30.06.2020

Yeni Hayat

İngiltere’de Kraliçe Rothschildler’e cephe aldı. ABD derin güçle birleşti. Çatışma devam ediyor. Silahla Dolar çatışma halindedir.

https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2020/06/30/yeni-hayat

 

Yorum:

Silah mı, Dolar mı?

Savaşın kuralı vardır. Aynı silahla çatışılmayan savaşta galip ve mağlup belli olmaz. Savaşta galip gelmenin yolu düşmana düşmanın silahı ile saldırmadır. فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَى عَلَيْكُمْ  ayeti (Bakara 2/194) bunu çok açık bir şekilde ifade ediyor.  O halde bu savaş bitmez. Çünkü silahlar farklı. Sermaye’nin silahı yok, devletlerin de Doları yok.

Tek başına silah işe yaramaz. Paralı askerlerle savaş kazanılamaz. Savaş ölmeyi göze alan insanlarla kazanılır.  O halde Sermaye bir devletle anlaşmalı, onu desteklemeli ve onun siyasette hükümranlığını kabul etmeli. Ekonomide söz sahibi olmakla yetinmelidir.

Geçmişte Sermaye üstünlüğünü böyle elde etti. Önce Osmanlıları sonra Fransızları sonra İngilizleri sonra Amerikalıları destekledi böylece bugünkü seviyeye çıktı. Sonra Doların gücü ile onlara hükmetmeye başladı ve perişan oldu.

Sermaye eğer bundan sonra da varlığını sürdürmek istiyorsa bu gerçeği kabul etmelidir. Ekonomi dışında Dolarla siyasete, dine, ilme hükmetmekten vaz geçmelidir. Onlarla uzlaşmalı. Onlar da ekonomiye karışmamalıdırlar. Böyle yaparsa diğer devletlerle de uzlaşma şansı vardır.

Sermaye’nin ikinci yapacağı; parayı kendisi kullanmalı ama parayı devlet çıkarmalı. Merkez bankalarına hükmedip faizli karşılıksız paradan vaz geçmelidir. Para mal karşılığı çıkarılmalıdır. Bonolar gerçek varlıkların karşılığı olmalı. Devlet karşılıksız paranın çıkmasını önlemelidir.  Devlet para çıkarmamalıdır. Parayı işletmeler çıkarmalı ama devlet karşılıksız paranın çıkmasını önlemelidir.

Sermaye ve siyaset ilme karışmazsa ilim karşılıklı para düzenini rahatlıkla bulur ve ekonomi bir iki yıl içinde tam düzene girer. İlme siyasi baskı, Sermaye baskısı oldukça ilim işe yaramaz hal alır ve insanlık cahiliye dönemine dönmüş olur.

Bugün batıda ekonomi finans ekonomisine dayanmaktadır. Reel ekonomi üzerinde kimse durmamaktadır. Firmalar kâr vermekle, bankalar faizle tüm ekonomiye hakim olma çabasındalar. Reel ekonomi üzerinde Adem’den kalma bilgilerden başka bir bilgi yoktur.

Akevler 50 senden fazladır finans ekonomisi yerine reel ekonomi üzerinde çalışmaktadır. Herkesle çalışmalarımızı karşılıksız paylaşmaya hazırız. İnsanlığın uçurumdan kurtulması gerekir. Bunun için faizsiz karşılıklı para çıkarılmalıdır. Bu da çalışma kredisi ve sipariş kredisi ile gerçekleşebilir.

Kredi faizsiz olarak halka verilmelidir. Halk kredisini istediği işletmede değerlendirmelidir. Sermaye, Yahudiler işletmeyi çok iyi bildiklerinden dolayı herkes onların işyerlerinde çalışacak, herkes onlara sipariş verecektir. Dolaysıyla Sermaye kendisi eskisi gibi güçlü olacak ve insanlığa hizmete devam edecektir.

Devlet, Gelir Vergilerini toplayacak onlar da barış içinde hizmete devam edeceklerdir.

 

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 575 | Tarih: 28.06.2020
Ergün Diler
Yeni Hayat
Silah mı, Dolar mı?
637 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Size partizanlığın tablosunu çizdim
Cahiliye dönemi
581 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Kendi tarihinin gerçeklerini değiştirmeye çalışmak yayg
Kendini kandırmanın böylesi
562 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler