ABD S-400’leri depoda tutmamızı istiyor!..
778 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

Uğur Dündar.

ABD TÜRKİYE'NİN S-400'Ü AKTİVE ETMEMESİNİ İSTİYOR

(U.D.): Bu ifadeler aynı zamanda tehdit kokuyor…

(Ş.E.): Evet, Beyaz Saray bildirisi, Türkiye-ABD ilişkilerinin mihenk taşı olarak Ankara'nın S-400 konusunda vereceği kararın esas alınacağını ve Ankara S-400'lerden kurtulmadığı takdirde iki ülke ilişkilerinin tümüyle tehlikeye gireceği uyarısında bulunuyor. Washington görüşmelerinde  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen temel ve en öncelikli mesaj, daha doğrusu ültimatom budur!.. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen senatör heyeti, Türkiye'nin S-400 konusunda geri adım atmaması durumunda yaptırımlara maruz kalacağını ve Başkan Trump'ın Senato'nun bu amaçla geçireceği yasayı önlemeye gücünün yetmeyeceğini dile getirmiş. Senato'da Ermeni karar tasarısını bloke eden Senatör Graham da basına yaptığı açıklamada,  S-400 sorunu çözülmezse, Senato'nun Temsilciler Meclisi'nden geçen yaptırım kararının benzeri nitelikte bir yasayı kabul edeceğini ve 100 üyeli Senato'nun 95 üyesinin Türkiye'ye karşı oy kullanmaya hazır olduğunu söylemiş. Trump'ın Erdoğan'a gönderdiği ikinci mektubu bu tür yoğun baskılardan bunalarak ilettiği anlaşılıyor. Yazının tamamı için https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/ugur-dundar/abd-s-400leri-depoda-tutmamizi-istiyor-5455675/

YORUM

ABD ve TÜRKİYE Arasında S-400 dahil hiçbir sorun bulunduğunu düşünmemekteyim. ABD de Trump ın başkanlık koltuğu sallantıda, Türkiye de de Erdoğan aynı durumda. Hal böyle olunca da, her iki lider de, kendi tabanlarını muhafaza ederek oy kaybetmeme telaşı ile oyun içinde oyun tertiplemekteler; Tramp ın tehdit tvt leri ile Erdoğan zaman kazanırken, Trump ta tabanı nı avutmakta. Erdoğan ve akp yöneticileri; Türkiye nin içine düştüğü ekonomik ve sosyal tufan dan kurtulamayacağını bile bile, Ak damadın; petrol bulursak kurtuluruz, yoksa battığımızın resmidir manasına gelen açıklamalarından, milletçe anladığımız ve emin olduğumuz bir şey var ki; petrol bulsak bile, Yahudi derin sermayesi kullandırmayacak, O zaman, damat için yapacak tek şey kaldı; keçi çobanlığı. Aldığımız 300 baş keçi ye çoban arıyorduk zaten, damat petrol bulamaz sa, çobanlıktan işe başlatabiliriz. Böylece kendileri de fiilen ortaklık düzenine girmiş olurlar. Şaka bir tarafa; tek çare; koperatifleşerek,ortaklık sistemine geçmek. Bunun reçetesi de; Akevler Adil Düzen ekolü nü uygulamaktır. Gerçek petrol veya kıymetli maden budur.

Demekki ne imiş ? kimseyi küçük görmeyecek,rencide edecek cümleler kurmayacakmışıııız.

Hani demişti ya Erdoğan; eeeeey kılıçtaroğlu, sana 5 keçi versek otlatamazsın, 3 tanesini kaybedersin diye. İşte keçi, işte damat.

Gün oldu harman oldu Reis, seni hala seviyoruz bilesin ama sevenlerinin de son kredisini kullanıyorsun,onuda bilesin.

Not; İtalik ifadeler, yorumlar; Hüseyin Bağdatlı ya aittir.

 

Hüseyin Bağdatlı






Sayı: 544 | Tarih: 17.11.2019
Uğur Dündar
ABD S-400’leri depoda tutmamızı istiyor!..
Hepsi tiyatro !..
778 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Mehmet Barlas
Irak'tan sonra İran'da da kitleler sokaklara döküldü, i
Aydınlık yakın
750 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Abdi’yi bitiren 4 dakika 30 saniye
Oğullarını tanır gibi teröristi tanırlar
707 Okunma
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler