Irak'tan sonra İran'da da kitleler sokaklara döküldü, i
748 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

18.11.2019

Irak'tan sonra İran'da da kitleler sokaklara döküldü, iki ölü var

Irak'taki sokak ayaklanmaları hâlâ bitmedi. Ama şimdi aynı tür ayaklanmalar İran'da da başladı. İki ülkedeki huzursuzluğun sebebi aynı... Kitleler hayat pahalılığından şikayet ediyor.

Benzine zam
Dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkelerinden olan İran'da,devlet tarafından sübvanse edilen benzine yüzde 50 zam yapılıncabaşkent Tahran olmak üzere, onlarca kentte sokağa çıkan halk tepkigösterdi. İran'da devlet tarafından sübvanse edilen benzinin litresi, aylık 60 litreye kadar bin tümenden (50 kuruş) bin 500 tümene yükseltilmişti. Araç başına bir ay içinde 60 litreden fazla benzin alınması halinde benzinin litre fiyatı 3 bin tümene çıkartılmıştı.

Ruhani konuştu
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkenin güneyindeki Kirman eyaleti yetkilileriyle görüşürken, ABD'nin ambargosundan dolayı petrol satışındaki azlıktan şikayet ederek şöyle konuşmuştu:
"1979'daki devrimden bu yana en ağır günleri ve ayları yaşıyoruz. Şimdiye kadar petrol satışında ve bir petrol tankerinin hareketinde bu kadar sorun yaşamamıştık."

 

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2019/11/18/iraktan-sonra-iranda-da-kitleler-sokaklara-dokuldu-iki-olu-var

 

Yorum:

Aydınlık yakın

Dünyada savaş çıkarmanın yolu belli. Türkiye üzerinden hesaplar tutmayınca yine başa dönüldü ve İran göze kestirildi. Petrol bahane, mesele savaş çıkarmak, o topraklara da sahip olmak. Artık sona yaklaşıyoruz, ABD ömrünü dolduruyor. Aydınlık yakın, Allah'ın izniyle.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 544 | Tarih: 17.11.2019
Uğur Dündar
ABD S-400’leri depoda tutmamızı istiyor!..
Hepsi tiyatro !..
775 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Mehmet Barlas
Irak'tan sonra İran'da da kitleler sokaklara döküldü, i
Aydınlık yakın
748 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Abdi’yi bitiren 4 dakika 30 saniye
Oğullarını tanır gibi teröristi tanırlar
705 Okunma
Lütfi Hocaoğlu